TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зеленски: Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Москва

Бизнис Вести - 02.12.2022

Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Русија на нејзината територија и ќе го испита статусот на Православната црква кој зависи од Московската патријаршија, изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски.

Зеленски: Истражуваме православна црква поврзана со Русија

Локално - 02.12.2022

Највисоките безбедносни функционери на Украина наредија истрага за активностите на огранок на Православната црква историски поврзан со Москва, изјави вчера украинскиот претседател Владимир Зеленски.

Зеленски: Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Москва

Слободен Печат - 02.12.2022

Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Русија на нејзината територија и ќе го испита статусот на Православната црква кој зависи од Московската патријаршија, изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски.

Зеленски: Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Москва

24Инфо - 02.12.2022

Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Русија на нејзината територија и ќе го испита статусот на Православната црква кој зависи од Московската патријаршија, изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски.

Зеленски најави мерки против верските организации поврзани со Русија

360 степени - 02.12.2022

Мерките следат по претресите извршени од украинските безбедносни служби во ноември во главниот манастир во Киев, резиденцијата на поглаварот на Украинската православна црква и неколку други верски места, поради сомневања за врски со Москва Украина ...

Зеленски: Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Москва

Курир - 02.12.2022

Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Русија на нејзината територија и ќе го испита статусот на Православната црква кој зависи од Московската патријаршија, изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски.

Зеленски: Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Москва

Опсервер - 02.12.2022

Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Русија на нејзината територија и ќе го испита статусот на Православната црква кој зависи од Московската патријаршија, изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски.

Зеленски: Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Москва

Либертас - 02.12.2022

Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Русија на нејзината територија и ќе го испита статусот на Православната црква кој зависи од Московската патријаршија, изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски.

(ВИДЕО) Зеленски: Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Москва

А1 On - 02.12.2022

Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Русија на нејзината територија и ќе го испита статусот на Православната црква кој зависи од Московската патријаршија, изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски.

Зеленски: Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Москва

Нетпрес - 02.12.2022

Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Русија на нејзината територија и ќе го испита статусот на Православната црква кој зависи од Московската патријаршија, изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски.

Зеленски: Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Москва

Сител - 02.12.2022

Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Русија на нејзината територија и ќе го испита статусот на Православната црква кој зависи од Московската патријаршија, изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски.

Зеленски: Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Москва

24 Вести - 02.12.2022

Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Русија на нејзината територија и ќе го испита статусот на Православната црква кој зависи од Московската патријаршија, изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски .

ЗЕЛЕНСКИ: Украина ќе ограничи активности на верските организации поврзани со Москва и ќе го испита статусот на ...

Денешен - 02.12.2022

Украина ќе ги ограничи активностите на верските организации поврзани со Русија на нејзината територија и ќе го испита статусот на Православната црква кој зависи од Московската патријаршија, изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски.