TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Државни субвенции ќе добијат и фирмите со намален број на работници

Сител - 19.03.2019

Дури и да им се намали бројот на работници фирмите ќе можат да добиваат државна помош. Со измените во законот за финансиска подршка за да ги добијат овие пари компаниите освен што нема да треба да отвораат нови работни места, за средствата ќе можат ...

Владата им излезе во пресрет на бизнисмените: Државна помош ќе добијат многу поголем број на компании

Centar - 19.03.2019

Предлог законот за дополнување и изменување на Законот за финансиска поддршка на инвестициите со кој се унапредува системот на државна поддршка на инвестициите, се зголемува опфатот на компании кои може да аплицираат и се поедноставуваат ...

Анѓушев: Исплата на помош до 25 декември

Фактор - 19.03.2019

Кочо Анѓушев, вицепремиерот за економски прашања, на денешната средба со стопанските комори во Владата најави нов Закон за финансиска помош со кој ќе им се помага не само како досега на индустријалците, туку и на преработувањето на земјоделските ...

Владата ќе го прошири опфатот на фирми кои ќе можат да добијат државна помош

Алсат-М - 19.03.2019

Бизнисмените со различно доживување околу државната помош за домашните фирми. Дел не ги штедеа пофалбите, а дел од со внимателни зборови посочија дека се уште сметаат дека Законот за поддршка на компаниите не е идеален и содржи доста предизвици со ...

Преку измени на Законот за финансиска поддршка ќе се зголеми опфатот на компаниите што ќе добиваат помош

Телма - 19.03.2019

Владата ќе ги олеснува условите за фирмите кои сакаат да користат државни субвенции. Преку измени на Законот за финансиска поддршка сака да го зголеми опфатот на компаниите што ќе добиваат помош.

Повеќе пари и поедноставни процедури за поддршка за инвестициите

Вечер - 19.03.2019

Проширување на опфатот на компаниите и поедноставување на постапката за аплицирање е целта на предлог измените и дополнувањата на Законот за финансиска поддршка на инвестициите. Оваа година предвидени се и 47 проценти повеќе средства од лани во ...

Дебата за предлог измените на Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Опсервер - 19.03.2019

Дискусија во врска со предлог на измени и дополни на Законот за финансиска поддршка на инвестициите ќе се одржи денеска во Владата на Република Северна Македонија. На дискусијата ќе се обрати заменикот на претседателот на Владата задолжен за ...

Се проширува опфатот на компании за државна поддршка и се поедноставуваат административните процедури

Скопје1 - 19.03.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната владина седница го усвои Предлог законот за дополнување и изменување на Законот за финансиска поддршка на инвестициите со кој се унапредува системот на државна поддршка на инвестициите, се ...

Поголем опфат на компаниите и поедноставни административни процедури за користење финансиска поддршка за инвестициите

Опсервер - 19.03.2019

Проширување на опфатот на компаниите и поедноставување на постапката за аплицирање е целта на предлог измените и дополнувањата на Законот за финансиска поддршка на инвестициите. Оваа година предвидени се и 47 проценти повеќе средства од лани во ...

Дебата за предлог измените на Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Сител - 19.03.2019

Дискусија во врска со предлог на измени и дополни на Законот за финансиска поддршка на инвестициите ќе се одржи денеска во Владата на Република Северна Македонија. На дискусијата ќе се обрати заменикот на претседателот на Владата задолжен за ...

Се проширува опфатот на компании за државна поддршка

Сител - 19.03.2019

Сите компании што оставруваат пораст на приходите од вкупното работење, а се од дејноста трговија, ИТ технологии или секундарно земјоделско приоизводство ќе може да аплицираат во системот на државна поддршка на инвестициите.

Поголем опфат на компаниите и поедноставни административни процедури за користење финансиска поддршка за инвестициите

1tv - 19.03.2019

Проширување на опфатот на компаниите и поедноставување на постапката за аплицирање е целта на предлог измените и дополнувањата на Законот за финансиска поддршка на инвестициите. Оваа година предвидени се и 47 проценти повеќе средства од лани во ...

Дебата за предлог измените на Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Вечер - 19.03.2019

Дискусија во врска со предлог на измени и дополни на Законот за финансиска поддршка на инвестициите ќе се одржи денеска во Владата на Република Северна Македонија. На дискусијата ќе се обрати заменикот на претседателот на Владата задолжен за ...

Се проширува опфатот на компании за државна поддршка

Вечер - 19.03.2019

Сите компании што оставруваат пораст на приходите од вкупното работење, а се од дејноста трговија, ИТ технологии или секундарно земјоделско приоизводство ќе може да аплицираат во системот на државна поддршка на инвестициите.

Поголем опфат на компаниите и поедноставни административни процедури за користење финансиска поддршка за инвестициите

Сител - 19.03.2019

Проширување на опфатот на компаниите и поедноставување на постапката за аплицирање е целта на предлог измените и дополнувањата на Законот за финансиска поддршка на инвестициите. Оваа година предвидени се и 47 проценти повеќе средства од лани во ...

Се проширува опфатот на компании за државна поддршка

24Инфо - 19.03.2019

Сите компании што оставруваат пораст на приходите од вкупното работење, а се од дејноста трговија, ИТ технологии или секундарно земјоделско приоизводство ќе може да аплицираат во системот на државна поддршка на инвестициите.

Анѓушев: Се проширува опфатот на компании, се олеснуваат процедурите за аплицирање

Press24 - 19.03.2019

Проширување на опфатот на компаниите и поедноставување на постапката за аплицирање е целта на предлог измените и дополнувањата на Законот за финансиска поддршка на инвестициите. Оваа година предвидени се и 47 проценти повеќе средства од лани во ...

Се проширува опфатот на компании за државна поддршка

ММС - 19.03.2019

Сите компании што оставруваат пораст на приходите од вкупното работење, а се од дејноста трговија, ИТ технологии или секундарно земјоделско приоизводство ќе може да аплицираат во системот на државна поддршка на инвестициите.

ВИДЕО: Поголем опфат на компаниите и поедноставни административни процедури за користење финансиска поддршка за ...

А1 On - 19.03.2019

Проширување на опфатот на компаниите и поедноставување на постапката за аплицирање е целта на предлог измените и дополнувањата на Законот за финансиска поддршка на инвестициите. Оваа година предвидени се и 47 проценти повеќе средства од лани во ...

Се проширува опфатот на компании за државна поддршка

Локално - 19.03.2019

Сите компании што оставруваат пораст на приходите од вкупното работење, а се од дејноста трговија, ИТ технологии или секундарно земјоделско приоизводство ќе може да аплицираат во системот на државна поддршка на инвестициите.

И текстилците ќе шијат државна поддршка

+инфо - 19.03.2019

Со измените опфатот на компаниите што може да ги користат се проширува на земјоделството и тоа на стимулирање отворање фабрики за преработка на земјоделски производи, со што се создава дополнителна додадена вредност, потоа финансирање на ...

Се проширува опфатот на компании за државна поддршка

МКД - 19.03.2019

Сите компании што оставруваат пораст на приходите од вкупното работење, а се од дејноста трговија, ИТ технологии или секундарно земјоделско приоизводство ќе може да аплицираат во системот на државна поддршка на инвестициите.

Поголем опфат на компаниите и поедноставни административни процедури за користење финансиска поддршка за инвестициите

MTM - 19.03.2019

Проширување на опфатот на компаниите и поедноставување на постапката за аплицирање е целта на предлог измените и дополнувањата на Законот за финансиска поддршка на инвестициите. Оваа година предвидени се и 47 проценти повеќе средства од лани во ...

Се проширува опфатот на компании за државна поддршка

еМагазин - 19.03.2019

Сите компании што оставруваат пораст на приходите од вкупното работење, а се од дејноста трговија, ИТ технологии или секундарно земјоделско приоизводство ќе може да аплицираат во системот на државна поддршка на инвестициите.

Поголем опфат на компаниите и поедноставни административни процедури за користење финансиска поддршка за инвестициите

iPortal - 20.03.2019

Проширување на опфатот на компаниите и поедноставување на постапката за аплицирање е целта на предлог измените и дополнувањата на Законот за финансиска поддршка на инвестициите. Оваа година предвидени се и 47 проценти повеќе средства од лани во ...

Кој ќе профитира од производство, ќе добие инфузија од државата

+инфо - 19.03.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната седница го усвои Предлог законот за дополнување и изменување на Законот за финансиска поддршка на инвестициите со кој се унапредува системот на државна поддршка на инвестициите, се зголемува ...

Се проширува опфатот на компании за државна поддршка и се поедноставуваат административните процедури

iPortal - 19.03.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната владина седница го усвои Предлог-законот за дополнување и изменување на Законот за финансиска поддршка на инвестициите со кој се унапредува системот на државна поддршка на инвестициите, се ...

Се проширува опфатот на компании за државна поддршка

Опсервер - 19.03.2019

Сите компании што оставруваат пораст на приходите од вкупното работење, а се од дејноста трговија, ИТ технологии или секундарно земјоделско приоизводство ќе може да аплицираат во системот на државна поддршка на инвестициите.

За државна поддршка ќе може да аплицираат сите компании кои остваруваат пораст на приходи од вкупното работење

Бизнис Вести - 20.03.2019

Владата на Република Северна Македонија на вчерашмната владина седница го усвои Предлог-законот за дополнување и изменување на Законот за финансиска поддршка на инвестициите со кој се унапредува системот на државна поддршка на инвестициите, се ...

Измени на Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Академик - 20.03.2019

Владата го усвои Предлог-законот за дополнување и изменување на Законот за финансиска поддршка на инвестициите со кој се унапредува системот на државна поддршка на инвестициите, се зголемува опфатот на компании кои може да аплицираат и се ...

Поедноставно пријавување за добивање државна помош за компаниите

Gostivarpress.mk - 20.03.2019

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната седница ги усвои измените на Законот за финансиска поддршка на инвестициите, со кои се унапредува системот на државна поддршка на инвестициите, се зголемува опфатот на компании кои може да ...