TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Луѓето во иднина ќе живеат 130 години!?

Иновативност - 16.05.2018

Луѓето во иднина же живеат 130 години, а ќе имаат тело и мозок свежи како во младоста, тврдат генетичарите. Генетската терапија може да биде клучна за подолг живот, и тоа не само во младо тело, туку и со подмладен ум, пишува N1info .

Експеримент кој би им овозможил на луѓето да живеат 130 години во тело на 20-годишник

Маркукуле - 16.05.2018

Научници од Харвард направиле експеримент на кучиња и тврдат дека можат да ги направат помлади, додавајќи им нови ДНК инструкции на нивните тела. Тимот од Универзитетот Харвард започнал прелиминарни истражувања на кучиња од расата “бигл”, а како што ...

Експеримент кој ги поместува границите на можното: Ќе живеете 130 години, со тело и ум како да имате 22

Сител - 15.05.2018

Еден стартап од Харвард започнал со прелиминалрни експерименти со кучиња и тврди дека може да ги подмлади животните, додавајќи нови ДНК молекули во нивните тела. И да, тврдат дека овој процес еден ден ќе се применува и врз луѓе.

Експеримент кој ги поместува границите на возможното: Ќе живеете 130 години, а ќе имате тело и ум како да имате 22

Точка - 15.05.2018

Еден стартап од Харвард започнал прелиминарни експерименти на кучиња и тврди дека може да ги подмлади животните, додавајќи нови ДНК молекули во нивните тела. И да, тврдат дека процесот еден ден ќе може да се применува и на луѓе.