TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На „Браќа Манаки“ претставен косовскиот кандидат за „Оскар“

Макфакс - 25.09.2018

Денешниот ден на фестивалот „Браќа Манаки“ започна со претставувањето на филмот од програмата Перспективи на европскиот филм „Брак“ и режисерката Блерта Зекири. Станува збор за косовски филм кој прикажува необичен љубовен триаголник, каде на само ...

Ставрески: “Исцелител“ доживеа успех и надвор од очекуваното

Вечер - 25.09.2018

“Деновиве дојде и кандидатурата за Оскар, меѓутоа шансите за номинација се многу мали. Сепак, тоа може да ни помогне за дистрибуција на филмот во Америка што значи дека е речиси исто како и да си се номинирал за Оскар.

Филмот„Брак“, косовскиот кандидат за „Оскар“ на ИФФК „Браќа Манаки“

Република - 25.09.2018

Денешниот ден на фестивалот започна со претставувањето на филмот од програмата Перспективи на европскиот филм „Брак“ и режисерката Блерта Зекири. Станува збор за косовски филм кој прикажува необичен љубовен триаголник, каде на само две недели пред ...

Игор Анѓелков, програмски директор на „Киненова“: Филмот и понатаму е возбудлива територија

Република - 23.09.2018

Игор Анѓелков е годинава дел од Фестивалот „Киненова“ како негов програмски директор. Роден е во Скопје, дипломирал на „Интердисциплинарните студии по новинарство”, а магистрирал на мастер студиите по „Медиуми и комуникации” на Правниот факултет при ...