TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Италијанско село е број еден во светот со стогодишни жители - која е тајната на долговечноста?

Фактор - 25.11.2022

Селото Пердасдефогу на Сардинија има многу стогодишници. Тие откриваат во што е тајната на долговечноста. Ова населено место е лидер во светот по бројот на жители кои имаат 100 години. Еден од плоштадите се вика Пјаца Лонгевита, Плоштад долговечност.

Во мало италијанско место живеат најмногу стогодишници, ја откриваат тајната на долговечноста

Курир - 25.11.2022

Сардинија е позната по тоа што е дом на најстарите луѓе во светот. Таа е идентификувана како една од петте таканаречени сини зони, места со најголема концентрација на стогодишници. Меѓутоа, овој дел од светот крие и супер сина зона, поточно селото ...

Пердасдефогу – селото со најмногу стогодишници на светот

Нетпрес - 24.11.2022

Пердасдефогу изгледа како и секое друго село на италијанскиот остров Сардинија, со предроманска црвка, централен плоштад и шармантни мали продавнички, и според ништо не се наметнува, сѐ додека не се сфати дека во него живеат повеќе стогодишници на ...

Која е тајната на селото со најмногу стогодишници по глава на жител?

Кајгана - 24.11.2022

Пердасдефогу изгледа како секое друго село на Сардинија. Има предроманска црква, централен плоштад и шармантни мали продавници. Ништо особено впечатливо, може да се каже, сè додека не сфатите дека таму живеат повеќе стогодишници по глава на жител ...

Селото во кое живеат најмногу стогодишници – која е тајната?

Кумановски м. - 24.11.2022

Пердасдефогу изгледа како секое друго село на Сардинија. Има црква, централен плоштад и шармантни мали продавници… Ништо особено впечатливо, може да се каже, сè додека не сфатите дека има повеќе стогодишници по глава на жител од кое било друго место ...

Италијанско село е светски рекордер според бројот на стогодишници

Канал5 - 24.11.2022

Пердасдефогу изгледа како секое друго село на Сардинија. Има предроманска црква, централен плоштад и шармантни мали продавници. Ништо особено впечатливо, може да се каже, сè додека не сфатите дека има повеќе стогодишници по глава на жител од кое ...

Село на Сардинија го разбуди интересот на научниците: Мештаните слават трицифрени родендени/ВИДЕО

Вечер Прес - 24.11.2022

Пердасдефогу изгледа како секое друго село на Сардинија. Има црква, централен плоштад и шармантни мали продавници. Ништо особено впечатливо, би рекол некој, додека не сфатите дека има повеќе стогодишници по глава на жител од кое било друго место во ...

НА САРДИНИЈА – Повеќето стогодишници живеат во мал италијански град, ја откриваат тајната на нивната долговечност

Екран - 25.11.2022

Сардинија е позната по тоа што е дом на најстарите луѓе во светот. Таа е идентификувана како една од петте таканаречени сини зони, места со најголема концентрација на стогодишници. Меѓутоа, овој дел од светот крие и супер сина зона, поточно селото ...