TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Страшна прогноза за крајот на 2023 година – 500 илјади во умерена сиромаштија, 69 илјади во екстремна сиромаштија

ТВ21 - 12.10.2023

До крајот на 2023 година околу 510 илјади граѓани ќе живеат во умерена сиромаштија, односно со помалку од 200 денари дневно, додека 69 илјади граѓани ќе живеат во крајна сиромаштија, со помалку од 60 денари, нагласи економистот Бранимир Јовановиќ на ...

Младите работат на две, а понекогаш и на три работни места за да си дозволат квалитетно живеење

Радио МОФ - 12.10.2023

Во земјава, сиромаштијата расте. Бројот на граѓани кои живеат во екстремна сиромаштија, со под 60 денари на дневно ниво, годинава се очекува да порасне од 12.000 до 28.000 лица, односно помеѓу 20% и 50% отсто повеќе од преткризната состојба, кога во ...

Анкетирани граѓани потврдиле дека многу ретко купуваат кашкавал или месо

24 Вести - 12.10.2023

Не сме ние сиромашни туку Африканците, рече денеска заменик претседателот на Владата за економски прашања, Фатмир Битиќи, на панел дискусијата „Достоинствен живот или преживување“, што ја организираше Македонската платформа против сиромаштија.

Аларм: Повеќе од 1/4 од граѓаните на Македонија до крајот на годинава ќе западнат во сиромаштија

Алфа - 12.10.2023

Македонските граѓани живуркаат или се обидуваат да преживеат во време на скапотија. Повеќе од една четвртина од луѓето се очекува да западнат во сиромаштија до крајот на годинава, зашто државата никако да ги покачи платите на работнците, кои мака ...

До крајот на годинава четвртина од населението во државата ќе биде сиромашно

Република - 12.10.2023

До крајот на 2023 година ние би имале вкупно 510 000 граѓани што се во умерена сиромаштија. Тука спаѓаат сите што имаат помалку од 200 денари на ден, што значи повеќе од четвртина од државата ќе имаат само за преживување, истакна економскиот ...

Студија: Екстремната сиромаштија во земјава во 2022 пораснала за 14 илјади лица, а умерената за 56 илјади лица

Локално - 12.10.2023

Денеска, се одржа панел дискусија „Достоинствен живот или преживување“ по повод одбележување на Меѓународниот ден за искоренување на сиромаштијата, 17 октомври, а во организација на Македонската платформа против сиромаштија, Фондацијата Фридрих ...

Панел дискусија „Достоинствен живот или преживување“ (во живо)

Независен - 12.10.2023

Панел дискусија на тема „Достоинствен живот или преживување?“ во организација на Македонската платформа против сиромаштијата ...

Јовановиќ алармира: Повеќе од четвртина од државата до крајот на годината ќе живее во умерена сиромаштија

Локално - 12.10.2023

Економскиот истражувач и професор Бранимир Јовановиќ смета дека до крајот на годинава, умерената сиромаштија во државата ќе порасне за 80 и 160 илјади граѓани, што значи дека ние би имале вкупно 510 000 граѓани што се во таа категорија.

Панел дискусија „Достоинствен живот или преживување?“

Бизнис Вести - 12.10.2023

Панел дискусија со наслов „Достоинствен живот или преживување?“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Македонската платформа против сиромаштија (ПППС) во рамки на одбележувањето на интернационалниот ден за искоренување на сиромаштијата, ...

Панел дискусија „Достоинствен живот или преживување?“

Независен - 12.10.2023

Панел дискусија со наслов „Достоинствен живот или преживување?“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Македонската платформа против сиромаштија (ПППС) во рамки на одбележувањето на интернационалниот ден за искоренување на сиромаштијата, ...

Панел дискусија „Достоинствен живот или преживување?“

24Инфо - 12.10.2023

Панел дискусија со наслов „Достоинствен живот или преживување?“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Македонската платформа против сиромаштија (ПППС) во рамки на одбележувањето на интернационалниот ден за искоренување на сиромаштијата, ...

Јовановиќ: До крајот на годинава четвртина од населението во државата ќе биде сиромашно

OhridNews - 12.10.2023

До крајот на 2023 година ние би имале вкупно 510 000 граѓани што се во умерена сиромаштија. Тука спаѓаат сите што имаат помалку од 200 денари на ден, што значи повеќе од четвртина од државата ќе имаат само за преживување, истакна економскиот ...

Студија: До крајот на годинава четвртина од населението во државата ќе има само за преживување

Независен - 12.10.2023

До крајот на 2023 година ние би имале вкупно 510.000 граѓани што се во умерена сиромаштија. Тука спаѓаат сите што имаат помалку од 200 денари на ден, што значи повеќе од четвртина од државата ќе имаат само за преживување, истакна економскиот ...

Пред кризата 360.000 луѓе живееле во сиромаштија, а до крајот на годината бројката ќе се зголеми на 510.000

еМагазин - 12.10.2023

До крајот на 2023 година ние би имале вкупно 510.000 граѓани што се во умерена сиромаштија. Тука спаѓаат сите што имаат помалку од 200 денари на ден, што значи повеќе од четвртина од државата ќе имаат само за преживување, истакна економскиот ...

Јовановиќ: До крајот на годинава четвртина од населението во државата ќе биде сиромашно

24 Вести - 12.10.2023

До крајот на 2023 година ние би имале вкупно 510 000 граѓани што се во умерена сиромаштија. Тука спаѓаат сите што имаат помалку од 200 денари на ден, што значи повеќе од четвртина од државата ќе имаат само за преживување, истакна економскиот ...

Јовановиќ: За неколку месеци повеќе од четвртина од населението ќе имаат само за преживување, помалку од 200 денари на ...

Слободен Печат - 12.10.2023

До крајот на 2023 година ние би имале вкупно 510 000 граѓани што се во умерена сиромаштија. Тука спаѓаат сите што имаат помалку од 200 денари на ден, што значи повеќе од четвртина од државата ќе имаат само за преживување, истакна економскиот ...

Алармантни податоци: До крајот на годинава 1/4 од населението во државата ќе потоне во сиромаштија

Expres - 12.10.2023

До крајот на 2023 година ние би имале вкупно 510 000 граѓани што се во умерена сиромаштија. Тука спаѓаат сите што имаат помалку од 200 денари на ден, што значи повеќе од четвртина од државата ќе имаат само за преживување, истакна економскиот ...

Крпен живот, сиромаштијата расте! Граѓани го преживуваат денот и со помалку од 60 денари

Gostivarpress.mk - 12.10.2023

До крајот на 2023 година ние би имале вкупно 510 000 граѓани што се во умерена сиромаштија. Тука спаѓаат сите што имаат помалку од 200 денари на ден, што значи повеќе од четвртина од државата ќе имаат само за преживување, истакна економскиот ...

До крајот на годинава четвртина од населението во државата ќе биде сиромашно

Lider - 12.10.2023

До крајот на 2023 година ние би имале вкупно 510 000 граѓани што се во умерена сиромаштија. Тука спаѓаат сите што имаат помалку од 200 денари на ден, што значи повеќе од четвртина од државата ќе имаат само за преживување, истакна економскиот ...

Екстремната сиромаштија во земјава во 2022 пораснала за 14 илјади лица, а умерената за 56 илјади лица, намалувањето на ...

Фактор - 12.10.2023

Денеска, се одржа панел дискусија „Достоинствен живот или преживување“ по повод одбележување на Меѓународниот ден за искоренување на сиромаштијата, 17 октомври, а во организација на Македонската платформа против сиромаштија, Фондацијата Фридрих ...

До крајот на годината четвртина Македонци нема да живеат, ќе преживуваат

МКД - 12.10.2023

До крајот на 2023 година во Македонија ќе има над половина милион граѓани што се во умерена сиромаштија. Тука спаѓаат сите што имаат помалку од 200 денари на ден, што значи повеќе од четвртина од државата ќе имаат само за преживување, истакна ...

510.000 СИРОМАШНИ, 84.000 ЕКСТРЕМНО СИРОМАШНИ!? Сиромаштијата во земјава незапирливо расте

+инфо - 12.10.2023

Во екстремна сиромаштија спаѓаат оние кои живеат со помалку од 60 денари на ден, а во умерена сиромаштија се луѓе што живеат со помалку од 200 денари на ден. До крајот на 2023 година ние може да имаме вкупно 510.000 граѓани што се во умерена ...

До крајот на 2023-та, 510 000 граѓани ќе живеат со помалку од 200 денари на ден, а 69 000 со помалку од 60 денари на ...

Денешен - 12.10.2023

До крајот на 2023 година ние би имале вкупно 510 000 граѓани што се во умерена сиромаштија. Тука спаѓаат сите што имаат помалку од 200 денари на ден, што значи повеќе од четвртина од државата ќе имаат само за преживување, истакна економскиот ...

Јовановиќ: До крајот на годинава четвртина од населението во државата ќе биде сиромашно или 500.000 граѓани живеат со ...

MakPress - 12.10.2023

До крајот на 2023 година ние би имале вкупно 510 000 граѓани што се во умерена сиромаштија. Тука спаѓаат сите што имаат помалку од 200 денари на ден, што значи повеќе од четвртина од државата ќе имаат само за преживување, истакна економскиот ...

Од успесите на власта: Екстремната сиромаштија во земјава во 2022 пораснала за 14 илјади лица, а умерената за 56 илјади ...

MakPress - 13.10.2023

Во Скопје, се одржа панел дискусија „Достоинствен живот или преживување“ по повод одбележување на Меѓународниот ден за искоренување на сиромаштијата, 17 октомври, а во организација на Македонската платформа против сиромаштија, Фондацијата Фридрих ...

Страшна прогноза за Македонија – до крајот на 2023 година 500 илјади граѓани ќе живеат во умерена сиромаштија

Во Центар - 13.10.2023

До крајот на 2023 година околу 510 илјади граѓани ќе живеат во умерена сиромаштија, односно со помалку од 200 денари дневно, додека 69 илјади граѓани ќе живеат во крајна сиромаштија, со помалку од 60 денари, нагласи економистот Бранимир Јовановиќ по ...