TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во 21 век конечно до вода за пиење

24 Вести - 25.08.2019

Се заврте вентилот, вода протече низ цевките, аплауз и меѓусебни честитки. Ништо невообичаено кога се пушта водоводна мрежа. Но, ако кажеме дека ова се случува во еден од најголемите градови во Македонија, среде 21 век, тогаш веста можеби е за ...

По три децении вода за пиење и во населбата Балканска во Штип

Сител - 25.08.2019

После 30 години, усилби и барања до локалните власти, конечно жителите од штипската приградска населба Балканска се приклучија на градската водоводна мрежа и ќе пијат чиста вода од филтер станицата.

По 30 години жители од Штип добија вода за пиење

Телма - 25.08.2019

Во 21 век проблемот со водата за пиење е решен во штипската приградска населба Балканска. Околу 600 жители кои живеат покрај реката Брегалница и на два километри од Филтер станица речиси 30 години ги молеа локалните власти да им го решат проблемот.

Штипската населба Балканска по 30 години доби вода за пиење

Нетпрес - 25.08.2019

Се заврте вентилот, вода протече низ цевките, аплауз и меѓусебни честитки. Ништо невообичаено кога се пушта водоводна мрежа. Но, ако кажеме дека ова се случува во еден од најголемите градови во Македонија, среде 21 век, тогаш веста можеби е за ...

По три децении вода за пиење и во населбата Балканска во Штип

4NEWS - 25.08.2019

После 30 години, усилби и барања до локалните власти, конечно жителите од штипската приградска населба Балканска се приклучија на градската водоводна мрежа и ќе пијат чиста вода од филтер станицата.

Не само што не плаќале, туку и нивите ги наводнувале со вода за пиење

Тера - 23.08.2019

Јавното комунално претпријатие „Водовод“ од Битола во летниот период изврши повеќе контроли за утврдување на евентуална злоупотреба од енормна и неправилна потрошувачка на вода за пиење од страна на несовесни потрошувачи.