TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ни доаѓа Лазарова сабота, па Цветници- овие работи никако не смеете да ги направите пред Велигден!

Курир - 18.04.2024

Веднаш по Лазарова сабота е празникот Цветници. Познат уште и како Цветоносна недела и Врбица, секогаш е една недела пред Велигден и се празнува во спомен на влегувањето на Исус Христос во Ерусалим, кога неговите ученици и симпатизери со цвеќе и ...

Ни доаѓа Лазарова сабота, па Цветници – овие работи треба да ги направите

Вести плус - 10.04.2024

На 27 април се празнува Лазарова сабота. Се смета дека тој ден Исус Христос го воскреснал Лазар од гроб, кој веќе четири дена бил мртов. На овој ден, обичај е да околу струкот се носат гранчиња врба, а децата носат и ѕвончиња околу врат, што ...

Доаѓаат Лазарова сабота и Цветници - Што треба да се знае за овие празници?

Скопје инфо - 10.04.2024

На 27 април е Лазарова сабота, еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус. Лазарова сабота е променлив празник и секогаш се паѓа еден ден пред Цветници, кои се точно една недела пред најголемиот празник Велигден.

Ни доаѓа Лазарова сабота, па Цветници- овие работи никако не смеете да ги направите пред Велигден!

Нетпрес - 10.04.2024

На 27 април е Лазарова сабота, еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус. Лазарова сабота е променлив празник и секогаш се паѓа еден ден пред Цветници, кои се точно една недела пред најголемиот празник Велигден.

Ни доаѓа Лазарова сабота, па Цветници - овие работи никако не смеете да ги направите пред Велигден

Press24 - 10.04.2024

На 27 април е Лазарова сабота, еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус. Лазарова сабота е променлив празник и секогаш се паѓа еден ден пред Цветници, кои се точно една недела пред најголемиот празник Велигден.

Ни доаѓа Лазарова сабота, па по неа и Цветници

Lider - 10.04.2024

На 27 април е Лазарова сабота, еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус. Лазарова сабота е променлив празник и секогаш се паѓа еден ден пред Цветници, кои се точно една недела пред најголемиот празник Велигден.

Ни доаѓа Лазарова сабота, па Цветници- овие работи никако не смеете да ги направите пред Велигден!

365 - 10.04.2024

На 27 април е Лазарова сабота, еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус. Лазарова сабота е променлив празник и секогаш се паѓа еден ден пред Цветници, кои се точно една недела пред најголемиот празник Велигден.

Ни доаѓа Лазарова сабота, па Цветници- овие работи никако не смеете да ги направите пред Велигден!

Пулс24 - 10.04.2024

На 27 април е Лазарова сабота, еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус. Лазарова сабота е променлив празник и секогаш се паѓа еден ден пред Цветници, кои се точно една недела пред најголемиот празник Велигден.