TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ПЕНОВ: Војната меѓу Русија и Украина многу сериозно ги погоди општините во земјава и им ги зголеми нивните трошоци

Денешен - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Општините бараат државни пари, вели Пенов, а сопствените ресурси не ги користат

Нетпрес - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов: Војната во Украина многу ги погоди општините во земјава и им ги зголеми трошоците

Lider - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов „распали“ по градоначалниците: Сите ми викаат „дајте ми државни пари“

Press24 - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов: Општините бараат државни пари, а сопствените ресурси не ги користат

Курир - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов: Војната во Украина многу ги погоди општините во земјава и им ги зголеми трошоците

Република - 02.02.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека . Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се зголемиле за една милијарда денари.

Пенов: Општините бараат државни пари, а сопствените ресурси не ги користат

Канал5 - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов: Трошоците на општините пораснале за 1 милијарда, а тие скратиле инвестиции и се задолжиле 2,7 милијарди денари

Centar - 31.01.2023

„УНДП направи анализа, со податоци за деветте месеци по руската инвазија на Украина и констатирани се ефекти кои говорат за катастрофално лош однос на општините во услови на енергетска криза“ рече министерот за локална самоуправа, Ристо Пенов на ...

Пенов: Сите општини во Македонија добија најмалку по еден проект

Бриф - 31.01.2023

Најважно е што регионалниот развој е комплетно децентрализиран, Владата, Министерствата и Бирото за регионален равој финансираат, а избираат и реализираат проекти Општините и планските региони преку нивните градоначалници, рече министерот за локална ...

Пенов: Средствата за рамномерен регионален развој се зголемија во 2022, иако беше кризна година

Локално - 31.01.2023

Иако беше енергетски и економски кризна година, во 2022 година се зголемија средствата за рамномерен регионален развој. Задоволни сме што секоја општина во државава реализираше барем по еден проект, изјави министерот за локална самоуправа, Ристо ...

Пенов: Општините бараат државни пари, а сопствените ресурси не ги користат

Бизнис Вести - 31.01.2023

Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се зголемиле за една милијарда денари. -Општините тој трошок се обиделе да го надоместат со намалување на капиталните инветсиции, но таа милијарда ја надоместиле ...

Пенов: Општините бараат државни пари, а сопствените ресурси не ги користат

Бриф - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов: Трошоците на општините пораснале за 1 милијарда, а тие скратиле инвестиции и се задолжиле 2,7 милијарди денари

24Инфо - 31.01.2023

„УНДП направи анализа, со податоци за деветте месеци по руската инвазија на Украина и констатирани се ефекти кои говорат за катастрофално лош однос на општините во услови на енергетска криза“ рече министерот за локална самоуправа, Ристо Пенов на ...

Пенов: Општините бараат државни пари, а сопствените ресурси не ги користат

Сител - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов: Трошоците на општините пораснале за 1 милијарда, а тие скратиле инвестиции и се задолжиле 2,7 милијарди денари

Нова ТВ - 31.01.2023

„УНДП направи анализа, со податоци за деветте месеци по руската инвазија на Украина и констатирани се ефекти кои говорат за катастрофално лош однос на општините во услови на енергетска криза“, рече министерот за локална самоуправа, Ристо Пенов на ...

Пенов ги критикува општините во Македонија

Фокус - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа, Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

ОПШТИНИТЕ НЕ МРДНАЛЕ ЧЕКОР ВО СОБИРАЊЕТО ПРИХОДИ Според Пенов, знаат само да бараат пари од владата

+инфо - 31.01.2023

Не е мрднато чекор напред и тука данокот на имот, најиздашниот извор на приход, е најмалку искористен. Се смета дека преку 70 отсто од објектите не се евидентирани за да се оданочуваат – вели министерот за локална самоуправа Ристо Пенов.

Пенов: Општините бараат државни пари, а сопствените ресурси не ги користат

Независен - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов „распали“ по градоначалниците: Сите ми викаат „дајте ми државни пари“

Скопје24 - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека вој ната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов: Општините бараат државни пари, а сопствените ресурси не ги користат

Zoom - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов: Oпштините не мрднаале чекор напред во собирање приходи знаат само да бараат пари од владата

Либертас - 31.01.2023

Општините бараат државни пари, а сопствените ресурси не ги користат – рече м инистерот за локална самоуправа Ристо Пенов на годишната конференција „Година на нови можности”. Според недо, војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во ...

Пенов: Општините бараат државни пари, а сопствените ресурси не ги користат

Опсервер - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов: Општините спас бараат во „дајте ни државни пари“, наместо да ги користат сопствените ресурси

Вечер Прес - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа, Ристо Пенов, денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините ...

Пенов: Средствата за рамномерен регионален развој се зголемија во 2022, иако беше кризна година

Бриф - 31.01.2023

„Иако беше енергетски и економски кризна година, во 2022 година се зголемија средствата за рамномерен регионален развој. Задоволни сме што секоја општина во државава реализираше барем по еден проект“ изјави министерот за локална самоуправа, Ристо ...

Пенов: Општините бараат државни пари, а не ги користат сопствените ресурси

ТВ21 - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов: Општините бараат државни пари, а не ги користат сопствените ресурси

4NEWS - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов: Општините бараат државни пари, а сопствените ресурси не ги користат

OhridNews - 31.01.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Пенов: Општините бараат државни пари, а сопствените ресурси не ги користат

MakPress - 01.02.2023

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска рече дека војната во Украина многу сериозно ги погодила општините во земјава и им ги зголемила трошоците. Според него, за првите девет месеци минатата година трошоците за енергија на општините се ...

Ристо Пенов: Неопходно е прифаќање на инструментот финансиска децентрализација како што е замислен и како што има ...

Агротим - 01.02.2023

Во рамки на конференцијата „Година на нови можности“, на панелот „Рамномерен регионален и локален развој и придобивки од новиот систем за субвенции во земјоделството“ зборуваше и министерот за локална самоуправа, Ристо Пенов.