Годинава Велигден е на 19-ти април. Боите за јајца содржат состојки чии ефекти на здравјето не се познати. Во нив има додатоци или адитиви кои инаку се користат во прехранбените производи за да го променат изгледот и својствата на конечниот производ.
Офарбајте си јајца за Велигден со помош на природни бои од кујната, кои се интензивни. Ако сакате зелени јајца, ви треба само спанаќ. Спавете спанаќ во водата во која варите јајца. Бојата ќе биде ...
Овој одличен трик ветува брзо и лесно лупење на јајцата. Лупењето на варени јајца може да бие тешко и многу домаќинки се случува да ги расипат своите јајца во текот на овој процес. За да се спречи ова, ви претставуваме едноставен процес кој дава ...
Јајцата зготвени во тава не мора да бидат само за појадок. Микеле Балдини од Мексико е 21-годишен студент на медицина кој создава уметнички дела направени од пржени јајца. Неговата идеја се родила пред околу 4 години кога го забележал симболот на ...
Кога станува збор за рокот на траење на јајцата, тој е околу 28 дена, како што пишува и на пакувањето. Доколку купувате домашни јајца, од пазар или без печат, би требало да бидете внимателни и да одлучите на кого ќе му верувате за нивната свежина.
Купете чисти и неоштетени јајца и не заборавајте да ги измиете со млака вода пред да готвите. Наскоро ќе го прославиме најголемиот христијански празник Велигден, и само два дена пред да уживаме во омилениот обичај – бојадисувањето јајца.
Еве како обичните јајца да ги направите бели и совршени за бојадисување за Велигден. Потребни ви се: 1 чаша алкохолен оцет, 1 чаша вода и јајца. Прелијте ги јајцата со вода и оцет и оставете да се готват на умерена температура.
Годинава ќе бидеме ограничени и нема да можеме велигденските празници да ги прославиме со најблиските и поширокото семејство, но затоа може да бидеме креативни и да го изработиме хитот на оваа година – мермерни јајца.
За совршенa кајгана или варени јајца, препишете го трикот со кој се служат готвачите во рестораните и ќе имате оброк без грешка… За да не ги преварите или препечете јајцата, топлината не смее да биде силна.
За совршенa кајгана или варени јајца, препишете го трикот со кој се служат готвачите во рестораните и ќе имате оброк без грешка… За да не ги преварите или препечете јајцата, топлината не смее да биде силна.
Годинава Велигден е на 19-ти април. Боите за јајца содржат состојки чии ефекти на здравјето не се познати. Во нив има додатоци или адитиви кои инаку се користат во прехранбените производи за да го променат изгледот и својствата на конечниот производ.