TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина

Фокус - 08.04.2020

Град Скопје соопшти дека нема да презема дополнителни мерки по решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на адресите на граѓаните. Тие решенија беа пристигнати пред да се случи епидемијата со корона вирусот.

Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина за 2019 година

Канал5 - 08.04.2020

Додека трае вонредната состојба, Град Скопје нема да постапува по опомените за 2019 година кои се доставени до обврзниците за данок на имот и до обврзниците за комунална такса – фирмарина.

Општина Прилеп ја намалува фирмарината од 6.000 на 4.000 денари

Макфакс - 07.04.2020

Советот на Општина Прилеп ја одржа својата 42. седница, на која усвои повеќе одлуки за ослободување правни и физички лица од разни давачки кон локалната самоуправа и јавните комунални претпријатија, со цел да им се помогне во кризната ситуација ...

На фирмите кои веќе платиле фирмарина ќе им се вратат 3.000 денари, велат од Град Скопје по одлуката за нејзино ...

Сакам да кажам - 07.04.2020

На фирмите и компаниите кои веќе ја платиле фирмарината за 2020 година, ќе им бидат вратени 3.000 денари. Град Скопје како дел од мерките за помош на стопанството погодено од пандемијата на КОВИД-19, донесе одлука за намалување на фирмарината за ...

Прилепските советници со економски мерки и олеснувања за граѓаните и фирмите

Опсервер - 07.04.2020

Прилеп, 7 април 2020 () – Социјално загрозените лица и самохраните родитетели од Прилеп нема да плаќаат комуналии за април и мај, а на правните лица им се намалува плаќањето фирмарина. Ова се дел од одлуките кои ги донесе прилепскиот совет на ...

Градот Скопје ја намали фирмарината

Локално - 07.04.2020

Градот Скопје ги известува сите таксени обврзници дека во услови на прогласена светска пандемија предизвикана од вирусот Ковит -19 и последиците коишто истата ги предизвикува врз стопанството, со цел да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Град Скопје ја намали фирмарината

24Инфо - 07.04.2020

Градот Скопје ги известува сите таксени обврзници дека во услови на прогласена светска пандемија предизвикана од вирусот Ковит -19 и последиците коишто истата ги предизвикува врз стопанството, со цел да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Градот Скопје ја намали фирмарината

Канал5 - 07.04.2020

Советот на Град Скопје донесе Одлука за изменување и дополнување на „Одлуката за висината на комуналните такси во Град Скопје“ . Градот Скопје ги известува сите таксени обврзници дека во услови на прогласена светска пандемија предизвикана од вирусот ...

Град Скопје ја намали фирмарината за 2020 година

+инфо - 07.04.2020

Советот на Град Скопје донесе Одлука да ја намали комуналната такса за фирмите, како олеснување на таксените обврзници коишто вршат дејност на територијата на 10-те скопски општини. Измените на „Одлуката за висината на комуналните такси во Град ...

Град Скопје ја намали фирмарината

Вечер - 07.04.2020

Градот Скопје ги известува сите таксени обврзници дека во услови на прогласена светска пандемија предизвикана од вирусот Ковит -19 и последиците коишто истата ги предизвикува врз стопанството, со цел да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Град Скопје ја намали фирмарината

ТВ21 - 07.04.2020

Градот Скопје ги известува сите таксени обврзници дека во услови на прогласена светска пандемија предизвикана од вирусот Ковит -19 и последиците коишто истата ги предизвикува врз стопанството, со цел да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Град Скопје ја намали фирмарината во зависност од дејноста: Еве колку ќе изнесува за оваа година

Бизнис Вести - 07.04.2020

Градот Скопје ги известува сите таксени обврзници дека во услови на прогласена светска пандемија предизвикана од вирусот Ковит -19 и последиците коишто истата ги предизвикува врз стопанството, со цел да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Град Скопје ги намали таксите за комуналии на фирмите

Слободен Печат - 07.04.2020

Град Скопје напоменува дека во времетраење на вонредната состојба, нема да се постапува по опомените кои се доставени до обврзниците на данок на имот и до обврзниците на комунална такса и нема да се врши присилна наплата на заостанатите неплатени ...

Град Скопје ја намали фирмарината

Сител - 07.04.2020

Советот на Град Скопје донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за висината на комуналните такси во Град Скопје почнувајќи од 1 јануари 2020 година. Целта, како што соопшти Град Скопје, е да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

НАМАЛЕНА ФИРМАРИНАТА ЗА ОВАА ГОДИНА - еве какви се олеснувањата од Градот Скопје

Фактор - 07.04.2020

Градот Скопје денеска ги извести сите таксени обврзници дека во услови на прогласена светска пандемија предизвикана од вирусот КОВИД -19 и последиците коишто истата ги предизвикува врз стопанството, со цел да им се помогне на компаниите да ги ...

Град Скопје ја намали фирмарината

Опсервер - 07.04.2020

Скопје, 7 април 2020 () – Советот на Град Скопје донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за висината на комуналните такси во Град Скопје почнувајќи од 1 јануари 2020 година. Целта, како што соопшти Град Скопје, е да им се помогне на ...

Градот Скопје ја намали фирмарината

Макфакс - 07.04.2020

Градот Скопје ги известува сите таксени обврзници дека во услови на прогласена светска пандемија предизвикана од вирусот Ковит -19 и последиците коишто истата ги предизвикува врз стопанството, со цел да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Град Скопје ја намали фирмарината

Press24 - 07.04.2020

Советот на Град Скопје донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за висината на комуналните такси во Град Скопје почнувајќи од 1 јануари 2020 година. Целта, како што соопшти Град Скопје, е да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Градот Скопје ја намали фирмарината

Точка - 07.04.2020

Градот Скопје ги известува сите таксени обврзници дека во услови на прогласена светска пандемија предизвикана од вирусот Ковид -19 и последиците коишто истата ги предизвикува врз стопанството, со цел да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Град Скопје ја намали фирмарината

PressingTV - 07.04.2020

Советот на Град Скопје донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за висината на комуналните такси во Град Скопје почнувајќи од 1 јануари 2020 година. Целта, како што соопшти Град Скопје, е да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Град Скопје ја намали фирмарината

Либертас - 07.04.2020

– Советот на Град Скопје донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за висината на комуналните такси во Град Скопје почнувајќи од 1 јануари 2020 година. Целта, како што соопшти Град Скопје, е да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Град Скопје ја намали фирмарината

ММС - 07.04.2020

Советот на Град Скопје донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за висината на комуналните такси во Град Скопје почнувајќи од 1 јануари 2020 година. Целта, како што соопшти Град Скопје, е да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

На фирмите кои платиле фирмарина ќе им се вратат по 3.000 денари, информираат од Град Скопје

Фокус - 07.04.2020

Град Скопје како дел од мерките за помош на стопанството погодено од пандемијата на КОВИД-19, донесе одлука за намалување на фирмарината за оваа година од 7.000 на 4.000 денари. Градските власти ги известуваат сите таксени обврзници кои се уште не ...

На фирмите кои платиле фирмарина ќе им се вратат по 3.000 денари, информираат од Град Скопје

Скопје24 - 07.04.2020

Град Скопје како дел од мерките за помош на стопанството, донесе одлука за намалување на фирмарината за оваа година од 7.000 на 4.000 денари. Градските власти ги известуваат сите таксени обврзници кои се уште не извршиле уплата на обврските по основ ...

Град Скопје ја намали фирмарината

Скопје инфо - 07.04.2020

Градот Скопје ги известува сите таксени обврзници дека во услови на прогласена светска пандемија предизвикана од вирусот Ковит -19 и последиците коишто истата ги предизвикува врз стопанството, со цел да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Градот Скопје ја намали фирмарината

А1 On - 07.04.2020

Градот Скопје ги известува сите таксени обврзници дека во услови на прогласена светска пандемија предизвикана од вирусот Ковит -19 и последиците коишто истата ги предизвикува врз стопанството, со цел да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Град Скопје ја намали фирмарината

MakPress - 07.04.2020

Градот Скопје ги известува сите таксени обврзници дека во услови на прогласена светска пандемија предизвикана од вирусот Ковид -19 и последиците коишто истата ги предизвикува врз стопанството, со цел да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Прилепските советници со економски мерки и олеснувања за граѓаните и фирмите

Press24 - 07.04.2020

Социјално загрозените лица и самохраните родитетели од Прилеп нема да плаќаат комуналии за април и мај, а на правните лица им се намалува плаќањето фирмарина. Ова се дел од одлуките кои ги донесе прилепскиот совет на денешната седница, што имаат за ...

Град Скопје ја намали фирмарината

еМагазин - 07.04.2020

Советот на Град Скопје донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за висината на комуналните такси во Град Скопје почнувајќи од 1 јануари 2020 година. Целта, како што соопшти Град Скопје, е да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Општина Прилеп ја намалува фирмарината од 6.000 на 4.000 денари

Точка - 07.04.2020

Советот на Општина Прилеп ја одржа својата 42. седница, на која усвои повеќе одлуки за ослободување правни и физички лица од разни давачки кон локалната самоуправа и јавните комунални претпријатија, со цел да им се помогне во кризната ситуација ...

Општина Прилеп ја намалува фирмарината од 6.000 на 4.000 денари

24Инфо - 07.04.2020

Советот на Општина Прилеп ја одржа својата 42. седница, на која усвои повеќе одлуки за ослободување правни и физички лица од разни давачки кон локалната самоуправа и јавните комунални претпријатија, со цел да им се помогне во кризната ситуација ...

Прилепските советници со економски мерки и олеснувања за граѓаните и фирмите

MakPress - 08.04.2020

Социјално загрозените лица и самохраните родитетели од Прилеп нема да плаќаат комуналии за април и мај, а на правните лица им се намалува плаќањето фирмарина. Ова се дел од одлуките кои ги донесе прилепскиот совет на денешната седница, што имаат за ...

Град Скопје ја намали фирмарината во зависност од дејноста

Иновативност - 08.04.2020

Градот Скопје ги известува сите таксени обврзници дека во услови на прогласена светска пандемија предизвикана од вирусот Ковит -19 и последиците коишто истата ги предизвикува врз стопанството, со цел да им се помогне на компаниите да ги пребродат ...

Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина

360 степени - 08.04.2020

Решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на адресите на граѓаните беа испратени пред да се случи епидемијата со коронавирусот во нашата држава, а поради новонастанатата состојба, Градот Скопје, нема да презема дополнителни мерки кон ...

Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина

Вечер - 08.04.2020

Град Скопје ги информира граѓаните дека решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на нивните адреси беа испратени пред да се случи епидемијата со коронавирусот во нашата држава, а поради новонастанатата состојба, нема да презема ...

Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина за 2019 година

Press24 - 08.04.2020

Град Скопје ги информира граѓаните дека решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на нивните адреси се испратени пред да се случи пандемијата со коронавирусот во земјава, а поради новонастанатата состојба нема да се преземаат ...

Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина за 2019

Слободен Печат - 08.04.2020

Град Скопје ги информира граѓаните дека решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на нивните адреси се испратени пред да се случи пандемијата со коронавирусот во земјава, а поради новонастанатата состојба нема да се преземаат ...

Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и за фирмарина

Нетпрес - 08.04.2020

Град Скопје ги информира граѓаните дека решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на нивните адреси беа испратени пред да се случи епидемијата со коронавирусот во нашата држава, а поради новонастанатата состојба, нема да презема ...

Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина за 2019

Алсат-М - 08.04.2020

Град Скопје ги информира граѓаните дека решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на нивните адреси се испратени пред да се случи пандемијата со коронавирусот во земјава, а поради новонастанатата состојба нема да се преземаат ...

Град Скопје нема да презема дополнителни мерки кон даночните обврзници

24Инфо - 08.04.2020

Град Скопје ги информира граѓаните дека решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на нивните адреси беа испратени пред да се случи епидемијата со коронавирусот во нашата држава, а поради новонастанатата состојба, нема да презема ...

По опомените за фирмарина и данок на имот град Скопје нема да постапува

МКД - 08.04.2020

Град Скопје ги информира граѓаните дека решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на нивните адреси беа испратени пред да се случи епидемијата со коронавирусот во нашата држава, а поради новонастанатата состојба, нема да презема ...

Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина за 2019

Опсервер - 08.04.2020

Скопје, 8 април 2020 () – Град Скопје ги информира граѓаните дека решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на нивните адреси се испратени пред да се случи пандемијата со коронавирусот во земјава, а поради новонастанатата состојба ...

Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина за 2019 година

А1 On - 08.04.2020

Град Скопје ги информира граѓаните дека решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на нивните адреси беа испратени пред да се случи епидемијата со коронавирусот во нашата држава, а поради новонастанатата состојба, нема да презема ...

Град Скопје нема да врши присилна наплата на данок

Мета - 08.04.2020

Град Скопје ги информира граѓаните дека решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на нивните адреси, беа испратени пред да се случи епидемијата со коронавирусот во нашата држава, а поради новонастанатата состојба, нема да презема ...

Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина за 2019 година

Скопје инфо - 08.04.2020

Додека трае вонредната состојба, Град Скопје нема да постапува по опомените за 2019 година кои се доставени до обврзниците за данок на имот и до обврзниците за комунална такса – фирмарина.

Додека трае вонредната состојба град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина за 2019 година

Бизнис Вести - 08.04.2020

Град Скопје ги информира граѓаните дека решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на нивните адреси беа испратени пред да се случи епидемијата со коронавирусот во нашата држава, а поради новонастанатата состојба, нема да презема ...

Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина за 2019

Либертас - 08.04.2020

– Град Скопје ги информира граѓаните дека решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на нивните адреси се испратени пред да се случи пандемијата со коронавирусот во земјава, а поради новонастанатата состојба нема да се преземаат ...

Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина за 2019-та

MakPress - 08.04.2020

Град Скопје ги информира граѓаните дека решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на нивните адреси беа испратени пред да се случи епидемијата со коронавирусот во нашата држава, а поради новонастанатата состојба, нема да презема ...

Помош за фирмите и граѓаните

Н.Македонија - 09.04.2020

Со одлука на Советот на Општина Прилеп, донесена на 42-та седница, правни и физички лица се ослободени од разни давачки кон локалната самоуправа и јавните комунални претпријатија. Одлуката, како што вели претседателот на Советот, Миле Талевски, е ...