TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Започнува тринаесеттото издание на Анимакс Скопје Фест

Пулс24 - 25.11.2022

Тринаесеттото издание на меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови Анимакс Скопје Фест ќе се одржи од 24-ти до 26-ти ноември во Кинотека на С.Македонија. На него ќе бидат прикажани 39 куси анимирани филмови во официјалната програма и 8 ...

Утре завршува фестивалот „Анимакс“

Скопје инфо - 25.11.2022

Тринаесеттото издание на меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови „Анимакс Скопје фест“ започна вчера, а ќе трае до 26 ноември во Кинотека. На него се прикажуваат 39 куси анимирани филмови во официјалната програма и 8 анимирани филмови ...

Ќе видиме филмови од фестивалите од А-категорија

Н.Македонија - 26.11.2022

Тринаесеттото издание на меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови „Анимакс Скопје фест“ се одржува од 24 до 26 ноември во Кинотеката на Македонија. Ќе бидат прикажани 39 кратки анимирани филма во официјалната програма и осум анимирани ...

Прогласени победниците на тринаесеттото издание на Анимакс Скопје Фест

А1 On - 26.11.2022

Кинескиот краток филм „Момчето покрај прозорецот“ на авторот Кс Жанг е овогодинешниот добитник за Златната Тула на меѓународниот фестивал за анимиран филм „Анимакс Скопје Фест“. Германскиот автор Кристоф Бутнер ја доби втората награда за својот ...