TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На конкурс ќе се избира нов проект за Универзална сала оти постојните два се смешни, вели Шилегов

Сакам да кажам - 16.12.2019

Ќе се прави нов проект според кој ќе се гради Универзална сала. Во Град Скопје постојат два проекти за концертната сала, едниот за реконструкција, другиот за комплетно нов објект во форма на јајце, кои беа направени од минатото раководство.

Шилегов: Во Градот постојат два смешни проекти за Универзална сала, едниот е она „јајце” проект

Република - 16.12.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов очекува дека до втората половина на наредната година ќе започне изградбата на Универзалната сала. Тој на денешната прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање, посочи дека за изгледот на новата ...

Од јануари започнува изградба на нова Универзална сала

Скопје инфо - 16.12.2019

На големата граѓанска трибина „На прав пат“ во Скопје членот на ИО и градоначалник на Град Скопје Петре Шилегов најави дека Скопје наскоро ќе добие нова Универзална сала. И еве овде, сега пред вас кажувам, заедно со Владата обезбедивме средства за ...

ШИЛЕГОВ: По Нова година удираме темели и на нова Универзална сала

Денешен - 15.12.2019

Нова Универзална сала ќе добие Скопје за што се обезбедени средства, а изградбата ќе почне по Нова година. Ова денеска од Скопје го најави градоначалникот Петре Шилегов на завршната трибина „На прав пат“ што се одржа во спортската сала „Борис ...

Шилегов: Скопје ќе добие нова Универзална сала, изградбата почнува по Нова Година

Слободен Печат - 15.12.2019

Ова денеска од Скопје го најави градоначалникот Петре Шилегов на завршната трибина „На прав пат" што се одржа во спортската сала „Борис Трајковски". Нова Универзална сала ќе добие Скопје за што се обезбедени средства.

Шилегов: Ќе има нов конкурс за Универзална сала, она „јајце“ проект е смешен

+инфо - 16.12.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов очекува дека до втората половина на наредната година ќе започне изградбата на Универзалната сала. Тој на денешната прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање, посочи дека за изгледот на новата ...

Шилегов за Универзална: „Јајце“ проектот е смешен

Press24 - 16.12.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов очекува дека до втората половина на наредната година ќе започне изградбата на Универзалната сала. Тој на денешната прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање, посочи дека за изгледот на новата ...

Шилегов очекува до втората половина на 2020-та да започне изградбата на Универзална сала

CivilMedia - 16.12.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов очекува дека до втората половина на наредната година ќе започне изградбата на Универзалната сала. Тој на денешната прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање, посочи дека за изгледот на новата ...

Шилегов очекува до втората половина на 2020-та да започне изградбата на Универзална сала

Бриф - 16.12.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов очекува дека до втората половина на наредната година ќе започне изградбата на Универзалната сала. Тој на денешната прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање, посочи дека за изгледот на новата ...

До втората половина на 2020-та ќе започне изградбата на Универзална сала

Фокус - 16.12.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов очекува дека до втората половина на наредната година да започне изградбата на Универзалната сала. Тој на денешната прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање, посочи дека за изгледот на новата ...

Шилегов: Ќе има нов конкурс за Универзална сала

Либертас - 16.12.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов очекува дека до втората половина на наредната година ќе започне изградбата на Универзалната сала. Тој на денешната прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање, посочи дека за изгледот на новата ...

КОГА НОРМАЛЕН ВИ ГОВОРИ, МОРА ДА Е ТАКА: Шилегов ја подели јавноста на „нормален, демократски дел“ и на други!

Денешен - 16.12.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов очекува дека до втората половина на наредната година ќе започне изградбата на Универзалната сала. Тој на денешната прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање, посочи дека за изгледот на новата ...

Шилегов очекува до втората половина на 2020-та да започне изградбата на Универзална сала

24Инфо - 16.12.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов очекува дека до втората половина на наредната година ќе започне изградбата на Универзалната сала. Тој на денешната прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање, посочи дека за изгледот на новата ...

Шилегов: Смешен е „јајце“ изгледот на Универзална, ќе се распише нов конкурс

Слободен Печат - 16.12.2019

Шилегов на денешната прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање, посочи дека за изгледот на новата Универзална сала ќе биде распишан јавен конкурс. До втората половина на идната година ќе започне изградбата на Универзалната сала, очекува ...

Стојан Павлески: „Шилегов е мегачобан, оформен сељак!“

Нетпрес - 16.12.2019

„Бидејќи се чуствувам повикан : Мега чобан, односно оформен сељак! Што би рекол еден мој драг покоен пријател! Вака на својот фејсбук профил му се обрати Стојан Баци Павлески, на градоначалникот на Скопје Петре Шилегов, за што повод е неговата ...

Ќе се прави нов проект за Универзална сала, постоечкиот му е смешен на Шилегов

Expres - 16.12.2019

„Во Град Скопје постојат два смешни проекти. Едниот е оној јајце на Коце Трајановски, што беше предмет на исмевање во јавноста. Вториот е за проширување на Универзална сала кој чини 17 милиони ева, но со него ниту ќе се зголеми капацитетот, ниту ...

Шилегов очекува до втората половина на 2020-та да започне изградбата на Универзална сала

Скопје инфо - 17.12.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов очекува дека до втората половина на наредната година ќе започне изградбата на Универзалната сала. Тој на денешната прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање, посочи дека за изгледот на новата ...

Универзална на почеток: нов идеен проект и старт на изградба во 2020?!

Вечер Прес - 17.12.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, очекува до втората половина на наредната година да започне изградбата на Универзална сала. Тој потврди и дека за изгледот на новата Универзална сала ќе биде распишан јавен конкурс, а во соработка со ...