TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

15-та ликовна колонија во Гостивар

Алсат-М - 09.08.2020

По 15 пат по ред и годинава во Гостивар, се одржува уметничка колонија, под посебни мерки на внимателност поради пандемијата. Уметниците од земјава на најмлада возраст, престојуваат во хотел, а највозрасните и се приклучиле на колонијата работејќи ...

Mеѓународната ликовна колонија „Гостивар 2020“ по 15 пат

Вечер Прес - 09.08.2020

Во присуство на десетина млади ликовни уметници и организаторите од Здружението на ликовни уметници „Драудакум“ означен е почетокот на годинашното издание на Меѓународната ликовна колонија Гостивар 2020.

Започна меѓународната ликовна колонија „Гостивар 2020“

Опсервер - 08.08.2020

Гостивар, 8 август 2020 () – Во присуство на десетина млади ликовни уметници и организаторите од Здружението на ликовни уметници „Драудакум“ синоќа беше означен почетокот на годинашното издание на Меѓународната ликовна колонија Гостивар 2020.