TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Битиќи: Словенија ќе и помогне на нашата земја во спроведувањето на реформите во земјата во насока на евроинтеграциите

Локално - 24.11.2020

Словенија е одличен пример за некој кој применува стратегија на долгорочно планирање, како и спроведува политики за рамномерен регионален развој, а бројна е колку една С.Македонија. Имено, вицепремиерот за економски прашања на нашата земја, Фатмир ...

Битиќи- Предан: Словенија е традиционално добар економски партнер, очекуваме зголемена трговска размена во пост ковид ...

Frontline - 24.11.2020

Вицепремиерот зaдолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се сретна со новоименуваниот словенечки амбасадор во Северна Македонија, Н.Е. Милан Предан, со кого разговараа за мерките за справување со ...

Битиќи на промоција на публикацијата „Големата слика: македонската економија на среден и долг рок“

Скопје1 - 23.11.2020

Заменикот на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, преку видео конференциска врска, денес се обрати на промоцијата на публикацијата ...

Битиќи: Националниот развоен план е стратегија за долгорочен развој на земјава

Frontline - 23.11.2020

Голем дел од наодите и од препораките во оваа публикација се совпаѓаат со приоритетите и фокусот на политиките на Владата во овој мандат, а со Националниот развоен план ќе креираме долгорочна стратегија за развој, порача вицепремиерот за економски ...

Битиќи: Националниот развоен план е стратегија за долгорочен развој на земјава

Бизнис Вести - 23.11.2020

Скопје, 23 ноември 2020 (МИА) – Голем дел од наодите и од препораките во оваа публикација се совпаѓаат со приоритетите и фокусот на политиките на Владата во овој мандат, а со Националниот развоен план ќе креираме долгорочна стратегија за развој, ...

Битиќи: Националниот развоен план е стратегија за долгорочен развој на земјава

Опсервер - 23.11.2020

– Голем дел од наодите и од препораките во оваа публикација се совпаѓаат со приоритетите и фокусот на политиките на Владата во овој мандат, а со Националниот развоен план ќе креираме долгорочна стратегија за развој, порача вицепремиерот за економски ...

Битиќи: Националниот развоен план е стратегија за долгорочен развој на земјава

А1 On - 23.11.2020

Голем дел од наодите и од препораките во оваа публикација се совпаѓаат со приоритетите и фокусот на политиките на Владата во овој мандат, а со Националниот развоен план ќе креираме долгорочна стратегија за развој, порача вицепремиерот за економски ...

Битиќи: Националниот развоен план е стратегија за долгорочен развој на земјава

Press24 - 23.11.2020

Голем дел од наодите и од препораките во оваа публикација се совпаѓаат со приоритетите и фокусот на политиките на Владата во овој мандат, а со Националниот развоен план ќе креираме долгорочна стратегија за развој, порача вицепремиерот за економски ...

Битиќи: Националниот развоен план е стратегија за долгорочен развој на земјава

Нова ТВ - 23.11.2020

Голем дел од наодите и од препораките во оваа публикација се совпаѓаат со приоритетите и фокусот на политиките на Владата во овој мандат, а со Националниот развоен план ќе креираме долгорочна стратегија за развој, порача вицепремиерот за економски ...

Битиќи: Националниот развоен план е стратегија за долгорочен развој на земјава

Кумановски м. - 23.11.2020

Голем дел од наодите и од препораките во оваа публикација се совпаѓаат со приоритетите и фокусот на политиките на Владата во овој мандат, а со Националниот развоен план ќе креираме долгорочна стратегија за развој, порача вицепремиерот за економски ...

Битиќи: Националниот развоен план е стратегија за долгорочен развој на земјава

Граѓански збор - 23.11.2020

Голем дел од наодите и од препораките во оваа публикација се совпаѓаат со приоритетите и фокусот на политиките на Владата во овој мандат, а со Националниот развоен план ќе креираме долгорочна стратегија за развој, порача вицепремиерот за економски ...

Битиќи: Националниот развоен план е стратегија за долгорочен развој на земјава

Независен - 23.11.2020

Голем дел од наодите и од препораките во оваа публикација се совпаѓаат со приоритетите и фокусот на политиките на Владата во овој мандат, а со Националниот развоен план ќе креираме долгорочна стратегија за развој, порача вицепремиерот за економски ...

Битиќи: Националниот развоен план е стратегија за долгорочен развој на земјава

Вечер Прес - 23.11.2020

Голем дел од наодите и од препораките во оваа публикација се совпаѓаат со приоритетите и фокусот на политиките на Владата во овој мандат, а со Националниот развоен план ќе креираме долгорочна стратегија за развој, порача вицепремиерот за економски ...

Битиќи: Националниот развоен план е стратегија за долгорочен развој на земјава

MakPress - 23.11.2020

Голем дел од наодите и од препораките во оваа публикација се совпаѓаат со приоритетите и фокусот на политиките на Владата во овој мандат, а со Националниот развоен план ќе креираме долгорочна стратегија за развој, порача вицепремиерот за економски ...

Битиќи најави зголемување на трговската размена со Словенија во постковид-периодот

Макфакс - 24.11.2020

Вицепремиерот зaдолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се сретна со новоименуваниот словенечки амбасадор во Северна Македонија, Милан Предан, со кого разговараше за мерките за справување со ...

Битиќи најави зголемување на трговската размена со Словенија во пост ковид периодот

Вечер - 24.11.2020

Вицепремиерот зaдолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се сретна со новоименуваниот словенечки амбасадор во Северна Македонија, Н.Е. Милан Предан, со кого разговараа за мерките за справување со ...

Битиќи се сретна со словенечкиот амбасадор Предан – Словенија е традиционално добар економски партнер, очекуваме ...

Скопје1 - 24.11.2020

Заменикот на Претседателот на Владата зaдолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се сретна со новоименуваниот словенечки амбасадор во Северна Македонија, Н.Е.

Битиќи најави зголемување на трговската размена со Словенија во пост ковид периодот

Опсервер - 24.11.2020

Вицепремиерот зaдолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се сретна со новоименуваниот словенечки амбасадор во Северна Македонија, Н.Е. Милан Предан, со кого разговараа за мерките за справување со ...

Битиќи: Словенија е традиционално добар економски партнер, очекуваме зголемена трговска размена во пост ковид периодот

А1 On - 24.11.2020

Словенија, која по површина и број на жители е слична на Северна Македонија, претставува одличен пример на земја која применува стратегија на долгорочно планирање и спроведува политики за рамномерен регионален развој.

Битиќи: Словенија е традиционално добар економски партнер, очекуваме зголемена трговска размена во пост ковид периодот

Кумановски м. - 24.11.2020

Словенија, која по површина и број на жители е слична на Северна Македонија, претставува одличен пример на земја која применува стратегија на долгорочно планирање и спроведува политики за рамномерен регионален развој.

Битиќи: Словенија е традиционално добар економски партнер

Канал5 - 24.11.2020

Словенија, која по површина и број на жители е слична на Македонија, претставува одличен пример на земја која применува стратегија на долгорочно планирање и спроведува политики за рамномерен регионален развој.

Битиќи: Словенија е традиционално добар економски партнер, очекуваме зголемена трговска размена во пост ковид периодот

Опсервер - 24.11.2020

– Словенија, која по површина и број на жители е слична на Северна Македонија, претставува одличен пример на земја која применува стратегија на долгорочно планирање и спроведува политики за рамномерен регионален развој.

Битиќи: Очекуваме зголемена трговска размена со Словенија во пост ковид периодот

Слободен Печат - 24.11.2020

Словенија, која по површина и број на жители е слична на Северна Македонија, претставува одличен пример на земја која применува стратегија на долгорочно планирање и спроведува политики за рамномерен регионален развој.

Битиќи: Словенија е традиционално добар економски партнер, очекуваме зголемена трговска размена во пост ковид периодот

iPortal - 24.11.2020

Словенија, која по површина и број на жители е слична на Северна Македонија, претставува одличен пример на земја која применува стратегија на долгорочно планирање и спроведува политики за рамномерен регионален развој.

Битиќи најави зголемување на трговската размена со Словенија во пост ковид периодот

MTM - 24.11.2020

Вицепремиерот зaдолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се сретна со новоименуваниот словенечки амбасадор во Северна Македонија, Н.Е. Милан Предан, со кого разговараа за мерките за справување со ...

Битиќи: Словенија е традиционално добар економски партнер, очекуваме зголемена трговска размена во пост ковид периодот

Бизнис Вести - 24.11.2020

Скопје, 24 ноември 2020 (МИА) – Словенија, која по површина и број на жители е слична на Северна Македонија, претставува одличен пример на земја која применува стратегија на долгорочно планирање и спроведува политики за рамномерен регионален развој.

Битиќи најави зголемување на трговската размена со Словенија во пост ковид периодот

Точка - 24.11.2020

Вицепремиерот зaдолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се сретна со новоименуваниот словенечки амбасадор во Северна Македонија, Н.Е. Милан Предан, со кого разговараа за мерките за справување со ...

Битиќи: Националниот развоен план е стратегија за долгорочен развој на земјава

Слободен Печат - 23.11.2020

Голем дел од наодите и од препораките во оваа публикација се совпаѓаат со приоритетите и фокусот на политиките на Владата во овој мандат, а со Националниот развоен план ќе креираме долгорочна стратегија за развој, порача вицепремиерот за економски ...