TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Реакција на Кирацовски: Намален е бројот на вработени или е зголемен?

+инфо - 10.03.2016

Кадрите на Никола Груевски во Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) признаа дека Регистарот е спорен. Иако министерката Марта Арсовска Томовска излезе со бројка од 127.139 вработени во јавниот сектор, денеска нејзините ...

Кирацовски: До 15 април да се внесат сите вработени во јавната администрација

Канал5 - 10.03.2016

Дополнителниот заменик-министер за информатичко општество и администрација Александар Кирацовски бара институциите до 15 април да ги внесат вработените во соодветниот информациски систем за менаџирање со човечки ресурси.

Кирацовски: Како за нецела години исчезнале 88 институции?

Фокус - 10.03.2016

Власта манипулира со бројот на вработени во јавниот сектор, обвини дополнителниот заменик министер за администрација. Власта на Никола Груевски , на ист начин како што во минатото манипулираше со избирачкиот список, така и денес се обидува да ...

MИОА: Избришани се институции кои не функционираат

Макфакс - 10.03.2016

Пионерски домови, работнички универзитети и јавни претпријатија кои се ликвидирани и во кои нема вработени се избришани од листата на институции, реагираат од Министерството за информатичко општество и јавна администрација, по обвинувањата од ...

(ВИДЕО) Кирацовски: Ќе ставам Вето на списокот за ДИК, ако не е точен

А1 On - 11.03.2016

„Според член 32 од Изборниот законик, ДИК во рок од 3 дена од распишување на изборите до институциите надлежни за водење на евиденција на вработени, во случајот и МИОА, поднесува барање, за доставување на список со вработени во Јавниот Сектор, ...

Кирацовски: Спорна е бројката на вработени во јавниот сектор (ВИДЕО)

+инфо - 10.03.2016

Власта на Никола Груевски, на ист начин како што во минатото манипулираше со избирачкиот список, така и денес се обидува да манипулира со вкупниот број на вработени во јавниот сектор. Бројката на вработени во јавниот сектор - 127.139, што ја изнесе ...

Реакција на МИОА

Локално - 04.04.2016

Манипулациите на Александар Кирацовски, на денешната прес конференција ги поминаа сите граници. Несовесноста, неодговорноста и незаинтересираноста на Кирацовски и на луѓето кои ги распореди во својот кабинет, сака да ги оправда со префрлање на ...

Кирацовски: Спорен е Регистарот со вработени, мора точна бројка за фер избори

Репортер - 10.03.2016

Почитувани граѓани, Власта на Никола Груевски, на ист начин како што во минатото манипулираше со избирачкиот список, така и денес се обидува да манипулира со вкупниот број на вработени во јавниот сектор.

MИОА: Избришани се институции кои не функционираат

Точка - 10.03.2016

Пионерски домови, работнички универзитети и јавни претпријатија кои се ликвидирани и во кои нема вработени се избришани од листата на институции, реагираат од Министерството за информатичко општество и јавна администрација, по обвинувањата од ...

Кирацовски: Спорен е Регистарот со вработени, мора точна бројка за фер избори

Локално - 10.03.2016

Власта на Никола Груевски, на ист начин како што во минатото манипулираше со избирачкиот список, така и денес се обидува да манипулира со вкупниот број на вработени во јавниот сектор. Бројката на вработени во јавниот сектор 127.139, што ја изнесе ...

МИОА: Кирацовски ќе мора да ги поткрепи информациите со докази, а не со паушално дадени изјави

Репортер - 10.03.2016

Р Е А К Ц И Ј А на Министерството за информатичко општество и администрација Во врска со партиската прес конференција на дополнителниот заменик на министер за информатичко општество и администрација Александар Кирацовски, одржана на 10.03.2016 ...

(ВИДЕО) Кирацовски: Спорен е Регистарот со вработени, мора точна бројка за фер избори

А1 On - 10.03.2016

„Власта на Никола Груевски, на ист начин како што во минатото манипулираше со избирачкиот список, така и денес се обидува да манипулира со вкупниот број на вработени во јавниот сектор. Бројката на вработени во јавниот сектор 127.139, што ја изнесе ...

МИОА: Кирацовски, зошто во Регистарот на вработените во јавниот сектор нема податоци за Струмица?

+инфо - 10.03.2016

Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) испрати реакција, на како што вели, партиската прес конференција на дополнителниот заменик на министер за информатичко општество и администрација Александар Кирацовски.

(ВИДЕО) Кирацовски: Спорен е Регистарот со вработени, мора точна бројка за фер избори

Либертас - 10.03.2016

Прес конференција на Александар Кирацовски, дополнителен заменик министер за информатичко општество и администрација: Почитувани граѓани, Власта на Никола Груевски, на ист начин како што во минатото манипулираше со избирачкиот список, така и денес ...

Реакција на МИОА на прес-конференцијата на дополнителниот заменик-министер Кирацовски

А1 On - 10.03.2016

Министерството за информатичко општество и администрација реагира на денешната прес-конференција на дополнителниот заменик-министер Александар Кирацовски оценувајќи ја како партиска. МИОА посочува дека Кирацовски е четири месеци на функцијата, а ...

Кирацовски: Се манипулира со бројките на вработени во јавниот сектор

Нова ТВ - 10.03.2016

Според дополнителниот заменик-министер за информатичко општество, Александар Кирацовски, власта на ист начин како што во минатото манипулирала со Избирачкиот список, така и денес манипулирала со вкупниот број на вработени во јавниот сектор.

Реакција на МИОА на прес-конференцијата на дополнителниот заменик-министер Кирацовски

Lider - 10.03.2016

Министерството за информатичко општество и администрација реагира на денешната прес-конференција на дополнителниот заменик-министер Александар Кирацовски оценувајќи ја како партиска. МИОА посочува дека Кирацовски е четири месеци на функцијата, а ...

Кирацовски: За шест месеци „исчезнале“ 88 институции

Макфакс - 10.03.2016

Власта на Никола Груевски, на ист начин како што во минатото манипулираше со избирачкиот список, така и денес се обидува да манипулира со вкупниот број вработени во јавниот сектор, обвини во четврток, дополнителниот заменик министер за информатичко ...

Реакција на МИОА на прес-конференцијата на дополнителниот заменик-министер Кирацовски

Сител - 10.03.2016

Министерството за информатичко општество и администрација реагира на денешната прес-конференција на дополнителниот заменик-министер Александар Кирацовски оценувајќи ја како партиска. МИОА посочува дека Кирацовски е четири месеци на функцијата, а ...

Кирацовски: За шест месеци "исчезнале" 88 институции

Точка - 10.03.2016

Власта на Никола Груевски, на ист начин како што во минатото манипулираше со избирачкиот список, така и денес се обидува да манипулира со вкупниот број вработени во јавниот сектор, обвини во четврток, дополнителниот заменик министер за информатичко ...