TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Словенечките НВО бараат да се спречи враќањето на илегалните мигранти во Хрватска

Опсервер - 24.01.2020

Словенечките невладини организации побараа од својата Влада да го откаже договорот со Хрватска за враќање на илегалните мигранти, повикувајќи се на извештаи за наводен нехуман третман од страна на хрватската полиција.

Словенечки НВО: Владата да го откаже договорот со Хрватска за враќање на мигрантите

Слободен Печат - 24.01.2020

Мигрантите кои се наоѓаат на нејзина територија, „масовно” ги депортира во Хрватска, притоа без да им издаде писмено решение, ниту можност за жалба, наведуваат словенечките невладини организации.

Словенечките НВО бараат да се спречи враќањето на илегалните мигранти во Хрватска

Денешен - 24.01.2020

Словенечките невладини организации побараа од својата Влада да го откаже договорот со Хрватска за враќање на илегалните мигранти, повикувајќи се на извештаи за наводен нехуман третман од страна на хрватската полиција.

Словенечките НВО бараат да се спречи враќањето на илегалните мигранти во Хрватска

А1 On - 24.01.2020

Словенечките невладини организации побараа од својата Влада да го откаже договорот со Хрватска за враќање на илегалните мигранти, повикувајќи се на извештаи за наводен нехуман третман од страна на хрватската полиција.

Ги сакаат дома: Словенечките невладини не сакаат мигрантите да се вратат во Хрватска

Република - 24.01.2020

Словенечките невладини организации побараа од својата Влада да го откаже договорот со Хрватска за враќање на илегалните мигранти, повикувајќи се на извештаи за наводен нехуман третман од страна на хрватската полиција.

Словенечките НВО бараат да се спречи враќањето на илегалните мигранти во Хрватска

MakPress - 24.01.2020

Словенечките невладини организации побараа од својата Влада да го откаже договорот со Хрватска за враќање на илегалните мигранти, повикувајќи се на извештаи за наводен нехуман третман од страна на хрватската полиција.