TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Илјадници луѓе се собраа во чест на жртвите од Крајстчрч, а против расизмот

+инфо - 24.03.2019

Илјадници луѓе се собраа денеска во повеќе новозеландски градови во спомен на 50 убиени муслимани во Крајстчрч, но и во знак на протест против расизмот. Премиерката Џасинда Ардерн најави дека централната комеморативна служба ќе се одржи во текот на ...

Што се случува во џамиите во Нов Зеланд каде беа убиени 50 верници?

Фактор - 23.03.2019

Двете џамии во градот Крајстчерч во Нов Зеланд, каде минатата недела напаѓачот Брнетон Тарант уби 50 верници, денес повторно ги отворија вратите за верниците. Во џамијата Ал Нур молитвите започнаа со силно полициско присуство.

Џасинда Ардерн: Нема бегање од тешки дебати и одлуки

Deutsche Welle - 23.03.2019

Иако стекна светска слава по трагедијата во Крајстчрч, Џасинда Ардерн стана премиер со пркосење на стигмите: одеше босонога, стана мајка додека беше на функција и се залага за менталното здравје.

Повторно отворени џамиите во кои се случи масакрот во Нов Зеланд

МКД - 23.03.2019

Со мирис на нова боја, двете џамии во градот Крајстчерч во Нов Зеланд, во кои минатата недела напаѓач уби 50 верници, денес повторно ги отворија вратите и многу од преживеаните за прв пат зачекорија внатре за да се молат за загинатите.

Илјадници луѓе се собраа во чест на жртвите од Крајстчрч, а против расизмот

24 Вести - 24.03.2019

Илјадници луѓе се собраа денеска во повеќе новозеландски градови во спомен на 50 убиени муслимани во Крајстчрч, но и во знак на протест против расизмот. Премиерката Џасинда Ардерн најави дека централната комеморативна служба ќе се одржи во текот на ...

Џасинда Ардерн: Нема бегање од тешки дебати и одлуки

Либертас - 23.03.2019

Иако стекна светска слава по трагедијата во Крајстчрч, Џасинда Ардерн стана премиер со пркосење на стигмите: одеше босонога, стана мајка додека беше на функција и се залага за менталното здравје.

Илјадници луѓе се собраа во чест на жртвите од Крајстчрч, а против расизмот

Опсервер - 24.03.2019

Илјадници луѓе се собраа денеска во повеќе новозеландски градови во спомен на 50 убиени муслимани во Крајстчрч, но и во знак на протест против расизмот. Премиерката Џасинда Ардерн најави дека централната комеморативна служба ќе се одржи во текот на ...

Илјадници луѓе се собраа во чест на жртвите од Крајстчрч и против расизмот

1tv - 24.03.2019

Илјадници луѓе се собраа денеска во повеќе новозеландски градови во спомен на 50 убиени муслимани во Крајстчрч, но и во знак на протест против расизмот. Премиерката Џасинда Ардерн најави дека централната комеморативна служба ќе се одржи во текот на ...

Илјадници луѓе се собраа во чест на жртвите од Крајстчрч, а против расизмот

24Инфо - 24.03.2019

Илјадници луѓе се собраа денеска во повеќе новозеландски градови во спомен на 50 убиени муслимани во Крајстчрч, но и во знак на протест против расизмот. Премиерката Џасинда Ардерн најави дека централната комеморативна служба ќе се одржи во текот на ...

Илјадници луѓе се собраа во чест на жртвите од Крајстчрч, а против расизмот

MakPress - 24.03.2019

Илјадници луѓе се собраа денеска во повеќе новозеландски градови во спомен на 50 убиени муслимани во Крајстчрч, но и во знак на протест против расизмот. Премиерката Џасинда Ардерн најави дека централната комеморативна служба ќе се одржи во текот на ...

Илјадници луѓе се собраа во чест на жртвите од Крајстчрч, а против расизмот

А1 On - 24.03.2019

Илјадници луѓе се собраа денеска во повеќе новозеландски градови во спомен на 50 убиени муслимани во Крајстчрч, но и во знак на протест против расизмот. Премиерката Џасинда Ардерн најави дека централната комеморативна служба ќе се одржи во текот на ...

Илјадници луѓе се собраа во чест на жртвите од Крајстчрч, а против расизмот

Сител - 24.03.2019

Илјадници луѓе се собраа денеска во повеќе новозеландски градови во спомен на 50 убиени муслимани во Крајстчрч, но и во знак на протест против расизмот. Премиерката Џасинда Ардерн најави дека централната комеморативна служба ќе се одржи во текот на ...

Илјадници луѓе се собраа во чест на жртвите од Крајстчрч и против расизмот

Либертас - 24.03.2019

Околу 15.000 лица присуствуваат на вечерното бдеење во Крајстчрч, во паркот покрај џамијата Ал Нор, каде бел расист уби над лица. Неколку лица уби и во блиската џамија Линвуд. Голем дел од немуслиманските жени на бдеењето носат шамии на глава и на ...

Илјадници луѓе се собраа во чест на жртвите од Крајстчрч, а против расизмот

ТВ21 - 24.03.2019

Илјадници луѓе се собраа денеска во повеќе новозеландски градови во спомен на 50 убиени муслимани во Крајстчрч, но и во знак на протест против расизмот. Премиерката Џасинда Ардерн најави дека централната комеморативна служба ќе се одржи во текот на ...

Илјадници луѓе се собраа во чест на жртвите од Крајстчрч, а против расизмот

4NEWS - 24.03.2019

Илјадници луѓе се собраа денеска во повеќе новозеландски градови во спомен на 50 убиени муслимани во Крајстчрч, но и во знак на протест против расизмот. Премиерката Џасинда Ардерн најави дека централната комеморативна служба ќе се одржи во текот на ...