TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бугарија извезла земјоделски производи за над 6 милијарди евра

А1 On - 16.08.2022

Во 2021 година Бугарија извезла земјоделски производи за повеќе од 6 милијарди евра, објави бугарското Министерството за земјоделство. Како што јави дописникот на МИА од Софија, во споредба со 2020 година, кога извозот на Бугарија изнесувал ...

Бугарија извезла земјоделски производи за над 6 милијарди евра

24 Вести - 16.08.2022

Во 2021 година Бугарија извезла земјоделски производи за повеќе од 6 милијарди евра, објави Министерството за земјоделство на земјата. Во споредба со 2020 година, извозот на Бугарија тогаш изнесувал 4.786.078 евра, а за 2021 година порастот е 25,8%.

Од Украина тврдат: Можеме да извеземе три милиони тони жито од нашите пристаништа

Локално - 16.08.2022

Украинскиот заменик-министер за инфраструктура Јуриј Васков утринава изјави дека Украина може да извезе три милиони тони жито од своите пристаништа во септември и дека во иднина би можела да извезува четири милиони тони од нив секој месец.

Бугарија извезла земјоделски производи за над 6 милијарди евра

MakPress - 16.08.2022

Во 2021 година Бугарија извезла земјоделски производи за повеќе од 6 милијарди евра, објави Министерството за земјоделство на земјата. Во споредба со 2020 година, извозот на Бугарија тогаш изнесувал 4.786.078 евра, а за 2021 година порастот е 25,8%.

Бугарија извезла земјоделски производи за над 6 милијарди евра

Вечер Прес - 16.08.2022

Во 2021 година Бугарија извезла земјоделски производи за повеќе од 6 милијарди евра, објави бугарското Министерството за земјоделство. Како што јави дописникот на МИА од Софија, во споредба со 2020 година, кога извозот на Бугарија изнесувал ...

Бугарите не бегаат од нивите – Бугарија извезла земјоделски производи во вредност од над 6 милијарди евра

Во Центар - 16.08.2022

Во 2021 година Бугарија извезла земјоделски производи за повеќе од 6 милијарди евра, објави бугарското Министерството за земјоделство. Како што јави дописникот на МИА од Софија, во споредба со 2020 година, кога извозот на Бугарија изнесувал ...