TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пребарувањето на Google Search се редизајнира за мобилната верзија

Телефони.мк - 23.01.2021

Google има редизајн на Google Search за мобилните уреди, со цел да го подобри искуството на корисниците. Имате додатоци со заоблени и кружни елементи при искуството во пребарувањето, како и логото на Google, иконките, местото за пребарување, сликите.

Австралија и Гугл остануваат ВО СУДИР: АВСТРАЛИЈА БАРА ЗАШТИТА НА СВОИТЕ МЕДИУМИ

Вечер - 23.01.2021

Австралиската влада го повика Гугл да се фокусира на плаќање на австралиските содржини наместо да ги блокира. Откако медиумите објавија дека веб-страниците на австралиските вести не се појавуваат при пребарувања, Google потврди дека блокира ...

Google Search добива визуелен редизајн на мобилните уреди

USB - 23.01.2021

Google објави нов свеж изглед на своето искуство на пребарување на мобилните уреди. Целта на ова е да се олесни читањето на резултатите од пребарувањето и да се имплементира помодерен дизајн во мобилното пребарување на Google.

Google најави можна блокада на пребарувачот во Австралија

Телефони.мк - 22.01.2021

Поради битката со медиумскиот конгломерат News Corp, Google е можно да се исклучи во Австралија. Компанијата со најголем сервис за пребарување во светот, тврди дека неговите 19 милиони австралиски корисници ќе се соочат со намалена можност за ...

Google ќе им плаќа на француските издавачи за снипетите кои ги споделува

IT.mk - 22.01.2021

Google потпиша договор со група на француски издавачи за плаќање на авторски права за онлајн содржина. Со ова e креиранa законска рамка со која Google и креаторите на содржина ќе може да преговараат за индивидуални договори.

На Гугл му е полесно да ја блокира Австралија отколку да работи коректно

Оff.net - 22.01.2021

Доколку Австралија одлучи да го спроведе законот според кој Гугл ќе треба да им плати надомест на медиумите од кои заработува пари, Гугл ќе одлучи комплетно да се повлече од целиот континент.

Гугл се закани дека ќе го повлече пребарувачот од Австралија ако треба да плаќа за објава на вести

Мета - 22.01.2021

Американската компанија Гугл се закани дека ќе ја отстрани можноста за пребарување содржини за граѓаните од Австралија доколку оваа земја не го повлече законот, со кој Гугл, Фејсбук и другите технолошки компании ќе треба да им плаќаат на медиумите ...

Гугл со закани дека ќе ја запре достапноста во Австралија

Независен - 22.01.2021

Австралија – Американската компанија Гугл се закани дека ќе им ја одземе можноста на Австралијците да го користат тој пребарувач доколку Канбера не го измени својот предлог-закон, што има за цел да го обврзе интернет гигантот да им плаќа на ...

Гугл сe закани дека ќе ја запре достапноста во Австралија

Курир - 22.01.2021

Американската компанија Гугл се закани дека ќе им ја одземе можноста на Австралијците да го користат тој пребарувач доколку Канбера не го измени својот предлог-закон, што има за цел да го обврзе интернет гигантот да им плаќа на медиумите за нивната ...

Гугл со закани дека ќе ја запре достапноста во Австралија

Опсервер - 22.01.2021

– Американската компанија Гугл се закани дека ќе им ја одземе можноста на Австралијците да го користат тој пребарувач доколку Канбера не го измени својот предлог-закон, што има за цел да го обврзе интернет гигантот да им плаќа на медиумите за ...

Гугл сe закани дека ќе ја запре достапноста во Австралија

Пулс24 - 22.01.2021

Американската компанија Гугл се закани дека ќе им ја одземе можноста на Австралијците да го користат тој пребарувач доколку Канбера не го измени својот предлог-закон, што има за цел да го обврзе интернет гигантот да им плаќа на медиумите за нивната ...

Гугл со закани дека ќе ја запре достапноста во Австралија

Либертас - 22.01.2021

– Американската компанија Гугл се закани дека ќе им ја одземе можноста на Австралијците да го користат тој пребарувач доколку Канбера не го измени својот предлог-закон, што има за цел да го обврзе интернет гигантот да им плаќа на медиумите за ...

Гугл со закани дека ќе ја запре достапноста во Австралија

24 Вести - 22.01.2021

Американската компанија Гугл се закани дека ќе им ја одземе можноста на Австралијците да го користат тој пребарувач доколку Канбера не го измени својот предлог-закон, што има за цел да го обврзе интернет гигантот да им плаќа на медиумите за нивната ...

Гугл со закани дека ќе ја запре достапноста во Австралија

MakPress - 22.01.2021

Американската компанија Гугл се закани дека ќе им ја одземе можноста на Австралијците да го користат тој пребарувач доколку Канбера не го измени својот предлог-закон, што има за цел да го обврзе интернет гигантот да им плаќа на медиумите за нивната ...

Гугл со закани дека ќе ја запре достапноста во Австралија

iPortal - 22.01.2021

Американската компанија Гугл се закани дека ќе им ја одземе можноста на Австралијците да го користат тој пребарувач доколку Канбера не го измени својот предлог-закон, што има за цел да го обврзе интернет гигантот да им плаќа на медиумите за нивната ...

Гугл: Ако не го изменат законот ќебиде запрена достапноста во Австралија

Денешен - 22.01.2021

Американската компанија Гугл се закани дека ќе им ја одземе можноста на Австралијците да го користат тој пребарувач доколку Канбера не го измени својот предлог-закон, што има за цел да го обврзе интернет гигантот да им плаќа на медиумите за нивната ...

Гугл се закани дека ќе го повлече пребарувачот од Австралија ако треба да плаќа за објава на вести

Иновативност - 23.01.2021

Американската компанија Гугл се закани дека ќе ја отстрани можноста за пребарување содржини за граѓаните од Австралија доколку оваа земја не го повлече законот, со кој Гугл, Фејсбук и другите технолошки компании ќе треба да им плаќаат на медиумите ...

Google се закани дека ќе го запре својот пребарувач во Австралија

USB - 23.01.2021

Американската компанија Google се закани дека ќе им ја одземе можноста на Австралијците да го користат неговиот пребарувач, доколку Канбера не го измени својот предлог-закон, што има за цел да го обврзе интернет гигантот да им плаќа на медиумите за ...

Google најави блокада на пребарувачот во Австралија доколку компанијата биде присилена да им плаќа на медиумите

Точка - 22.01.2021

Компанијата Alphabed Inc во чија што сопственост е Google соопшти денеска дека ќе го блокира пребарувачот во Австралија доколку Владата го усвои новиот закон кој би ги присилил Google и Facebook на медиумските компании да им го платат правото на ...

Гугл се заканува дека ќе го запре својот пребарувач во Австралија

Бизнис Вести - 22.01.2021

Американската компанија Гугл се закани дека ќе им ја одземе можноста на Австралијците да го користат својот пребарувач доколку Канбера не го измени својот предлог-закон, кој има за цел да го обврзе интернет гигантот да им плаќа на медиумите за ...

Гугл со закани дека ќе ја запре достапноста во Австралија

24Инфо - 22.01.2021

Американската компанија Гугл се закани дека ќе им ја одземе можноста на Австралијците да го користат тој пребарувач доколку Канбера не го измени својот предлог-закон, што има за цел да го обврзе интернет гигантот да им плаќа на медиумите за нивната ...

Google ќе им плаќа милиони на француските медиуми

Канал5 - 21.01.2021

Google и група француски издавачи објавија дека постигнале принципиелен договор за авторските права, според кој американскиот гигант ќе им плаќа на издавачите за објавените медиумски содржини.