TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Италија и Малта во нов спор околу брод полн мигранти

Либертас - 23.06.2018

Италијанската Влада оцени дека е нехумано одбивањето на Малта да го прими бродот Лајфлајн на кој се наоѓаат 200 мигранти кои испловиле од Либија. Ова е втор инцидент од ваков вид откако Италија одби да прима бродови со мигранти кои испловуваат од ...

Салвини: Опстанокот на ЕУ е во опасност

Макфакс - 22.06.2018

Италијанскиот министер за надворешни работи, Матео Салвини, во интервју за германскиот неделник „Шпигл“ оценил дека опстанокот на Европската Унија е доведен во прашање во момент кога членките не се согласни за решение за мигрантите.

Италија бара од Малта да ги прифати мигрантите

Канал5 - 22.06.2018

Италијанскиот министер Матео Салвини побара од Малта да го отвори пристаништето за бродовите со мигранти. Салвини побара Малта да го прифати бродот со 224 мигранти, кој вчера беше вратен од Италијанските власти.

Повторно тензии за мигрантите

Курир - 22.06.2018

Италијанскиот министер за внатрешни работи Матео Салвини денеска изјави дека Малта треба да дозволи спасувачкиот брод, на кој се наоѓаат 224 мигранти да вплови во нејзино пристаниште, бидејќи бродот се наоѓа во малтешки територијални води.

Италија и Малта во нов спор околу брод полн мигранти

Стандард - 23.06.2018

Италијанската Влада оцени дека е нехумано одбивањето на Малта да го прими бродот Лајфлајн на кој се наоѓаат 200 мигранти кои испловиле од Либија. Ова е втор инцидент од ваков вид откако Италија одби да прима бродови со мигранти кои испловуваат од ...

Италија заплени два брода кои превезувале емигранти

МКД - 21.06.2018

Италија денес соопшти дека привремено запленила два брода на германската невладина организација Лајфлајн, додека преку Медитеранот превезувале над 200 емигранти, за да се утврди врската меѓу холандското знаме под кое пловеле и националноста“.

Италија пак враќа мигранти – 224 луѓе оставени на немилост во морето

1tv - 22.06.2018

Италијанскиот министер за внатрешни работи Матео Салвини денеска изјави дека Малта треба да дозволи спасувачкиот брод, на кој се наоѓаат 224 мигранти, да вплови во нејзино пристаниште, бидејќи бродот се наоѓа во малтешки територијални води.

Италија и Малта во нов спор околу брод полн мигранти

А1 On - 23.06.2018

Италијанската Влада оцени дека е нехумано одбивањето на Малта да го прими бродот Лајфлајн на кој се наоѓаат 200 мигранти кои испловиле од Либија. Ова е втор инцидент од ваков вид откако Италија одби да прима бродови со мигранти кои испловуваат од ...

Повторно тензии за мигрантите

CivilMedia - 22.06.2018

Италијанскиот министер за внатрешни работи Матео Салвини денеска изјави дека Малта треба да дозволи спасувачкиот брод, на кој се наоѓаат 224 мигранти да вплови во нејзино пристаниште, бидејќи бродот се наоѓа во малтешки територијални води.

Италија и Малта во нов спор околу брод полн мигранти

Тера - 23.06.2018

Италијанската Влада оцени дека е нехумано одбивањето на Малта да го прими бродот Лајфлајн на кој се наоѓаат 200 мигранти кои испловиле од Либија. Ова е втор инцидент од ваков вид откако Италија одби да прима бродови со мигранти кои испловуваат од ...

Повторно тензии за мигрантите

А1 On - 22.06.2018

Италијанскиот министер за внатрешни работи Матео Салвини денеска изјави дека Малта треба да дозволи спасувачкиот брод, на кој се наоѓаат 224 мигранти да вплови во нејзино пристаниште, бидејќи бродот се наоѓа во малтешки територијални води.

Италија и Малта во нов спор околу брод полн мигранти

CivilMedia - 23.06.2018

Италијанската Влада оцени дека е нехумано одбивањето на Малта да го прими бродот Лајфлајн на кој се наоѓаат 200 мигранти кои испловиле од Либија. Ова е втор инцидент од ваков вид откако Италија одби да прима бродови со мигранти кои испловуваат од ...

Италија и Малта во нов спор околу брод полн мигранти

Кајгана - 23.06.2018

Рим, 23 јуни 2018 (МИА) - Италијанската Влада оцени дека е нехумано одбивањето на Малта да го прими бродот „Лајфлајн“ на кој се наоѓаат 200 мигранти кои испловиле од Либија. Ова е втор инцидент од ваков вид откако Италија одби да прима бродови со ...