TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Цветанова: Датум за преговори нема ни да има кога вицепремиер се заканува со војна

Expres - 09.12.2019

Поранешната министерка за култура Ганка Цветанова реагира на заканата од потпретседателот на Владата за евроинтеграции Бујар Османи дека секое отворање на Законот за употреба на јазиците ќе нè врати пред 2001 година, односно пред воениот конфликт.

Kако да има датум, кога вицепремиер се заканува со меѓуетнички вооружен конфликт?

Република - 08.12.2019

Кој сака потенцијално конфликтна држава во своите редови, вели поранешната министерка за култура Ганка Цветанова, која на „Твитер“ реагираше на изјавата на вицепремиерот Бујар Османи за Законот за јазици. порача Цветанова.