TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Умерена подготвеност во оданочувањето, треба да се подобри капацитетот на даночната администрација

Независен - 21.10.2021

Во областа на оданочувањето државава е умерено подготвена, оценува Европската комисија (ЕК) во последниот Извештај за напредокот во евроинтеграците. Постигнат е, стои во Извештајот, одреден напредок во намалувањето на административниот товар за ...

Македонија е умерено подготвена во областа на оданочувањето, оценува Европската комисија

Република - 21.10.2021

Во областа на оданочувањето државава е умерено подготвена, оценува Европската комисија (ЕК) во последниот Извештај за напредокот во евроинтеграците. Постигнат е, стои во Извештајот, одреден напредок во намалувањето на административниот товар за ...

Умерена подготвеност во оданочувањето, треба да се подобри капацитетот на даночната администрација

Бизнис Вести - 21.10.2021

Во областа на оданочувањето државава е умерено подготвена, оценува Европската комисија (ЕК) во последниот Извештај за напредокот во евроинтеграците. Постигнат е, стои во Извештајот, одреден напредок во намалувањето на административниот товар за ...

Умерена подготвеност во оданочувањето, треба да се подобри капацитетот на даночната администрација

Опсервер - 21.10.2021

– Во областа на оданочувањето државава е умерено подготвена, оценува Европската комисија (ЕК) во последниот Извештај за напредокот во евроинтеграците. Постигнат е, стои во Извештајот, одреден напредок во намалувањето на административниот товар за ...

Tреба да се подобри капацитетот на даночната администрација

Lider - 21.10.2021

Се наведува и дека останува одложувањето во процесот на враќање на ДДВ, бидејќи само 38 проценти од побарувањата се враќаат во законскиот рок, но оти сега се поретки долгите одложувања. Во областа на оданочувањето државава е умерено подготвена, ...

Европската Комисија препорачува подобрување на капацитетот на даночната администрација

Иновативност - 21.10.2021

Во областа на оданочувањето државава е умерено подготвена, оценува Европската комисија (ЕК) во последниот Извештај за напредокот во евроинтеграците. Постигнат е, стои во Извештајот, одреден напредок во намалувањето на административниот товар за ...

Умерена подготвеност во оданочувањето, треба да се подобри капацитетот на даночната администрација

Бриф - 21.10.2021

Во областа на оданочувањето државава е умерено подготвена, оценува Европската комисија (ЕК) во последниот Извештај за напредокот во евроинтеграците. Постигнат е, стои во Извештајот, одреден напредок во намалувањето на административниот товар за ...

Умерена подготвеност во оданочувањето, треба да се подобри капацитетот на даночната администрација

Вечер Прес - 21.10.2021

Во областа на оданочувањето државава е умерено подготвена, оценува Европската комисија (ЕК) во последниот Извештај за напредокот во евроинтеграците. Постигнат е, стои во Извештајот, одреден напредок во намалувањето на административниот товар за ...

Умерена подготвеност во оданочувањето, треба да се подобри капацитетот на даночната администрација

Frontline - 21.10.2021

Во областа на оданочувањето државава е умерено подготвена, оценува Европската комисија (ЕК) во последниот Извештај за напредокот во евроинтеграците. Постигнат е, стои во Извештајот, одреден напредок во намалувањето на административниот товар за ...