TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов КОВИД-19 детектор испраќа резултати за 15мин. на вашиот телефон

Телефони.мк - 16.06.2021

Новиот ковид детектор е развиен од научници од Велика Британија, кој може да се монтира на плафонот за брзо детектира на коронавирус , со цел поефикасно да се спречи ширењето на зараза. Новиот уред бил со високо ниво на прецизност, а неговата ...

Поефикасен од ПЦР тест: Произведен детектор за Ковид-19, за 15 минути испраќа резултати на телефон или компјутер

Точка - 15.06.2021

Што кога би постоел ненаметлив начин да се открие дали некој кој се наоѓа во иста просторија со вас е заразен со коронавирус? Британски научници соопштија дека развиле ковид-детектор кој се поставува на плафон и кој за само 15 минути може да открие ...

Изумен тавански детектор на ковид, може да го „намириса“ вирусот во преполна соба

МКД - 15.06.2021

Британски научници развија „ковид-аларм“ што се поставува на таванот и за само 15 минути може да открие дали некој во просторијата е заразен со коронавирусот. Британски Тајмс објави дека овој многу прецизен уред, малку поголем од детекторот за чад, ...

Измислен е тавански детектор за Ковид-19, за 15 минути открива дали некој е заразен

Независен - 15.06.2021

Британските научници измислија ненаметлив начин да се открие дали некој е заразен со корона вирус, односно тавански детектор кој за 15 минути може да открие дали некоје заразен. Сандеј тајмс пишува дека овој многу прецизен уред, нешто поголем од ...

Британски научници направиле ковид-детектор, за 15 минути открива дали е некој заразен

24Инфо - 15.06.2021

Британски научници соопштија дека развиле ковид-детектор што може да открие дали некој е заразен за само 15 минути. „Сандеј тајмс“ објави дека станува збор за многу прецизен уред, малку поголем од детектор за чад, кој би може да се користи за ...

Британски научници направиле ковид-детектор, за 15 минути открива дали е некој заразен

Centar - 15.06.2021

Британски научници соопштија дека развиле ковид-детектор што може да открие дали некој е заразен за само 15 минути. „Сандеј тајмс“ објави дека станува збор за многу прецизен уред, малку поголем од детектор за чад, кој би можел да се користи за ...

Британски научници направиле ковид-детектор- за 15 минути открива дали е некој заразен

Press24 - 15.06.2021

Британски научници соопштија дека развиле ковид-детектор што може да открие дали некој е заразен за само 15 минути. „Сандеј тајмс“ објави дека станува збор за многу прецизен уред, малку поголем од детектор за чад, кој би можел да се користи за ...

Произведен ковид-детектор, за 15 минути испраќа резултати на телефон или компјутер

Вечер Прес - 15.06.2021

Станува збор за многу прецизен уред, малку поголем од детектор за чад, кој би може да се користи за скенирање во авионски кабини, училници, домови за пензионери и канцеларии. Што кога би постоел ненаметлив начин да откриете дали некој во собата со ...