TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Овие близнаци не дозволија пандемијата и границата да ги раздели (ВИДЕО)

+инфо - 12.05.2021

Ола живее во Халден, на југоистокот од Норвешка, каде што одамна го однесе љубовта. Понтус е на половина час возење до оддалечениот шведски град Стромстад. Секоја сабота, без оглед на временските услови, близнаците Ола и Понтус Берглунд (73), секој ...

Пандемијата ги раздели браќата близнаци, тие се наоѓаат на границата на две земји секој викенд/ВИДЕО

Вечер Прес - 13.05.2021

Пандемијата на коронавирусот ги спречи 73-годишните близнаци од Шведска да се гледаат во истата земја, па тие се дружат секоја сабота на границата на двете земји во кои живеат. Близнаците близнаците Ола и Понтус (73), родум од Шведска секоја сабота ...

Коронавирусот не успеа да ги раздвои: Близнаците живеат во две држави и секоја сабота се наоѓаат точно на граница ...

Press24 - 12.05.2021

Секоја сабота, независно од временските условои близнаците Ола и Понтус (73) , секој на своја страна се среќаваат на границата која ги одвојува Норвешка и Шведска. Си носат со себе столици, сндвичи и термоси , па добро расположени се сместуваат ...

Пандемијата ги разделила браќата-близнаци, се среќаваат преку гранична линија (ВИДЕО)

Канал5 - 12.05.2021

Поради пандемијата, не можат да се посетуваат еден со друг. И затоа, без разлика дали е сонце или дожд, двајцата 73-годишни шведски близнаци се наоѓаат секоја сабота, секој на својата страна од границата, на мостот што ги поврзува Норвешка и Шведска.

Братска љубов посилна од ограничувањата: Не можат да ја преминуваат границата, но близнаците најдоа начин да се ...

Независен - 12.05.2021

Кога нивните држави воведоа мерка за затворање на границите, не им требаше долго време да најдат начин да продолжат да се гледаат. Б раќа – б лизнаци Швеѓани кои беа разделени поради пандемијата на корона вирусот ги по читуваат сите ограничувачки ...