TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Производителите на ориз најавија протест и блокада на патот Кочани-Штип

Слободен Печат - 16.09.2021

Земјоделците-производители на ориз од кочанско најавија дека ќе излезат на протест и дека ќе го блокираат патот Штип-Кочани, во знак на незадоволство поради високите цени на репроматеријалите и ниската откупна цена на оризот и арпата.

Оризопроизводителите во вторник организираат масовен протест и блокада на патот Штип - Кочани

Сител - 16.09.2021

Оризопроизводителите од кочанско најавија масовен протест во вторник и целосна блокада на патот Штип – Кочани. Револтирани се од игнорантскиот однос на министерството за земјоделие, по однос на нивните барања за покачување на откупната цена на ...

Оризопроизводителите во вторник на масовен протест и блокада на патот Штип – Кочани

Lider - 16.09.2021

Оризопроизводителите од кочанско најавија масовен протест во вторник и целосна блокада на патот Штип – Кочани. Револтирани се од игнорантскиот однос на министерството за земјоделие, по однос на нивните барања за покачување на откупната цена на ...

Производителите на ориз најавија протест

Фокус - 16.09.2021

Земјоделците-производители на ориз од кочанско најавија дека ќе излезат на протест и дека ќе го блокираат патот Штип-Кочани, во знак на незадоволство поради високите цени на репроматеријалите и ниската откупна цена на оризот и арпата.

Производителите на ориз излегуваат на протест

Вечер Прес - 16.09.2021

Производители на ориз од кочанско најавија дека ќе излезат на протест и дека ќе го блокираат патот Штип-Кочани, во знак на незадоволство поради високите цени на репроматеријалите и ниската откупна цена на оризот и арпата.

Оризопроизводители од нивите на улица- бараат повисока откупна цена

Телма - 16.09.2021

Ниската откупна цена на оризот и арпата, зголемените цени на репроматеријалите пред самиот старт на жетвата ги вади кочанските оризопроизводители од нивите на улица. Во амбарите стои една четвртина од ланската реколта, наместо да почнат со жетва во ...

Оризопроизводителите на протест

24 Вести - 08.10.2021

Оризопроизводителите пак излегуваат на протести. По неколкунеделната игра топло-ладно со Владата решија да ги активираат блокадите. Во вторник повторно ќе излезат со трактори. Велат иако од Владата добиле ветување дека откупната цена на арпата нема ...

Оризопроизводителите излегуваат на протест

Алфа - 16.09.2021

Полтичарите да си ги исполнат предизборните ветувања или во вторник излегуваат на масовни протести, се заканија оризопроизводителите од кочанскиот регион. Бараат производната цена на оризовата арпа да биде од 25денари па нагоре како и итна средба со ...

Оризопроизводителите излегуваат на протест

Република - 16.09.2021

Високите цени на репроматеријалите, а ниската откупна цена на оризот и арпата повторно на протест ќе ги извади земјоделците од Kочанско. Велат пред стартот на жетвата најмалку една четвртина од ланската реколта стои непродадена во амбарите.