TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Курти доби забрана да учествува на изборите во Косово

Независен - 20.01.2021

Лидерот на опозициското Движење самоопределување (ВВ) и поранешен премиер на Косово, Албин Курти е еден од 47-те од вкупно околу 1.080 пријавени кандидати, кој не ќе може да учествува на вонредните парламенарни избори во Косово на 14 февруари, ...

Курти не може да оди на избори

Локално - 20.01.2021

Претседателот на движењето Самоопределување, Албин Курти, нема да може да биде на списокот на партијата на парламентарните избори закажани за 14 февруари, бидејќи тој е осуден за кривични дела во изминатите три години, потврди Централната изборна ...

Курти нема право да учествува на косовските парламентарни избори

24Инфо - 20.01.2021

Лидерот на опозициското Движење самоопределување (ВВ) и поранешен премиер на Косово, Албин Курти е еден од 47-те од вкупно околу 1.080 пријавени кандидати, кој не ќе може да учествува на вонредните парламенарни избори во Косово на 14 февруари, ...

Курти нема право да учествува на косовските парламентарни избори

Либертас - 20.01.2021

Лидерот на опозициското Движење самоопределување (ВВ) и поранешен премиер на Косово, Албин Курти е еден од 47-те од вкупно околу 1.080 пријавени кандидати, кој не ќе може да учествува на вонредните парламенарни избори во Косово на 14 февруари, ...

Курти нема да може да учествува на вонредните парламентарни избори во Косово

Слободен Печат - 20.01.2021

Лидерот на опозициското Движење самоопределување (ВВ) и поранешен премиер на Косово, Албин Курти е еден од 47-те од вкупно околу 1.080 пријавени кандидати, кој не ќе може да учествува на вонредните парламенарни избори во Косово на 14 февруари, ...

Курти нема право да учествува на косовските парламентарни избори

MakPress - 20.01.2021

Лидерот на опозициското Движење самоопределување (ВВ) и поранешен премиер на Косово, Албин Курти е еден од 47-те од вкупно околу 1.080 пријавени кандидати, кој не ќе може да учествува на вонредните парламенарни избори во Косово на 14 февруари, ...

Курти доби забрана за учество на изборите во Косово

Фокус - 20.01.2021

Претседателот на движењето Самоопределување, Албин Курти, нема да може да биде на списокот на партијата на парламентарните избори закажани за 14 февруари, бидејќи тој е осуден за кривични дела во изминатите три години, пренесува Газета Експрес.

Курти доби забрана за учество на изборите во Косово

Либертас - 20.01.2021

Претседателот на движењето Самоопределување, Албин Курти, нема да може да биде на списокот на партијата на парламентарните избори закажани за 14 февруари, бидејќи тој е осуден за кривични дела во изминатите три години, пренесува Газета Експрес.

Албин Курти не може да учествува на вонредните парламенарни избори во Косово

PressingTV - 21.01.2021

Лидерот на опозициското Движење самоопределување (ВВ) и поранешен премиер на Косово, Албин Курти е еден од 47-те од вкупно околу 1.080 пријавени кандидати, кој не ќе може да учествува на вонредните парламенарни избори во Косово на 14 февруари, ...