TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Sony“ бележи голема побарувачка за конзолата „PlayStation 5“

Денар - 28.10.2020

Како што се приближуваме до почетокот на испораката на следната генерација на конзолата, јасно е дека гејмерите се наоѓаат во врвот на исчекувањета и возбудата. Дури и пред почетокот на физичката продажба во продавниците, побарувачката за конзолата ...

PlayStation 5 конечно ќе поддржува 1440p монитори

USB - 27.10.2020

Иако со објавата на PS4 Pro моделот, Sony понуди поддршка за 4К екрани, компанијата не нудеше решение за оние кои би се одлучиле за поскромна надградба на екранот, како што е 1440p. Изгледа дека со PlayStation 5 објавата, Sony конечно ќе понуди ...

Apple TV ќе биде достапен на PlayStation 5 на лансирањето

Телефони.мк - 27.10.2020

Sony објави дека Apple TV апликацијата излегува прво во САД кај X900H серијата преку софтверска надградба со повеќе смарт ТВ модели до крајот на годината, вклучувајќи модели од 2019 и 2020 година.