TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Највисоки просечни нето-плати во февруари

еМагазин - 24.04.2024

Според податоци на Државниот завод за статистика највисоката просечна нето-плата во февруари е во секторот Компјутерско програмирање, консултантски и сродни дејности – 93.852 денари, следи Воздухопловен транспорт – 68.356 денари, па Телекомуникации ...

Колку изнесува највисоката просечна бруто-плата во февруари

еМагазин

На одмор во Дојран, ама само во јуни – како преживуваат семејствата на минимална плата?

Точка

За два месеци просечната плата помала за 722 денари

Слободен Печат

Просечната плата достигна 635 евра, а месечните трошоци 1.000 евра

Вечер Прес

НАЈВИСОКИ ПРОГРАМЕРСКИТЕ, НАЈНИСКИ ПЛАТИТЕ ВО ЗАШТИТНО-ИСТРАЖНИТЕ ДЕЈНОСТИ, просекот покус за 266 денари

Пари - 24.04.2024

За еден месец просекот на примањата се намалил за 266 денари. Во февруари статистиката пресметала дека просечната месечна исплатена нето-плата по вработен изнесувала 39.276 денари. Во јануари се зборуваше за 39.542 денари. Или, индексот е 116.5.

Програмерите со највисоки плати, а со најниски вработените во заштитните и истражните дејности

Фокус

Програмерите со највисоки плати, а со најниски вработените во заштитните и истражните дејности

Либертас

Ковачевски: Програмата на СДСМ е остварлива и реална, гарантираме просечна плата од 1100 евра, минимална од 600 евра и ...

Бриф - 23.04.2024

„Нашата програма е реална, остварлива и сепофатна. И сите 120 кандидати за пратеници од СДСМ и Коалицијата за европска идина знаат дека нема да се откажеме додека секој ред од неа не стане реалност.

Ковачевски: Просечна плата од 1100 евра и просечна пензија од 500 евра, поддршка за младите за купување сопствен дом и бизнис

Бриф