TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Скоро 40% од граѓаните го поддржуваат Договорот за добрососедство со Бугарија

Press24 - 20.10.2019

Скоро 40% од граѓаните го поддржуваат Договорот за добрососедство кој македонската Влада го склучи со соседна Бугарија. Според последната анкета која по нарачка на Детектор ја изготви Институтот за политички истражувања Скопје, 39,6% од граѓаните ...

Речиси 40 проценти од граѓаните го поддржуваат Договорот со Бугарија

Независен - 20.10.2019

Скоро 40 проценти од граѓаните го поддржуваат Договорот за добрососедство со Бугарија, покажува најновото истражување на јавното мислење што го направи Институтот за политички истражувања по барање на емисијата „Детектор“.

ДАЛИ МИСЛИТЕ ДЕКА ОВАА АНКЕТА Е РЕАЛНА?: 40 отсто го поддржуваат Договорт со Бугарија, 31 против

Денешен - 20.10.2019

Според анкетата на Институтот за полутичко и социолошки истражувања, за потребетите на емисијата „Детектор“ на ТВ Сител, повеќето граѓани на Макеодниај го поддржуваат Договорот за добрососество со Бугарија со кој ни беше наметната ревизја на ...

Половина од граѓаните на Македонија имаат позитивно мислење за Бугарија

Press24 - 20.10.2019

Повеќе од половина од граѓаните на Македонија имаат позитивно мислење за својот источен сосед, покажува истражувањето на јавното мислење кое по нарачка на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје.

Скоро 95% етнички Македонци и само 12% етнички Албанци го сметаат Гоце Делчев за Македонец

Press24 - 20.10.2019

Убедливо мнозинство граѓани смета дека Гоце Делчев бил етнички Македонец, покажува последната анкета која за потребите на Детектор ја изработи Институтот за политички истражувања Скопје. Според неа, 75% од анкетираните сметаат дека Гоце Делчев бил ...

Детектор: Речиси 40% од граѓаните го поддржуваат Договорот со Бугарија

Скопје1 - 20.10.2019

Безмалку 40% од граѓаните го поддржуваат Договорот за добрососедство меѓу Македонија и Бугарија, покажува последното истражување на јавното мислење кое по нарачка на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања – Скопје (ИПИС) .

Скоро 95% етнички Македонци и само 12% етнички Албанци го сметаат Гоце Делчев за Македонец

Курир - 20.10.2019

Убедливо мнозинство граѓани смета дека Гоце Делчев бил етнички Македонец, покажува последната анкета која за потребите на Детектор ја изработи Институтот за политички истражувања Скопје. Според неа, 75% од анкетираните сметаат дека Гоце Делчев бил ...

Детектор: Граѓаните го подржуваат Договорот со Бугарија, ама не го даваат Гоце Делчев

24Инфо - 20.10.2019

Безмалку 40% од граѓаните го поддржуваат Договорот за добрососедство меѓу Македонија и Бугарија, покажува последното истражување на јавното мислење кое по нарачка на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања – Скопје (ИПИС).

Детектор: Речиси 40 проценти од граѓаните го поддржуваат Договорот со Бугарија

Локално - 20.10.2019

Скоро 40 проценти од граѓаните го поддржуваат Договорот за добрососедство со Бугарија, покажува најновото истражување на јавното мислење што го направи Институтот за политички истражувања по барање на емисијата „Детектор“.

Детектор: Речиси 40% од граѓаните го поддржуваат Договорот со Бугарија

Press24 - 20.10.2019

Безмалку 40% од граѓаните го поддржуваат Договорот за добрососедство меѓу Македонија и Бугарија, покажува последното истражување на јавното мислење кое по нарачка на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања – Скопје (ИПИС) .

Речиси 40 отсто од граѓаните го поддржуваат Договорот од Преспа

Фокус - 20.10.2019

Скоро 40 проценти од граѓаните го поддржуваат Договорот за добрососедство со Бугарија, покажува најновото истражување на јавното мислење што го направи Институтот за политички истражувања по барање на емисијата „Детектор“.

Детектор: 42 проценти од граѓаните очекуваат Договорот со Бугарија да ги унапреди односите со земјата

iPortal - 20.10.2019

Скоро 40 проценти од граѓаните го поддржуваат Договорот за добрососедство со Бугарија, покажува најновото истражување на јавното мислење што го направи Институтот за политички истражувања по барање на емисијата „Детектор“.

75% од граѓаните на Македонија сметаат дека Гоце Делчев е Македонец

MakPress - 20.10.2019

Три четвртини од граѓаните сметаат дека Гоце Делчев е Македонец, односно 75 проценти од анкетираните имаат ваков став, додека 4,6 проценти сметаат дека тој е етнички Бугарин. 4,9 проценти имаат мислење дека тој е и Македонец и Бугарин, а 15,5 ...

Детектор: Речиси 40 проценти од граѓаните го поддржуваат Договорот со Бугарија

Сител - 20.10.2019

Скоро 40 проценти од граѓаните го поддржуваат Договорот за добрососедство со Бугарија, покажува најновото истражување на јавното мислење што го направи Институтот за политички истражувања по барање на емисијата „Детектор“.

АНКЕТА: Скоро 40 проценти од граѓаните го поддржуваат Договорот со Бугарија

Фактор - 20.10.2019

Скоро 40 проценти од граѓаните го поддржуваат Договорот за добрососедство со Бугарија, покажува најновото истражување на јавното мислење што го направи Институтот за политички истражувања по барање на емисијата „Детектор“.

Детектор: Речиси 40 проценти од граѓаните го поддржуваат Договорот со Бугарија

4NEWS - 20.10.2019

Скоро 40 проценти од граѓаните го поддржуваат Договорот за добрососедство со Бугарија, покажува најновото истражување на јавното мислење што го направи Институтот за политички истражувања по барање на емисијата „Детектор“.