TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Златко Марин пред избори рече дека ќе го откупи земјиштето пред Мајчин дом и ќе гради парк, сега манипулира и вели дека ...

Курир - 06.03.2018

Градоначалникот на општина Аеродром, Златко Марин, манипулираа со аеродромци. Општината преку соопштение вели дека Марин ќе се заложи за спречување на изградбата на зградата пред Мајчин дом.

Општина Аеродром бара начин да ја спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом

Макфакс - 06.03.2018

Градење на деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите на сегашното општинско раководство. Во Опшината досега не е пристигнато барање за одобрение за градба, ниту какво било барање во однос на конкретната парцела и согласно тоа ...

Што го премисли Марин? Кај Мајчин дом сепак ќе никне деветтокатница

А1 On - 05.03.2018

Актуелниот градоначалник на општина Аеродром, Златко Марин, не го исполни ветувањето од предизборната кампања, започната е изградба на деветкатницата кај Мајчин дом за што во април минатата година пред општинската зграда беа организирани протести за ...

Аеродромци со „аfterwork забава и фудбал“ против уништување на зеленилото пред Мајчин дом

Радио МОФ - 05.03.2018

Случајот со најавената зграда кај Мајчин дом повторно се актуелизираше откако деновиве на местото се појави механизација. Аеродромци се загрижани, а преку социјалните мрежи за 9 март (петок) најавија настан „Со фудбал до позелен Аеродром“, како ...

Марин седна во фотелја и веќе здравјето на граѓаните не му е важно

Курир - 05.03.2018

Дали се работи за промена на сопственикот кој треба да гради, дали се работи за надминување на еколошката закана по скопјани и дали здравјето на граѓаните веќе не е поважно од неброените фирми и банкарски сметки? Според информации и фотографии кои ...

Спорната деветкатница сепак, ќе се гради?

CivilMedia - 05.03.2018

Лавина од реакции на социјалните мрежи – откако беа споделени фотографии на кои се гледа како на зеленилото пред „Мајчин дом“ во Аеродром се врши сондирање на теренот. „И покрај реакциите и моите лични заложби во април 2017 година, парцелата пред ...

Општина Аеродром бара начин да ја спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом

Вечер Прес - 06.03.2018

Градење на деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите на сегашното општинско раководство. Во Опшината досега не е пристигнато барање за одобрение за градба, ниту какво било барање во однос на конкретната парцела и согласно тоа ...

Со „Мајчин дом“ ќе се урнат и ветувањата на Марин: Десеткатница ќе го изеде зеленилото кај „Мајчин дом“

Република - 05.03.2018

Предизборното ветување на градоначалникот на Аеродром Златко Марин дека итно ќе запре понатамошно градење во урбанизираниот дел на општината и дека ќе направи ревизија на сите ДУП-ови и изработка на нови по теркот на ДУП-овите позади Бисер и Ново ...

Аеродромци со „аfterwork забава и фудбал“ против уништување на зеленилото пред Мајчин дом

Либертас - 05.03.2018

Случајот со најавената зграда кај Мајчин дом повторно се актуелизираше откако деновиве на местото се појави механизација. Аеродромци се загрижани, а преку социјалните мрежи за 9 март (петок) од 17 часот најавија настан „Со фудбал до позелен ...

Сепак кај „Мајчин дом“ ќе никне деветтокатница!

Порта 3 - 06.03.2018

Актуелниот градоначалник на општина Аеродром, Златко Марин, не го исполни ветувањето од предизборната кампања, односно започната е изградба на деветкатницата кај „Мајчин дом“ за што во април минатата година пред општинската зграда беа организирани ...

Општина Аеродром бара начин да ја спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом

Бизнис Вести - 06.03.2018

Градење на деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите на сегашното општинско раководство. Во Опшината досега не е пристигнато барање за одобрение за градба, ниту какво било барање во однос на конкретната парцела и согласно тоа ...

Ќе има ли деветтокатница кај Мајчин дом

Фактор - 05.03.2018

Случајот со најавената зграда кај Мајчин дом повторно се актуелизираше откако деновиве на местото се појави механизација. Актуелниот градоначалник на општина Аеродром, Златко Марин,сепак не го исполни ветувањето од предизборната кампања, започната е ...

Општина Аеродром бара начин да ја спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом

iPortal - 06.03.2018

Градење на деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите н а сегашното општинско раководство. Во Опшината досега не е пристигнато барање за одобрение за градба, ниту какво било барање во однос на конкретната парцела и согласно тоа ...

На зелената површина кај Мајчин дом ќе никне деветтокатница

Скопје инфо - 06.03.2018

Случајот со најавената зграда кај Мајчин дом повторно се актуелизираше откако деновиве на местото се појави механизација. Актуелниот градоначалник на општина Аеродром, Златко Марин,сепак не го исполни ветувањето од предизборната кампања, започната е ...

Општина Аеродром бара начин да ја спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом

Порта 3 - 06.03.2018

Од Општина Аеродром соопштуваат, градење на деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите на сегашното општинско раководство. Во Опшината досега не е пристигнато барање за одобрение за градба, ниту какво било барање во однос на ...

Општина Аеродром бара начин да ја спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом

Точка - 06.03.2018

Градење на деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите на сегашното општинско раководство. Во Опшината досега не е пристигнато барање за одобрение за градба, ниту какво било барање во однос на конкретната парцела и согласно тоа ...

Општина Аеродром бара начин да ја спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом

Скопје инфо - 06.03.2018

Градење на деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите на сегашното општинско раководство. Во Опшината досега не е пристигнато барање за одобрение за градба, ниту какво било барање во однос на конкретната парцела и согласно тоа ...

Аеродром бара начин да ја спречи деветкатницата пред Мајчин дом

+инфо - 06.03.2018

Парцелата пред Мајчин Дом е во приватна сопственост. Според Деталниот урбанистички план, тука се предвидува иградба на објект П+8+ПК/П+8, односно приземје, плус осум ката и поткровје, а во дел приземје со 8 ката.

Општина Аеродром бара начин да ја спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом

Денар - 06.03.2018

Градење деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите на сегашното општинско раководство. Во Опшината досега не е пристигнато барање за одобрение за градба, ниту какво било барање во однос на конкретната парцела и согласно со тоа ...

Општина Аеродром бара начин да ја спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом

А1 On - 06.03.2018

Градење на деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите на сегашното општинско раководство, посочуваат од општина Аеродром и информираат дека досега во општината не е пристигнато барање за одобрение за градба, ниту какво било ...

Општина Аеродром бара начин да спречи изградба на деветкатница пред „Мајчин дом“

Мета - 06.03.2018

Општина Аеродром соопшти дека е против изградбата на деветкатница на плацот пред „Мајчин дом“ и ги разгледува сите правни механизми и бара начин да го спречи тоа. Реакцијата уследи откако на теренот почна да работи машина за бушење, што во медиумите ...

Општина Аеродром бара начин да ја спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом

Либертас - 06.03.2018

Градење на деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите на сегашното општинско раководство, посочуваат од општина Аеродром и информираат дека досега во општината не е пристигнато барање за одобрение за градба, ниту какво било ...

Општина Аеродром бара начин да спречи изградба на деветкатница пред „Мајчин дом“

Локално - 06.03.2018

Општина Аеродром соопшти дека е против изградбата на деветкатница на плацот пред „Мајчин дом“, ги разгледува сите правни механизми и бара начин да го спречи тоа. Реакцијата уследи откако на теренот почна да работи машина за бушење, што во медиумите ...

Општина Аеродром бара начин да ја спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом

МКД - 06.03.2018

Градење на деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите на сегашното општинско раководство. Во Опшината досега не е пристигнато барање за одобрение за градба, ниту какво било барање во однос на конкретната парцела и согласно тоа ...

Општина Аеродром: Бараме начин да ја спречиме изградбата на деветкатницата кај Мајчин дом

Радио МОФ - 06.03.2018

Градење на деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите на сегашното општинско раководство. Во Опшината досега не е пристигнато барање за одобрение за градба, ниту какво било барање во однос на конкретната парцела и согласно тоа ...

Општина Аеродром бара начин да ја спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом...

Н.Македонија - 06.03.2018

Општина Аеродром бара начин да ја спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом Градење на деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите на сегашното општинско раководство, посочуваат од општина Аеродром и информираат дека ...

Општина Аеродром: Се бара начин да се спречи изградбата на деветкатница пред Мајчин дом

Фактор - 06.03.2018

Градење на деветкатница на плацот пред Мајчин дом е спротивно на заложбите на сегашното општинско раководство. Во Опшината досега не е пристигнато барање за одобрение за градба, ниту какво било барање во однос на конкретната парцела и согласно тоа ...