TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Слаба динамика и ниски цени го следат откупот на тутун

Телма - 24.01.2021

Само 60 проценти од вкупно 23 илјади тони тутун, колку што тежи годинешната реколта, досега се откупени од компаниите. Слаба динамика и ниски цени го следат откупот уште од самиот почеток, а тутунарите во неколку наврати го изразија својот револт и ...

Тутунарите пред нов, сериозен проблем – немаат картонска амбалажа за пакување на тутунот ?!

Алфа - 24.01.2021

Нема крај на годинашните тутунарски маки. Освен катастрофалната откупна линија со понижувачки просечни цени, деновиве, тутунарите од источниот регион се соочуваат со нов, сериозен проблем кој им ја зголемува и неизвесноста, но и трошоците.

Кооперантите од струмичко Апелираат до прилепскиот комбинат што побрзо да им ги земе произведените количини тутун

24 Вести - 23.01.2021

Тутунарите од струмичко кои имаа договори со компанијата Далија Табак, сеуште чекаат повик да ги предадат своите количини на тутунски комбинат Прилеп кој прифати да ги превзеде откако Далија не обезбеди пари и не го отпочна откупот ова сезона.

Годинашната откупна линија на тутунот, најкатастрофална досега ?!

Алфа - 23.01.2021

Ќе се потврдат ли стравувањата на македонските тутунари дека годинашниот откуп на тутунот, ќе биде еден од најкатастрофалните досега?! На само еден месец пред истекот на законскиот рок за откуп и по мноштвото протести, преговори, ветувања, ...