TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се урива старата конструкција на скопска Универзална сала и се поставува нова

Сакам да кажам - 19.09.2021

Почна уривањето на старата конструкција на Универзална сала во Скопје и се поставува нова, во рамките на проектот за реконструкција на концертата сала. Во предниот дел од објектот веќе е поставена новата конструкција и таму во моментов се врши ...

Шилегов: Универзална го добива своето ново лице

Фокус - 19.09.2021

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, објави неколку фотографии, со коментар дека Универзална сала започнува да го добива своето ново лице. -Скопје, една поинаква приказна, напиша Шилегов на ...

СЕ КРШИ УНИВЕРЗАЛНА: Нова конструкција на старата сала (фотогалерија)

Фактор - 19.09.2021

Универзална сала започнува да го добива своето ново лице, сподели градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на својот Фејсбук профил. Тој сподели фотографии на кои се гледа дека се урива дел од надворешноста на салата.

Нова конструкција на скопската Универзална сала

Локално - 19.09.2021

Универзална сала започнува да го добива своето ново лице, сподели градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на својот Фејсбук профил. Тој сподели фотографии на кои се гледа дека се урива дел од надворешноста на салата.

Почна уривањето на старата конструкција на Универзална сала

Н.Македонија - 19.09.2021

Универзална сала започнува да го добива своето ново лице, сподели градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на својот Фејсбук профил. Според најавите од Град Скопје целиот објект би требало за дваесетина дена да добие нова конструкција, по што ќе ...

Започна уривањето на старата конструкција на Универзална сала

Точка - 19.09.2021

Универзална сала започнува да го добива своето ново лице, сподели градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на својот Фејсбук профил. Според најавите од Град Скопје целиот објект би требало за дваесетина дена да добие нова конструкција, по што ќе ...

Започна уривањето на старата конструкција на Универзална сала

Zoom - 19.09.2021

Универзална сала започнува да го добива своето ново лице, сподели градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на својот Фејсбук профил. Според најавите од Град Скопје целиот објект би требало за дваесетина дена да добие нова конструкција, по што ќе ...

Започна уривањето на старата конструкција на Универзална сала

MTM - 19.09.2021

Универзална сала започнува да го добива своето ново лице, сподели градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на својот Фејсбук профил. Според најавите од Град Скопје целиот објект би требало за дваесетина дена да добие нова конструкција, по што ќе ...

Попов: Универзалната сала, срцето и симболот на Скопје конечно се враќа во полн сјај

Centar - 19.09.2021

Фејсбук статус на Мартин Попов од СДСМ: Ова е место на моите детски насмевки, израснав овде! Плочникот на Универзалната сала е доказ за моите први чекори, за моите детски радости. Тревникот на Универзалната сала беше најубавиот фудбалски терен, а ...

Попов: Плочникот на Универзалната сала е доказ за моите први чекори

24Инфо - 19.09.2021

Ова е место на моите детски насмевки, израснав овде! Плочникот на Универзалната сала е доказ за моите први чекори, за моите детски радости. Тревникот на Универзалната сала беше најубавиот фудбалски терен, а кошот беше место каде се раѓаа ѕвезди.

Шилегов во рушилачка предизборна трка – се отстранува кровот на Универзална сала

Скопско Ехо - 19.09.2021

Универзална сала започнува да го добива своето ново лице, се пофали на Фејсбук, скопскиот градоначалник Петре Шилегов. Градежните работи врз Универзалната сала започнаа со уривањето на старата кровна конструкција.

Универзална почна да добива ново лице (ФОТО)

Локално - 19.09.2021

Универзална сала започнува да го добива своето ново лице, сподели градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на својот Фејсбук профил. Реконструкција на Универзалната сала на постојното место, со зачувување на истиот габарит и автентичниот изглед – ...

Универзална сала започнува да го добива својот лик (фото)

24Инфо - 19.09.2021

Универзална сала започнува да го добива своето ново лице, сподели градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на својот Фејсбук профил. Реконструкција на Универзалната сала на постојното место, со зачувување на истиот габарит и автентичниот изглед – ...

ПРЕД ИЗБОРИ ДОЈДЕ РЕД И НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА Реконструкцијата ќе чини 120 милиони денари

+инфо - 19.09.2021

Реконструкција на Универзалната сала на постојното место, со зачувување на истиот габарит и автентичниот изглед – ова е планот за реновирањето на салата, за што се издвоени 120 милиони денари од централниот буџет.

Почна рушењето на постојниот објект на Универзална сала [галерија]

Мета - 19.09.2021

Градежните работници викендов почнаа со рушење на дел од постојниот објект на Универзалната сала, којшто е дел од проектот за реконструкција на оваа концертна сала во Скопје. Во моментов се руши влезот во салата и некогашната мала сцена, на која се ...