TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повеќе од 60 деца умреа во африканска земја, се сомнева дека е виновен сирупот за кашлица: СЗО апелира на претпазливост

Курир - 06.10.2022

Индија чека докази од Светската здравствена организација за поврзаноста помеѓу индискиот сируп за кашлица и смртта на десетици деца во Гамбија, откако агенцијата на ОН соопшти дека лекот може да предизвика оштетување на бубрезите, изјавија во ...

Над 60 деца во Гамбија починале од индиски сируп за кашлица

Слободен Печат - 06.10.2022

Смртта на десетици деца од Гамбија од акутни повреди на бубрезите можно е да е поврзана со контаминирани сирупи за кашлица и настинки од индиски производител на лекови, генералниот директор на Светска здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом ...

Медицински сирупи на „Мејдн фармацеутикалс” усмртија 66 деца во Гамбија, им ги оштетиле бубрезите

еМагазин - 06.10.2022

Смртта на десетици деца од Гамбија од акутни повреди на бубрезите можно е да е поврзана со контаминирани сирупи за кашлица и настинки од индиски производител на лекови, генералниот директор на Светска здравствена организација (СЗО), Тој додаде дека ...

СЗО: Во Гамбија повеќе од 60 деца починаа од индиски сируп за кашлица

Либертас - 06.10.2022

Смртта на десетици деца од Гамбија од акутни повреди на бубрезите можно е да е поврзана со контаминирани сирупи за кашлица и настинки од индиски производител на лекови, генералниот директор на Светска здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом ...

СЗО: Во Гамбија повеќе од 60 деца починаа од индиски сируп за кашлица

MakPress - 06.10.2022

Смртта на десетици деца од Гамбија од акутни повреди на бубрезите можно е да е поврзана со контаминирани сирупи за кашлица и настинки од индиски производител на лекови, генералниот директор на Светска здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом ...

СЗО: Во Гамбија повеќе од 60 деца починаа од индиски сируп за кашлица

Канал5 - 06.10.2022

Индиската компанија сè уште е недостапна за коментар, како и индиското Министерство за здравство. Смртта на десетици деца од Гамбија од акутни повреди на бубрезите можно е да е поврзана со контаминирани сирупи за кашлица и настинки од индиски ...

Во Гамбија починаа повеќе од 60 деца, СЗО се сомнева во индиски сируп за кашлица

Н.Македонија - 06.10.2022

Смртта на десетици деца од Гамбија од акутни повреди на бубрезите можно е да е поврзана со контаминирани сирупи за кашлица и настинки од индиски производител на лекови, генералниот директор на Светска здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом ...

Сируп против кашлица причина за смрт на над 60 деца во Африка, СЗО апелира на претпазливост

Макфакс - 06.10.2022

Индија чека докази од Светската здравствена организација за поврзаноста помеѓу индискиот сируп за кашлица и смртта на десетици деца во Гамбија, откако агенцијата на ОН соопшти дека лекот може да предизвика оштетување на бубрезите, изјавија во ...

Над 60 деца починаа во Гамбија, сомнеж дека е поради сируп за кашлање

Кумановски м. - 06.10.2022

Индија чека докази од Светската здравствена организација за поврзаноста помеѓу индискиот сируп за кашлица и смртта на десетици деца во Гамбија, откако агенцијата на ОН соопшти дека лекот може да предизвика оштетување на бубрезите, изјавија во ...

Сируп против кашлица причина за смрт на над 60 деца во Африка, СЗО апелира на претпазливост

Точка - 06.10.2022

Индија чека докази од Светската здравствена организација за поврзаноста помеѓу индискиот сируп за кашлица и смртта на десетици деца во Гамбија, откако агенцијата на ОН соопшти дека лекот може да предизвика оштетување на бубрезите, изјавија во ...

Сируп против кашлица причина за смрт на над 60 деца

Денар - 06.10.2022

Индија чека докази од Светската здравствена организација за поврзаноста помеѓу индискиот сируп за кашлица и смртта на десетици деца во Гамбија, откако агенцијата на ОН соопшти дека лекот може да предизвика оштетување на бубрезите, изјавија во ...

Сируп против кашлица причина за смрт на над 60 деца во Африка, СЗО апелира на претпазливост

Centar - 06.10.2022

Индија чека докази од Светската здравствена организација за поврзаноста помеѓу индискиот сируп за кашлица и смртта на десетици деца во Гамбија, откако агенцијата на ОН соопшти дека лекот може да предизвика оштетување на бубрезите, изјавија во ...

СЗО: Во Гамбија повеќе од 60 деца починаа од индиски сируп за кашлица

Вечер Прес - 06.10.2022

Смртта на десетици деца од Гамбија од акутни повреди на бубрезите можно е да е поврзана со контаминирани сирупи за кашлица и настинки од индиски производител на лекови, генералниот директор на Светска здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом ...

Најмалку 60 деца починаа од индиски сируп за кашлица?

Фактор - 06.10.2022

Во Гамбија повеќе од 60 деца починаа од индиски сируп за кашлица. Тестирани се четири медицински сирупи на „Мејдн фармацеутикалс“ (Maiden Pharmaceuticals), за кои постои сомневање дека предизвикале смрт на 66 деца во Гамбија.