TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Франција го брани својот став за проширувањето, процесот како што е сега не функционира

Р.С.Европа - 19.11.2019

Францускиот државен секретар за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го повтори ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес, за тој да биде поуспешен, оти тој не функционира каков што е сега.

Париз бара француски манири за влез во ЕУ

Вечер Прес - 19.11.2019

Франција, пред неколку недели, поднесе предлози за реформа на преговарачката методологија до другите земји членки за да се отвори дебата во рамките на Унијата и смета дека овој предлог ќе ги направи поефикасни преговорите за членство во ЕУ.

Моншален: Процесот на проширување на ЕУ каков што е сега не функционира

Press24 - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Моншален: Процесот на проширување на ЕУ каков што е сега не функционира

+инфо - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Француската министерка: Не ги менуваме правилата среде игра, туку гледаме дека процесот не функционира

Фокус - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Моншален: Процесот на проширување на ЕУ каков што е сега не функционира

24Инфо - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Француската министерка за Европа: Процесот на проширување на ЕУ каков што е сега не функционира

Алсат-М - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Моншален: Процесот на проширување на ЕУ не функционира

Нетпрес - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Моншален: Процесот на проширување на ЕУ каков што е сега не функционира

Канал5 - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Моншален: Моменталниот преговарачки процес на ЕУ не функционира

Слободен Печат - 19.11.2019

Франција пред неколку недели поднесе предлози за реформа на преговарачката методологија до другите земји членки за да се отвори дебата во рамките на Унијата и смета дека овој предлог ќе ги направи поефикасни преговорите за членство во ЕУ.

Моншален: Процесот на проширување на ЕУ каков што е сега не функционира

Телма - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Моншален: Процесот на проширување на ЕУ каков што е сега не функционира

Опсервер - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Моншален: Процесот на проширување на ЕУ каков што е сега не функционира

Република - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Моншален: Процесот на проширување на ЕУ каков што е сега не функционира

Либертас - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Моншален: Процесот на проширување на ЕУ каков што е сега не функционира

А1 On - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Моншален: Процесот на проширување на ЕУ каков што е сега не функционира

CivilMedia - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Моншален: Процесот на проширување на ЕУ каков што е сега не функционира

Сител - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

Моншален: Процесот на проширување не е функционален

MakPress - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.

МОНШАЛЕН: Со Франција и Холандија и Данска се за реформи во преговарачкиот процес на ЕУ

Денешен - 19.11.2019

Француската министерка за Европа, Амели де Моншален, пред почетокот на денешниот Совет за општи работи на ЕУ го бранеше ставот на Париз за реформа на преговарачкиот процес и посочи дека тој не функционира каков што е сега.