TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Да се поништи амнестијата за Хашките случаи, препорачува Комесарката за човекови права на Советот на Европа

Сакам да кажам - 09.02.2024

Во писмо до македонската влада, Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ бара да се поништи амнестијата за Хашките случаи и да се истражат досиејата кои што беа трансферирани од Хашкиот трибунал на домашните судови.

Комесарката за човекови права на Советот на Европа препорачува да се укине амнестијата за хашките случаи

Локално - 09.02.2024

Комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ вчера соопшти дека испратила писма до премиерите на земјите-членки на Советот на Европа од регионот на поранешна Југославија, во кои препорачува да се преземат конкретни чекори за да ...

Мијатовиќ со допис до македонската Влада: Досиејата од Хашкиот трибунал да се истражат од домашните судови

Слободен Печат - 08.02.2024

Kомесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ, во своите писма до премиерите на земјите-членки на Советот на Европа во регионот на поранешна Југославија, објавени денеска интегрално, препорачува да се преземат конкретни чекори ...

Комесарот за човекови права на Советот на Европа бара од македонската влада да се истражат досиејата од Хашкиот ...

Н.Македонија - 08.02.2024

Со допис до македонската влада, упатен на 15 јануари 2024 година, на адресата на тогашниот премиер Димитар Ковачевски, комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ, бара досиејата од Хашкиот трибунал да се истражат од домашните ...

Комесарот за човекови права на Советот на Европа бара од владата на ДУИ и СДСМ да ги истражи хашките досиеа

Република - 09.02.2024

Со допис до македонската влада упатен на 15 јануари 2024 година на адресата на тогашниот премиер Димитар Ковачевски, комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ, бара досиејата од Хашкиот трибунал да се истражат од домашните ...

Кој прв ќе лета за Хаг во еден правец? Комесарот за човекови права бара од владата на ДУИ да ги истражи хашките случаи

PressingTV - 09.02.2024

Со допис до македонската влада упатен на 15 јануари 2024 година на адресата на тогашниот премиер Димитар Ковачевски, комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ, бара досиејата од Хашкиот трибунал да се истражат од домашните ...

Комесарот за човекови права на Советот на Европа бара од владата на ДУИ и СДСМ да ги истражи хашките досиеа

Lider - 09.02.2024

Со допис до македонската влада упатен на 15 јануари 2024 година на адресата на тогашниот премиер Димитар Ковачевски, комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ, бара досиејата од Хашкиот трибунал да се истражат од домашните ...

МИЈАТОВИЌ ДО ВЛАДАТА: Да се поништи амнестијата за Хашките случаи

Денешен - 09.02.2024

Со допис до македонската влада упатен на 15 јануари 2024 година на адресата на тогашниот премиер Димитар Ковачевски, комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ, бара досиејата од Хашкиот трибунал да се истражат од домашните ...