TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АЛЕРГИСКА РЕАКЦИЈА: Делови од телото на кои убодот од пчела или оса е најопасен

Pedijatar.mk - 30.06.2022

Убодите од пчели или оси се чести во текот на летото поради високите температури и поради тоа што повеќе време поминуваме надвор, во природа каде што има и инсекти. Реакцијата на овој убод може да биде блага со црвенило и оток, но можен е и ...

Што би се случило доколку изумрат осите?

Факултети - 29.06.2022

Осите може да бидат непријатни, а нивниот убод е болен, но што би се случило со светот доколку ги нема? Да ги нема осите, освен што би останале без еден вид инсекти, би останале и без комплексна заедница која има сличности со нас.

Делови од телото каде што каснувањето од пчела и оса се најштетни по здравјето

Скопје24 - 29.06.2022

Каснувањето од пчели или оси се чести во текот на летото поради високите температури и поради тоа што повеќе сме надвор, во природа каде што има многубројни инсекти. Реакцијата на ова несакано дејство може да биде блага со црвенило и оток но, можни ...

Како да се заштитите од оси во лето?

Вечер Прес - 29.06.2022

Осите во зимските месеци се во хибернација… Во април се будат, а во јули, август и септември се најактивни. Тоа значи дека опасноста за убод од оса периодов е најголема. Зошто осите боцкаат? Тие го прават тоа кога се чувствуваат загрозени.

Еве како да се заштитите од осите во летниот период

ТВ21 - 29.06.2022

Осите во зимските месеци се во хибернација… Во април се будат, а во јули, август и септември се најактивни. Тоа значи дека опасноста за убод од оса периодов е најголема. Зошто осите боцкаат? Тие го прават тоа кога се чувствуваат загрозени.