TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Чипиран мајмун го контролира копјутерот директно преку својот мозок

Сител - 12.04.2021

Со помош на имплантираниот чип во мозокот, мајмунот има вградени човечки особини со цел да разбере како треба да се движи и да ја следи коцката што ќе светне. Станува збор за проект на стартап компанијата Neuralink во сопственост на милијардерот ...

Иднината пристигна: Мајмунот Пејџер преку имплантите на Маск сам изиграл видео игра

Точка - 12.04.2021

Очигледно е дека границите се поместуваат. Можеби ние „обичните смртници“ тоа не го забележуваме, но оние кои што треба да се грижат за тоа, очигледно дека завршуваат добра работа. Еден мајмун успеал да одигра видео игра „Pong“ со сопствениот мозок, ...

Чипираниот мајмун на Илон Маск игра понг со помош на неговиот мозок

Телефони.мк - 11.04.2021

Со помош на имплантираниот чип во мозокот, мајмунот има вградени човечки особини со цел да разбере како треба да се движи и да ја следи коцката што ќе светне. Оваа наука може да промени многу нешта во иднина.