TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ударна доза за лекување на грип и подигање на имунитетот

NMD - 24.09.2020

Со доаѓањето на сезоната на грипови неопходно е да се засили имунолошкиот систем за да може соодветно да одговори и да се одбрани од разните вируси кои лесно закалемуваат и бактерии. Вирусите го напаѓаат организмот секојдневно и на различни начини, ...

6 есенски намирници за топ имунитет

iPortal - 24.09.2020

Есента е убаво годишно време, но честите промени во температурата и влажноста поттикнуваат ширење на вирусите и бактериите, а единствениот одговор на тоа е да го зајакнеме имунолошкиот систем.

Здравото црево е центарот на силниот имунитет

Бриф - 24.09.2020

Што е имунитет? Имунитетот е многу сложен систем кој го штити организмот од надворешните штетни влијанија на кои сме изложени секојдневно. Нашиот имунитет ги препознава овие влијанија и ги презема потребните одбранбени мерки.

Германија: За и против легитимации за имунитет на корона

Локално - 24.09.2020

Германскиот совет за етика ја отфрли идејата за воведување на т.н. „легитимации за имунитет“ на ковид 19 – иако половина од Советот беше за, а половина против. Сепак, научниците не сакаат целосно да го закопаат тој проект.

АКО ВО ТЕЛОТО ИМАМЕ ПОМАЛКУ од овие клетки на имунолошкиот систем, потешко ќе ја прележиме короната!

Локално - 24.09.2020

Кај пациенти со коронавирус и имале поблаги симптоми, т-клетките на имунолошкиот систем играле значајна улога, нови се откритијата на светските научници. Имено, недостатокот на одреден вид на имунитетни клетки кај постарите лица, кои се клучни за ...

Домашен тоник – Убиец на вируси и бактерии – Го пиете редовно и добивате челичен имунитет

Нане - 24.09.2020

Со доаѓањето на зимските месеци и студеното време, сите ние станува повеќе склони на појавата на вирусните инфекции и сезонскиот грип. Затоа потребен ни е моќен имуностимулатор кој ќе нè заштити и ќе го зајакне нашето здравје.

Симптоми кои укажуваат на ослабен имунитет и како да се зајакне

Убавина и Здравје - 23.09.2020

Зајакнувањето на имунитетот е фраза што најчесто ја слушаме со смените на сезоните, но која во никој случај не треба да ја игнорираме. Да се ​​има силен имунитет е од суштинско значење за секоја сезона, а современиот начин на живот честопати ...