TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шилегов: Универзална сала ќе се реконструира во сегашниот облик и големина

Радио МОФ - 29.10.2020

Универзална сала нема да се руши, туку ќе се реконструира во сегашниот облик и големина, а средствата за таа намена треба да се добијат од претстојниот ребаланс на Буџетот на РСМ коj треба да биде изгласан деновиве, соопшти градоначалникот Петре ...

Шилегов: Универзална сала нема да се руши, ќе се реконструира

Мета - 29.10.2020

Универзална сала нема да се руши, туку таа ќе се реконструира, а нова концертна сала ќе се гради на друга локација. Ова го изјави денеска градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, на седницата на Советот на која советниците поставуваа прашања за ...

Универзална „куртули“ од дислокација, ќе се реконструира

Канал5 - 29.10.2020

Универзална сала ќе живее. Градските власти одлучија - објектот само ќе се реконструира, нема да се урива. „Симболот на солидарноста“ ќе ја задржи својата автентичност, вели за Канал 5 градоначалникот Петре Шилегов.

Шилегов: Скопје беше прва локална самоуправа во Европа со проект „Култура во време на корона“

Либертас - 29.10.2020

Градот Скопје беше прва локална самоуправа во Европа која реализираше проект „Култура во време на корона“, рече градоначалникот Петре Шилегов, додавајќи дека од една страна проектот бил финансиска поддршка за културните работници кои немаат некаков ...

Шилегов: Пари за реконструкција на Универзалната сала ќе добиеме од претстојниот ребаланс на буџетот

Макфакс - 29.10.2020

Скопскиот градоначалникот Петре Шилегов вели дека постојниот објект на Универзалната сала ќе се реконструира во сегашниот облик и големина, а средствата треба да се добијат од претстојниот ребаланс на буџетот, коj очекува да биде изгласан деновиве.

Шилегов: Скопје беше прва локална самоуправа во Европа која спроведе проект како „Култура во време на корона“

24Инфо - 29.10.2020

На денешната 58.седница на Советот на Град Скопје советниците поставуваа прашања за работата на градоначалникот, градската администрација, јавните претпријатија и јавните културни установи во наша ингеренција.

Град Скопје почнува со реконструкција на Универзална сала, Шилегов вели наесен ќе биде спремна за концерти

Сакам да кажам - 29.10.2020

Универзална сала ќе се реконструира во постојната големина и со постојниот изглед. Град Скопје со ребалансот на државниот буџет кој е во собраниска процедура и се очекува да биде изгласан во наредните денови, доби 2 милиони евра за реконструкција на ...

Започнува реконструкција на Универзална сала - до наредната година ќе биде спремна за концерти

Скопје инфо - 29.10.2020

Универзална сала ќе се реконструира во постојната големина и со постојниот изглед. Град Скопје со ребалансот на државниот буџет кој е во собраниска процедура и се очекува да биде изгласан во наредните денови, доби 2 милиони евра за реконструкција на ...

По којзнае кој пат: Шилегов пак ќе ја реконструира Универзална сала

PressingTV - 29.10.2020

Универзална сала ќе се реконструира во постојната големина и со постојниот изглед. Град Скопје со ребалансот на државниот буџет кој е во собраниска процедура и се очекува да биде изгласан во наредните денови, доби 2 милиони евра за реконструкција на ...

Град Скопје почнува со реконструкција на универзална сала

Скопје1 - 29.10.2020

Универзална сала ќе се реконструира во постојната големина и со постојниот изглед. Град Скопје со ребалансот на државниот буџет кој е во собраниска процедура и се очекува да биде изгласан во наредните денови, доби 2 милиони евра за реконструкција на ...

Универзална сала ќе се реконструира во постојната големина и со постојниот изглед

24Инфо - 29.10.2020

Универзална сала ќе се реконструира во постојната големина и со постојниот изглед. Град Скопје со ребалансот на државниот буџет кој е во собраниска процедура и се очекува да биде изгласан во наредните денови, доби 2 милиони евра за реконструкција на ...

Универзална сала сепак нема да се руши, Владата со 2 милиони евра ќе помогне да се обнови

Слободен Печат - 29.10.2020

Одговарајќи на советничко прашање, денеска градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов рече дека постојниот објект ќе се реконструира, во сегашниот облик и големина, а средствата треба да се добијат од претстојниот ребаланс на Буџетот на РСМ коj ...

Шилегов: „Наскоро ќе започне реконструкцијата на Универзалната сала – после 6. години повторно да имаме концерта ...

Екран - 29.10.2020

На денешната 58.седница на Советот на Град Скопје советниците поставуваа прашања за работата на градоначалникот, градската администрација, јавните претпријатија и јавните културни установи во наша ингеренција.

Шилегов: Пари за реконструкција на Универзална ќе добиеме од претстојниот ребаланс на Буџетот

Вечер - 29.10.2020

Скопскиот градоначалникот Петре Шилегов вели дека постојниот објект на Универзалната сала ќе се реконструира во сегашниот облик и големина, а средствата треба да се добијат од претстојниот ребаланс на Буџетот, коj очекува да биде изгласан деновиве.

Шилегов: Пари за реконструкција на Универзална ќе добиеме од претстојниот ребаланс на Буџетот

Опсервер - 29.10.2020

Скопскиот градоначалникот Петре Шилегов вели дека постојниот објект на Универзалната сала ќе се реконструира во сегашниот облик и големина, а средствата треба да се добијат од претстојниот ребаланс на Буџетот, коj очекува да биде изгласан деновиве.

Универзална сала ќе се реконструира во сегашниот облик и големина

Вечер Прес - 29.10.2020

Универзалната сала ќе се реконструира во сегашниот облик и големина, а средствата треба да се добијат од претстојниот ребаланс на Буџетот на РСМ коj очекува да биде изгласан деновиве. Ова, одговарајќи на советничко прашање го изјави градоначалникот ...

Шилегов: Град Скопје беше прва локална самоуправа во Европа која спроведе проект како „Култура во време на корона“

MakPress - 29.10.2020

На денешната 58.седница на Советот на Град Скопје советниците поставуваа прашања за работата на градоначалникот, градската администрација, јавните претпријатија и јавните културни установи во наша ингеренција.

Шилегов: Пари за реконструкција на Универзална ќе добиеме од претстојниот ребаланс на Буџетот

Точка - 29.10.2020

Скопскиот градоначалникот Петре Шилегов вели дека постојниот објект на Универзалната сала ќе се реконструира во сегашниот облик и големина, а средствата треба да се добијат од претстојниот ребаланс на Буџетот, коj очекува да биде изгласан деновиве.

Шилегов: Ќе се реконструира Универзална сала- пари ќе добиеме од претстојниот ребаланс на Буџетот

Press24 - 29.10.2020

Скопскиот градоначалникот Петре Шилегов вели дека постојниот објект на Универзалната сала ќе се реконструира во сегашниот облик и големина, а средствата треба да се добијат од претстојниот ребаланс на Буџетот, коj очекува да биде изгласан деновиве.

Шилегов: Пари за реконструкција на Универзална ќе добиеме од претстојниот ребаланс на Буџетот

MTM - 29.10.2020

Скопскиот градоначалникот Петре Шилегов вели дека постојниот објект на Универзалната сала ќе се реконструира во сегашниот облик и големина, а средствата треба да се добијат од претстојниот ребаланс на Буџетот, коj очекува да биде изгласан деновиве.

Градот чека пари од државниот буџет за реконструкција на Универзална сала

Независен - 29.10.2020

Градот Скопје беше прва локална самоуправа во Европа која реализираше проект „Култура во време на корона“, рече градоначалникот Петре Шилегов, додавајќи дека од една страна проектот бил финансиска поддршка за културните работници кои немаат некаков ...

Шилегов: Скопје беше прва локална самоуправа во Европа со проект „Култура во време на корона“

А1 On - 29.10.2020

Градот Скопје беше прва локална самоуправа во Европа која реализираше проект „Култура во време на корона“, рече градоначалникот Петре Шилегов, додавајќи дека од една страна проектот бил финансиска поддршка за културните работници кои немаат некаков ...

Шилегов: Скопје беше прва локална самоуправа во Европа со проект „Култура во време на корона“

Frontline - 29.10.2020

Градот Скопје беше прва локална самоуправа во Европа која реализираше проект „Култура во време на корона“, рече градоначалникот Петре Шилегов, додавајќи дека од една страна проектот бил финансиска поддршка за културните работници кои немаат некаков ...

Шилегов: Универзална сала ќе се реконструира, во сегашниот облик и големина

Акцент - 29.10.2020

На денешната 58.седница на Советот на Град Скопје советниците поставуваа прашања за работата на градоначалникот, градската администрација, јавните претпријатија и јавните културни установи во наша ингеренција.

Скопје прва локална самоуправа во Европа со проект „Култура во време на корона"

МКД - 29.10.2020

Градот Скопје беше прва локална самоуправа во Европа која реализираше проект „Култура во време на корона", рече градоначалникот Петре Шилегов, додавајќи дека од една страна проектот бил финансиска поддршка за културните работници кои немаат некаков ...

Шилегов: Пари за реконструкција на Универзална ќе добиеме од претстојниот ребаланс на буџетот

Н.Македонија - 29.10.2020

Скопскиот градоначалникот Петре Шилегов вели дека постојниот објект на Универзалната сала ќе се реконструира во сегашниот облик и големина, а средствата треба да се добијат од претстојниот ребаланс на Буџетот, коj очекува да биде изгласан деновиве.

Седум милиони денари за реконструкција на Соколана ќе обезбеди Владата

Kumanovo News - 28.10.2020

Со ребалансот на буџетот Владата ќе обезбеди 7 милиони денари за отпочнување на реконструкцијата на спортската сала Соколана во Куманово. Одлуката е донесена на вчерашната седница. - Владата со новиот ребаланс ќе пренамени 7 милиони денари за ...