TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нови директори во моќните енергетски компании

Телма - 06.08.2017

Со богато стручно, но и со експерстко искуство, професорот на Електротехничкиот факултет на универзитетот „Гоце Делчев“ отсега натаму ќе менаџира со производството на струја во земјава. На предлог на Владата, 37 годишниот Драган Миновски е именуван ...

Поставени нови директори во повеќе институции

24 Вести - 06.08.2017

Драги Миновски, професор на Електро-техничкиот фалултетот во Штип е назначен за нов директор на АД ЕЛЕМ. Во АД МЕПСО пак во директорската фотеља ќе седне правникот Сашо Василевски, досегашен член на Советот на јавни обвинители.

ВИДЕО: Новиот директор во МЕПСО сметаше дека Груевски води најдобра економска политика

А1 On - 06.08.2017

Новиот финансиски директор на АЕК, Љупчо Зиков кој беше чест гостин во емисјата на Миленко Неделковски, дури имаше и емисија насамо со Никола Груевски за кого кажа дека води најдобра економска политика.

Нови директори добија и ЕЛЕМ и МЕПСО

Алфа - 06.08.2017

Сашо Василевски е нов директор на МЕПСО. Нови директори добија и ЕЛЕМ и МЕПСО..Сашо Василевски е назначен за директор на МЕПСО, Љупчо Зиков за директор на финансии и комерција на таа компанија.

Драган Миновски – нов директор на ЕЛЕМ

Press24 - 06.08.2017

Професорот на Електротехничкиот факултет при универзитетот „Гоце Делчев“ Драги Миновски на предлог на Владата е новиот директор на АД ЕЛЕМ. Вчера Христијан Мицковски, досегашниот генерален директор на АД ЕЛЕМ, на Фејсбук соопшти дека е разрешен од ...

Сашо Василевски и Љупчо Зиков директори во МЕПСО

Press24 - 06.08.2017

Сашо Василевски и Љупчо Зиков се назначени за директори во МЕПСО. Владата вчера решила Василевски да го назначи за директор на МЕПСО, додека Зиков е назначен за директор за финансии во компанијата.

Василевски и Зиков на челните позици во МЕПСО

Нетпрес - 06.08.2017

Правникот Сашо Василесвки е назначен за директор на МЕПСО, а новинарот Љупчо Зиков за директор на финансии и комерци на компанијата која е електропреносен систем оператор во целосна државна сопственост, одлучила во саботата Владата.

Драган Миновски нов директор на ЕЛЕМ

Република - 06.08.2017

Професорот на Електротехничкиот факултет при универзитетот „Гоце Делчев“, Драган Миновски на предлог на Владата е новиот директор на АД ЕЛЕМ. Христијан Мицковски, досегашниот претседател на УО и генерален директор на АД ЕЛЕМ, преку Фејсбук соопшти ...

Василевски и Зиков ќе го водат МЕПСО

Стандард - 06.08.2017

Сашо Василесвки е назначен за директор на МЕПСО додека Љупчо Зиков за директор на финансии и комерција на таа комопанија, одлучи вчера Владата. Сашо Василевски е дипломиран правник кој од 2006 до 2008 беше заменик министер за правда, од 2008 до 2010 ...

Сашо Василевски и Љупчо Зиков директори во МЕПСО

Република - 06.08.2017

Сашо Василевски и Љупчо Зиков се назначени за директори во МЕПСО. Владата вчера решила Василевски да го назначи за директор на МЕПСО, додека Зиков е назначен за директор за финансии во компанијата.

Кој е Сашо Василевски, правникот кој ќе го води МЕПСО

еМагазин - 07.08.2017

Правникот Сашо Василевски ќе ја води енергетската државна компанија МЕПСО. Во неговата биографија пишува дека дипломирал на Правниот Факултет во Скопје во 1992 година, а правосуден испит положил во 1996 година.

Сашо Василевски нов директор на МЕПСО, Љупчо Зиков ќе ги води финансиите

еМагазин - 06.08.2017

Сашо Василевски е назначен за директор на МЕПСО, а Љупчо Зиков за директор на финансии и комерција на таа компанија, реши вчера Владата на Република Македонија, објави порталот МКД. Василевски бил заменик на министерот во Министерството за правда на ...

Василевски и Зиков назначени на директорските функции во МЕПСО

Либертас - 06.08.2017

Сашо Василесвки е назначен за директор на МЕПСО, Љупчо Зиков за директор на финансии и комерци на таа комопанија, а Драган Миновски е новиот директор на АД ЕЛЕМ, одлучи вчера Владата. Сашо Василевски е дипломиран правник кој од 2006 до 2008 беше ...

Сашо Василевски и Љупчо Зиков директори во МЕПСО

МК News - 06.08.2017

Сашо Василевски и Љупчо Зиков се назначени за директори во МЕПСО. Владата вчера решила Василевски да го назначи за директор на МЕПСО, додека Зиков е назначен за директор за финансии во компанијата.

Кои се кадрите кои ќе раководат со МЕПСО?

Фактор - 06.08.2017

Сашо Василесвки е назначен за директор на МЕПСО, a Љупчо Зиков за директор на финансии и комерција на таа компанија. Ваква одлука донесе вчера Владата. Сашо Василевски е дипломиран правник кој во периодот од 2006 до 2008 беше заменик-министер за ...

Василевски и Зиков ќе го водат МЕПСО, Миновски нов директор на ЕЛЕМ

Бриф - 06.08.2017

Сашо Василесвки е назначен за директор на МЕПСО, Љупчо Зиков за директор на финансии и комерци на таа комопанија, а Драган Миновски е новиот директор на АД ЕЛЕМ, одлучи вчера Владата. Сашо Василевски е дипломиран правник кој од 2006 до 2008 беше ...

Сашо Василевски и Љупчо Зиков директори во МЕПСО, Драган Миновски во ЕЛЕМ

Сакам да кажам - 06.08.2017

Сашо Василевски е назначен за директор, а Љупчо Зиков за директор на финансии и комерција на МЕПСО, додека Драган Миновски е новиот директор на АД ЕЛЕМ, одлучи вчера Владата. Сашо Василевски е адвокат со своја канцеларија во Ресен, а во МЕПСО доаѓа ...

Нови директори на државните ЕЛЕМ и МЕПСО

Скопје инфо - 06.08.2017

Сашо Василесвки е назначен за директор на МЕПСО, Љупчо Зиков за директор на финансии и комерција на таа комопанија, а Драган Миновски е новиот директор на АД ЕЛЕМ, одлучи вчера Владата. Сашо Василевски е дипломиран правник кој од 2006 до 2008 беше ...

Сашо Василевски и Љупчо Зиков директори во МЕПСО

ТВ21 - 06.08.2017

Сашо Василевски е назначен за директор, а Љупчо Зиков за директор на финансии и комерција на МЕПСО. Сашо Василевски е адвокат со своја канцеларија во Ресен, а во МЕПСО доаѓа од местото член на Советот на јавни обвинители каде е од 2011.

Василевски и Зиков ќе го водат МЕПСО, Миновски нов директор на ЕЛЕМ

Локално - 06.08.2017

Сашо Василесвки е назначен за директор на МЕПСО, Љупчо Зиков за директор на финансии и комерција на таа комопанија, а Драган Миновски е новиот директор на АД ЕЛЕМ, одлучи вчера Владата. Сашо Василевски е дипломиран правник кој од 2006 до 2008 беше ...