TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Американската академија за педијатрија издаде нови насоки за доење: НА МАЈКИТЕ ИМ СЕ ПРЕПОРАЧУВА ДА ДОЈАТ ДВЕ ГОДИНИ

Pedijatar.mk - 30.06.2022

Иако ААП нагласи дека на мајките што дојат им е потребна поддршка за да продолжат да го прават тоа до вториот роденден на нивното дете, вклучувајќи бенефиции како што се универзално платено породилно отсуство, грижа за децата на работа и соба за ...

МАЈКИТЕ ГО ОПИШУВААТ ДОЕЊЕТО СО ТРИ ЗБОРА: “Утеха. Љубов. Неред“

Pedijatar.mk - 29.06.2022

Доењето, според искуството на повеќето мајки, е еден од најубавите периоди со бебето. Д оењето не е секогаш лесно, но за мајките кои се одлучуваат на тоа, тоа е посебен начин на поврзување.

ПРЕПОРАЧУВААТ ДОЕЊЕ ДО 2 ГОДИНИ, А ПОРОДИЛНОТО ИМ Е 12 НЕДЕЛИ! Американските експерти издале нови упатства за доење

+инфо - 30.06.2022

Американската академија за педијатрија (ААП) издаде нови упатства за доење според кои мајките треба да ги дојат своите деца 2 години или подолго. Според новите упатства на Американската академија за педијатрија (ААП) мајките треба да ги дојат своите ...