TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светска банка: Потребни се 7,9 милијарди долари за реконструкција по земјотресите во Сирија

Бизнис Вести - 21.03.2023

Светската банка објави проценки според кои февруарските земјотреси во Сирија ќе го намалат БДП на земјата за 5,5 отсто оваа година, а средствата за опоравување и обнова се проценуваат на повеќе од 7,9 милијарди долари во текот на три години.

Потребни се 7,9 милијарди долари за реконструкција по земјотресите во Сирија

Независен - 21.03.2023

САД – Светската банка објави проценки според кои февруарските земјотреси во Сирија ќе го намалат БДП на земјата за 5,5 отсто оваа година, а средствата за опоравување и обнова се проценуваат на повеќе од 7,9 милијарди долари во текот на три години.

Светска банка: Потребни се 7,9 милијарди долари за реконструкција по земјотресите во Сирија

Опсервер - 21.03.2023

Светската банка објави проценки според кои февруарските земјотреси во Сирија ќе го намалат БДП на земјата за 5,5 отсто оваа година, а средствата за опоравување и обнова се проценуваат на повеќе од 7,9 милијарди долари во текот на три години.

Потребни се 7,9 милијарди долари за реконструкција по земјотресите во Сиријa, проценува Светска банка

Телма - 21.03.2023

Светската банка објави проценки според кои февруарските земјотреси во Сирија ќе го намалат БДП на земјата за 5,5 отсто оваа година, а средствата за опоравување и обнова се проценуваат на повеќе од 7,9 милијарди долари во текот на три години.

Светска банка: Потребни се 7,9 милијарди долари за реконструкција по земјотресите во Сирија

Сител - 21.03.2023

Светската банка објави проценки според кои февруарските земјотреси во Сирија ќе го намалат БДП на земјата за 5,5 отсто оваа година, а средствата за опоравување и обнова се проценуваат на повеќе од 7,9 милијарди долари во текот на три години.

Светска банка: Потребни се 7,9 милијарди долари за реконструкција по земјотресите во Сирија

Бриф - 21.03.2023

Светската банка објави проценки според кои февруарските земјотреси во Сирија ќе го намалат БДП на земјата за 5,5 отсто оваа година, а средствата за опоравување и обнова се проценуваат на повеќе од 7,9 милијарди долари во текот на три години.

Светска банка: Потребни се 7,9 милијарди долари за реконструкција по земјотресите во Сирија

Канал5 - 21.03.2023

Светската банка објави проценки според кои февруарските земјотреси во Сирија ќе го намалат БДП на земјата за 5,5 отсто оваа година. Светската банка објави проценки според кои февруарските земјотреси во Сирија ќе го намалат БДП на земјата за 5,5 ...

Светска банка: Потребни се 7,9 милијарди долари за реконструкција по земјотресите во Сирија

MakPress - 21.03.2023

Светската банка објави проценки според кои февруарските земјотреси во Сирија ќе го намалат БДП на земјата за 5,5 отсто оваа година, а средствата за опоравување и обнова се проценуваат на повеќе од 7,9 милијарди долари во текот на три години.