TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се бара вдомувач за кученцето Мара

Вечер Прес - 03.03.2021

Кучето Мара има околу 1 до 2 години и е среден раст. Како што велат од јавното претпријатие „Лајка“, таа е препознатлива по својот физички изглед, мила и мирна. – Обожува да се гали, игра и одлично се сложува со други кучиња.

ЈП Лајка работи без одобрение од Агенција за храна и ветеринарство

Скопје инфо - 03.03.2021

По поднесената претставка на Драгана Велковска, до Агенцијата за храна и ветеринарство, во врска со работењето на ЈП Лајка. Нејзиното обраќање до медиумите го пренесуваме во целост: „По добиен одговор на претставката што ја поднесов против ЈП Лајка ...

Велковска: ЈП Лајка работи без одобрена програма од Агенцијата за храна и ветеринарство

Слободен Печат - 02.03.2021

Во рамки на работењето на ЈП Лајка и поднесената претставка од член на Градот Скопје, Драгана Велковска, денес таа го објави документот во кој се гледа дека во одговорот стои фактот дека програмата за работа на претпријатието не е одобрена од страна ...

Интервју со Шилегов: Буџетот во овие 3 години не го правевме како список на желби, туку како реални можности

Локално - 02.03.2021

Буџетот во овие три години не сме го правеле како список на желби, туку како реални можности. Зошто би се зголемил, кога од старт знаеме дека приходната страна нема да ги следи желбите. Од тој аспект, секогаш се трудиме да правиме реални буџети, и ...

Велковска: Лајка работи без одобрена програма од Агенцијата за храна и ветеринарство (ФОТО)

Локално - 02.03.2021

Во рамки на работењето на ЈП Лајка и поднесената претставка од член на Градот Скопје, Драгана Велковска, денес таа го објави документот во кој се гледа дека во одговорот стои фактот дека програмата за работа на претпријатието не е одобрена од страна ...