TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата разреши 70-тина функционери, Васко Ковачевски нов директор на ЕСМ

Сакам да кажам - 17.07.2019

Владата на денешната седница донесе одлука да разреши или да отповика или да препорача разрешување или отповикување на 70-тина директори на државни институции и компании и членови на совети и на управи.

Владата препорача Ковачевски да е генерален директор на ЕСМ

Тера - 17.07.2019

На денешната седница, Владата донесе одлуки и препораки до Управни и надзорни одбори за избори на нови членови. На на НО на АД Електрани на Северна Македонија му е препорачано Васко Ковачевски да биде избран за Член на УО, кој ја извршува функцијата ...

Васко Ковачевски е нов генерален директор на ЕЛЕМ

+инфо - 17.07.2019

Владата денеска донесе одлука Васко Ковачевски да биде избран за Член на Управен одбор, кој ја извршува функцијата Генерален директор на АД Електрани на Северна Македонија. Истовремено, Владата го разреши досегашниот претседател на УО и директор на ...

Влада: Селими на местото на Симоновски

Република - 17.07.2019

Владата на денешната седница, со која претседаваше премиерот Заев, донесе одлука со која се предлага на Владата да разреши, отповика или да препорача разрешување односно отповикување на директори на јавни претпријатија и установи, на акционерски ...

Васко Ковачевски ќе биде нов директор на ЕСМ

Фокус - 17.07.2019

На денешната седница, освен препораки за рарешувања, Владата донесе одлуки и за препораки до управни и надзорни одбори за избори на нови членови, па така на надзорниот одбор на Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) му е препорачано Васко Ковачевски ...

Васко Ковачевски е нов генерален директор на ЕСМ

ТВ21 - 17.07.2019

Владата денеска донесе одлука Васко Ковачевски да биде избран за Член на Управен одбор, кој ја извршува функцијата Генерален директор на АД Електрани на Северна Македонија. Истовремено, Владата го разреши досегашниот претседател на УО и директор на ...

Васко Ковачевски нов директор на ЕЛЕМ

Макфакс - 17.07.2019

Владата на денешната седница по предлогот за разрешување на околу 40 директори во јавните претпријатија, донесе одлуки и за препораки до Управни и надзорни одбори за избори на нови членови.

Владата разреши 70-тина функционери, Васко Ковачевски нов директор на ЕСМ

Курир - 17.07.2019

Владата на денешната седница донесе одлука да разреши или да отповика или да препорача разрешување или отповикување на 70-тина директори на државни институции и компании и членови на совети и на управи.

Васко Ковачевски е нов генерален директор на ЕЛЕМ

Слободен Печат - 17.07.2019

Владата денеска донесе одлука Васко Ковачевски да биде избран за Член на Управен одбор, кој ја извршува функцијата Генерален директор на АД Електрани на Северна Македонија. Истовремено, Владата го разреши досегашниот претседател на УО и директор на ...

Васко Ковачевски нов директор на ЕЛЕМ

А1 On - 17.07.2019

Владата на денешната седница по предлогот за разрешување на околу 40 директори во јавните претпријатија, донесе одлуки и за препораки до Управни и надзорни одбори за избори на нови членови.

Ковачевски нов директор на ЕСМ

PressingTV - 17.07.2019

Владата на денешната седница донесе одлука да разреши или да отповика или да препорача разрешување или отповикување на 70-тина директори на државни институции и компании и членови на совети и на управи.

Васко Ковачевски е нов генерален директор на ЕЛЕМ

24 Вести - 17.07.2019

Владата денеска донесе одлука Васко Ковачевски да биде избран за Член на Управен одбор, кој ја извршува функцијата Генерален директор на АД Електрани на Северна Македонија. Владата го разреши досегашниот претседател на УО и директор на АД за ...

Васко Ковачевски нов директор на „ЕЛЕМ“

Н.Македонија - 17.07.2019

Владата на денешната седница, по предлогот за разрешување на околу 40 директори во јавните претпријатија, донесе одлуки и за препораки до Управни и надзорни одбори за избори на нови членови.

Васко Ковачевски ќе биде нов директор на ЕСМ

Локално - 17.07.2019

На денешната седница, освен препораки за рарешувања, Владата донесе одлуки и за препораки до управни и надзорни одбори за избори на нови членови, па така на надзорниот одбор на Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) му е препорачано Васко Ковачевски ...

Васко Ковачевски е нов генерален директор на ЕЛЕМ

Бриф - 17.07.2019

Владата денеска донесе одлука Васко Ковачевски да биде избран за Член на Управен одбор, кој ја извршува функцијата Генерален директор на АД Електрани на Северна Македонија. Истовремено, Владата го разреши досегашниот претседател на УО и директор на ...

Васко Ковачевски нов директор на ЕЛЕМ

Точка - 17.07.2019

Владата на денешната седница, по предлогот за разрешување на околу 40 директори во јавните претпријатија, донесе одлуки и за препораки до Управни и надзорни одбори за избори на нови членови.

Васко Ковачевски е нов генерален директор на ЕЛЕМ

Либертас - 17.07.2019

Владата денеска донесе одлука Васко Ковачевски да биде избран за Член на Управен одбор, кој ја извршува функцијата Генерален директор на АД Електрани на Северна Македонија. Истовремено, Владата го разреши досегашниот претседател на УО и директор на ...

Васко Ковачевски нов директор на „ЕЛЕМ“

Република - 17.07.2019

Владата на денешната седница, по предлогот за разрешување на околу 40 директори во јавните претпријатија, донесе одлуки и за препораки до Управни и надзорни одбори за избори на нови членови.

Васко Ковачевски нов директор на ЕСМ: Кои се новите функционери што ги именува односно ги препорача Владата?

еМагазин - 17.07.2019

Владата на денешната седница донесе одлуки и препораки до управни и надзорни одбори за избори на нови членови. На Надзорниот одбор на АД Електрани на Северна Македонија му е препорачано Васко Ковачевски да биде избран за Член на Управниот одбор, кој ...

ФОКУС НА ДЕНОТ: Заев разреши директори, Јанева и денеска ја нема

Фактор - 17.07.2019

Владата на Република Северна Македонија на денешната седница, со која претседаваше премиерот Заев, донесе одлука со која се предлага на Владата да разреши, отповика или да препорача разрешување односно отповикување на директори на јавни ...