TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Георгиески: Напролет почнува реконструкцијата на Кејот „Македонија“ во Охрид

OhridNews - 23.12.2020

Реконструкцијата на Кејот „Македонија“ во Охрид ќе почне напролет идната година. Станува збор за поголем инфраструктурен проект чија реализација ќе трае најмалку една година, што налага градежните активности на терен да се одвиваат постапно по етапи.

Владата додели 38 милиони денари за реконструкција на кејот

Скопје1 - 23.12.2020

Езерскиот кеј во Охрид ќе добие нов изглед. Како дел од проектите на актуелната власт во општина Охрид, кејот, едно од најпрепознатливите обележја на градот по долг период ќе биде целосно реконструиран.

Владата обезбеди 38 милиони денари за реконструкција на градскиот Кеј во Охрид

ТВ21 - 23.12.2020

Со средства обезбедени од Владата ќе се реконструира Кејот во Охрид. Станува збор за активности во рамки на охридската локална самоуправа, преку кои со средства во износ од 38 милиони денари доделени од Владата целосно ќе биде реконструиран Кејот на ...

Владата обезбеди 38 милиони денари за реконструкција на градскиот Кеј во Охрид

Канал5 - 23.12.2020

Од Секторот за урбанизам на Општина Охрид највуваат дека со реконструкцијата е предвидено да се опфати површина во должина од 992 метри на крајбрежниот дел во градската зона. Со средства обезбедени од Владата ќе се реконструира Кејот во Охрид.

Владата обезбеди 38 милиони денари за реконструкција на градскиот Кеј во Охрид

Либертас - 23.12.2020

Со средства обезбедени од Владата ќе се реконструира Кејот во Охрид. Станува збор за активности во рамки на охридската локална самоуправа, преку кои со средства во износ од 38 милиони денари доделени од Владата целосно ќе биде реконструиран Кејот на ...

Владата обезбеди 38 милиони денари за реконструкција на градскиот Кеј во Охрид

MakPress - 23.12.2020

Со средства обезбедени од Владата ќе се реконструира Кејот во Охрид. Станува збор за активности во рамки на охридската локална самоуправа, преку кои со средства во износ од 38 милиони денари доделени од Владата целосно ќе биде реконструиран Кејот на ...

Владата обезбеди 38 милиони денари за реконструкција на градскиот Кеј во Охрид

Бизнис Вести - 23.12.2020

Со средства обезбедени од Владата ќе се реконструира Кејот во Охрид. Станува збор за активности во рамки на охридската локална самоуправа, преку кои со средства во износ од 38 милиони денари доделени од Владата целосно ќе биде реконструиран Кејот на ...

Убава вест: Охрид ќе добие нов кеј, Владата обезбеди 38 милиони денари за реконструкција

Магазин - 23.12.2020

Охрид ќе добие нов кеј, објави предмалку на социјалните мрежи, градоначалникот на град Охрид, Константин Георгиевски! Со гордост можам да кажам дека со одлука на Влада се обезбедени првите 38 милиони денари наменети за реконструкција на кејот.