TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна проширувањето на ул. Босна и Херцеговина во Скопје

Алсат-М - 26.09.2018

Започнаа градежни работи на улицата Босна и Херцеговина во Скопје која ќе се прошири 40 метри. Предвидено е булеварот да има по три ленти од двете страни, велосипедска патека, пешачки тротоари и зеленило во средината.

Улицата Босна и Херцеговина ќе порасне во булевар

+инфо - 26.09.2018

Екипите на Град Скопје ја почнаа изградбата на новопроектираниот булевар Босна и Херцеговина , на потегот од раскрсницата со булеварот Словенија и улицата Македонска косовска бригада до раскрсницата со улиците Бутелска и Кемал Сејфула.

ПРЕД РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА СЕВЕРНА: Шилегов удри темели и на Босна и Херцеговина, од Словенија до Македонско-косовска бригада

Денешен - 26.09.2018

Екипите на Град Скопје денеска ја почнаа изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“ , на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал ...

ВИДЕО: Нов асфалт и целосна реконструкција за „Њуделхиска“

А1 On - 26.09.2018

Градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев, ја најави целосната реконструкција на улицата „Њуделхиска“, во населбата Тафталиџе 1. Со оваа реконструкција, ќе се асфалтираат 500 метри од улицата, истата ќе се прошири и ќе се постави ново лед ...

Реконструкција и надградба на булеварот „Босна и Херцеговина“

Скопје инфо - 26.09.2018

Градот Скопје ја избра компанијата „Карпош АД“ за изведувач на првата фаза од реконструкцијата и надградбата на булеварот „Босна и Херцеговина“ во населбата „Скопје север“. Во првичната етапа ќе се работи на трасата од булеварот „Словенија“ до ...

ВИДЕО: Почна реконструкцијата на улицата „Антон Попов“

А1 On - 25.09.2018

Екипи на Град Скопје денеска ја почнаа реконструкцијата на улицата „Антон Попов“, поранешна „Огњан Прица“, во општина Кисела Вода. Реконструкцијата се одвива од крстосницата со улицата „Павел Шатев“ (поранешна „Бихаќка“) до „Шампионче“ или во ...

Почна реконструкцијата на улицата Антон Попов

+инфо - 25.09.2018

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски заедно со градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов го означија почетокот на реконструкцијата на ул. Антон Попов. Темелковски, информира дека заради тоа што улицата Антон Попов, е една од ...

Улицата „Антон Попов“ дел од реконструкцијата на оштетените улици во Скопје

Канал5 - 25.09.2018

Екипите на град Скопје ја почнаа реконструкцијата на улицата Антон Попов, на потегот од раскрсницата со улицата Павел Шатев до улицата Димо Хаџи Димов. Увид во градежните работи на оваа сообраќајница денеска изврши градоначалникот ...

Почна реконструкцијата на улицата Антон Попов на потегот од раскрсницата со улицата Павел Шатев до улицата Димо Хаџи ...

Скопје инфо - 25.09.2018

Екипите на Град Скопје ја почнаа реконструкцијата на улицата Антон Попов, на потегот од раскрсницата со улицата Павел Шатев до улицата Димо Хаџи Димов. Увид во градежните работи на оваа сообраќајница денеска изврши градоначалникот Шилегов.

Започна реконструкцијата на улицата "Њуделхиска"

Скопје инфо - 25.09.2018

Започнува реконструкцијата на ул. "Њуделхиска", која ќе биде целосно обновена и ќе се реконструираат коловозите и тротоарите. Исто така, улицата ќе биде и проширена без притоа да се загрози постоечкото зеленило, а предвидено е и ново осветлување - ...

Започна да се реконструира ул. Антон Попов во Кисела Вода

MTM - 25.09.2018

Денеска започна реконструкцијата на една од најоштетените улици во општина Кисела Вода, улицата Антон Попов. Реконструкцијата ќе се одвива во наредните 30 дена, а ќе го опфати потегот од крстосницата со улицата Павел Шатев, до Шампионче, во должина ...

Улицата Њуделхиска ќе биде целосно реконструирана

MTM - 25.09.2018

Нов асфалт и целосна реконструкција за улицата Њуделхиска во Тафталиџе 1, најави денеска градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев. Со реконструкцијата ќе биде опфатено асфалтирање на 500 метри од улицата, истата ќе се прошири ,и ќе се ...

Почна изградбата на новопроектираниот булевар Босна и Херцеговина

Макфакс - 26.09.2018

Екипите на Град Скопје ја почнаа изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал Сејфула“.

Започната реконструкцијата на улицата Антон Попов во Кисела Вода

Слободен Печат - 25.09.2018

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски, информираше дека заради тоа што улицата Антон Попов, е една од најоштетените на територијата на општината во соработка со Градот Скопје беше донесена одлука оваа улица да биде меѓу првите ...

Улицата “Антон Попов” ќе се “облече” со нов асфалт

Вечер Прес - 25.09.2018

Почна целосната реконструкција на улицата “Антон Попов”. Станува збор за 583 метри на потегот од раскрсницата со улицата “Павел Шатев” до улицата “Димо Хаџи Димов” каде коловозот сега е оштетен, со пукнатини на асфалтот и вдлабнатини на автобуските ...

Улицата “Босна и Херцеговина” ќе прерасне во модерен булевар

Вечер Прес - 26.09.2018

Улицата “Босна и Херцеговина” која е главната артерија што ги поврзува општините Бутел и Шуто Оризари ќе прерасне во булевар. Градежните работи почнаа вчера за што Град Скопје ќе издвои околу 150 милиони денари.

Почна изградбата на булеварот „Босна и Херцеговина“

ТВ21 - 26.09.2018

Денеска почнаа градежните работи на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“ на потегот од крстосницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до расркницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал Сејфула“.

Започна реконструкцијата на улицата ,,Антон Попов”

Макфакс - 26.09.2018

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски заедно со градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов го означија почетокот на реконструкцијата на улицата Антон Попов. Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски, ...

Почна изградбата на новопроектираниот булевар Босна и Херцеговина

Денар - 26.09.2018

Екипите на Град Скопје ја почнаа изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал Сејфула“.

Започна реконструкцијата на улицата ,,Антон Попов”

Денар - 26.09.2018

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски заедно со градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов го означија почетокот на реконструкцијата на улицата Антон Попов. Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски, ...

Почна изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“

Сител - 26.09.2018

Екипи на Град Скопје денеска ја почнаа изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал ...

Почна изградбата на новопроектираниот булевар Босна и Херцеговина

Слободен Печат - 26.09.2018

Екипите на Град Скопје ја почнаа изградбата на новопроектираниот булевар Босна и Херцеговина , на потегот од раскрсницата со булеварот Словенија и улицата Македонска косовска бригада до раскрсницата со улиците Бутелска и Кемал Сејфула.

Почна изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина"

Канал5 - 26.09.2018

Екипи на Град Скопје денеска ја почнаа изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“. На потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал ...

Почна изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“

Локално - 26.09.2018

Екипите на Град Скопје ја почнаа изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал Сејфула“.

Почна изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“

Скопје инфо - 26.09.2018

Екипите на Град Скопје ја почнаа изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал Сејфула“.

Почна изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“

Стандард - 26.09.2018

Екипи на Град Скопје денеска ја почнаа изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал ...

ВИДЕО: Почна изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“

А1 On - 26.09.2018

Екипи на Град Скопје денеска ја почнаа изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал ...

Почнаа изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“ во Бутел

24Инфо - 26.09.2018

Почнаа изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“ во Бутел Екипите на Град Скопје ја почнаа изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска ...

Почна изградбата на булеварот „Босна и Херцеговина“

Н.Македонија - 26.09.2018

Почна изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал Сејфула“, а како што соопштија од Град ...

Почна изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“

Либертас - 26.09.2018

Екипи на Град Скопје денеска ја почнаа изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал ...

Уште една улица во Скопје ќе прерасне во булевар

MTM - 26.09.2018

Почна изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал Сејфула“.

Уште една улица во Скопје ќе прерасне во булевар

Скопје24 - 26.09.2018

Почна изградбата на новопроектираниот булевар „Босна и Херцеговина“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Словенија“ и улицата „Македонска косовска бригада“ до раскрсницата со улиците „Бутелска“ и „Кемал Сејфула“.

Ќе се реконструира и прошири булеварот Босна и Херцеговина

Н.Македонија - 27.09.2018

Багерите почнаа со копање и го означија почетокот на изградбата на новопроектираниот булевар Босна и Херцеговина, и тоа на потегот од раскрсницата со булеварот Словенија и улицата Македонска косовска бригада до раскрсницата со улиците Бутелска и ...