TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мед и млеко во македонското образование! Ама само во изборните програми на политичките партии

Факултети - 02.07.2020

Со речиси исти предизборни ветувања за придобивање на гласачкото тело кое го засега образованието одат партиите и на овие парламентарни избори. Ако исполнат барем половина од она што стои во нивните програми, навистина не мора да се грижиме за ...

Македонија како Финска! Но, само во изборните програми за образование на политичките партии

Деца - 02.07.2020

Што ветуваат двете најголеми партии во Македонија и нивните партнери, како и дел од албанските партии за образованието? Повисоки плати за наставниците, промена на учебниците и програмите, изградба на нови училишта, национални програма за двонасочно ...

Колумна на Гоце Бумбароски: Еве како неспособните носат неподобни закони и ги онеспособуваат СПОСОБНИТЕ во Македонија!

Курир - 01.07.2020

Бидејќи почитувам факти… Без разлика колку и да е горчлива вистината… Секогаш, ја претпочитам неа – вистината. Така што ќе започнам со следниот факт… Заврши наставната година (рако)водена по новите закони за основно образование и наставници и ...

Драго ми е што видеото допре длабоко во срцата на сите: Наставничката Цанка за изненадувањето

Хаштаг - 01.07.2020

Пандемијата на коронавирус на сите ни го измени начинот на живот. Родителите започнаа да работат од дома, а учениците започнаа да учат на далечина. Имено, предавањата, испрашувањата и тестовите ги правеа онлајн од своите домови, а од март па се до ...