TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Болницата „8 Септември“ со долг од пет милиони евра

ТВ21 - 19.08.2017

Во општата болница „8 Септември“, салите за операција не се реновирани уште од 1971 година. Во најлоша состојба е Одделението за интензивна нега и реанимација, вели в.д директорот, Христијан Костов.

Костов: ГОБ „8 Септември“ оставена со долг од околу 5 милиони евра

Алсат-М - 19.08.2017

Градската Болница “8 септември” е потоната во длабоки долгови. Дури 5 милиони евра е дупката која ја оставило претходното раководство. Новиот директор на ова здравствената установа, Христијан Костов, бара од Владата да најде начин за да се отплати ...

Новиот директор на „8 Септември“: Болницата е оставена со долг од 5 милиони евра

МКД - 19.08.2017

Неплатени сметки, режиски трошоци, неплатени фактури кон фирми, камати... или вкупно 243 милиони денари (околу 5 милиони евра) е долгот на Градската општа болница „8 Септември“. Освен тоа, рече новиот директор на болницата Христијан Костов за ...

(ВИДЕО) ГОБ „8 Септември“ има долг од 5 милиони евра

Макфакс - 19.08.2017

Градската општа болница „8 Септември“ има долг од 5 милиони евра, или околу 243 милиони денари, соопшти новиот директор Христијан Костов, кој на денешната прес-конференција информираше во каква состојба ја затекнал болницата , откако тој стапил на ...

(ВИДЕО) Костов: Пет милиони евра долг во ГОБ, потребни се  нови операциони сали

А1 On - 19.08.2017

Новиот директор на ГОБ “8 Септември“, Христијан Костов, на прес конференција информираше во каква состојба била болницата во моментот на неговото доаѓање. Тој кажа дека наследил долг од околу 5 милиони евра или близу 243 милиони денари се само ...

Костов: ГОБ „8 Септември" оставена со долг од околу 5 милиони евра

Вечер Прес - 19.08.2017

Според в.д. директорот на ГОБ „8 Септември" Христијан Костов би значело дека со досегашното темпо на работа би се довело во прашање функционирањето на болницата, во која се извршуваат од 6-7.000 операции на годишно ниво, а во чии амбуланти се ...

Костов: Болницата „8 Септември“ има долг од пет милиони евра

Мета - 19.08.2017

Градската општа болница „8 Септември“ има долг од 5 милиони евра или околу 243 милиони денари, информираше денеска на прес-конференција директорот Христијан Костов. Тој додаде дека оваа состојба ја затекнал откако стапил на функција, а долгот бил ...

Костов: ГОБ „8 Септември“ должи 5 милиони евра

Нова ТВ - 19.08.2017

Градската Болница “8 септември” е потоната во длабоки долгови. Дури 5 милиони евра е дупката која ја оставило претходното раководство, рече денеска на прес-конференција новиот директор на оваа здравствената установа, Христијан Костов.

(ВИДЕО) ГОБ „8 Септември“ има долг од 5 милиони евра

Точка - 19.08.2017

Градската општа болница „8 Септември“ има долг од 5 милиони евра, или околу 243 милиони денари, соопшти новиот директор Христијан Костов, кој на денешната прес-конференција информираше во каква состојба ја затекнал болницата , откако тој стапил на ...

Костов: ГОБ има долг од 5 милиони евра

Фокус - 19.08.2017

Новиот директор на ГОБ “8 Септември“, Христијан Костов, на прес конференција информираше во каква состојба била болницата во моментот на неговото доаѓање. Тој истакна дека наследил долг од околу 5 милиони евра или близу 243 милиони денари се само ...

Костов: ГОБ „8 Септември“ има оставен долг од околу 5 милиони евра

+инфо - 19.08.2017

Приоритет за новото раководство на болницата во следниот период ќе биде итна реконструкција на операциските сали и на единицата за реанимација. Долгови на болницата од околу 5 милиони евра или 243 милиони денари кон разни фирми, неплатени сметки, ...

Градската општа болница „8 Септември“ има долг од 5 милиони евра

Слободен Печат - 19.08.2017

Градската општа болница „8 Септември“ има долг од 5 милиони евра или околу 243 милиони денари, информираше денеска на прес-конференција директорот Христијан Костов. Тој додаде дека оваа состојба ја затекнал откако стапил на функција, а долгот бил ...

Болницата „8 Септември“ има долг од 5 милиони евра

Кајгана - 19.08.2017

Градската општа болница „8 Септември“ во Скопје има долг од 5 милиони евра, или околу 243 милиони денари, соопшти новиот директор Христијан Костов, кој на денешната прес-конференција информираше во каква состојба ја затекнал болницата , откако тој ...

Костов: ГОБ „8 Септември“ оставена со долг од околу 5 милиони евра

Канал5 - 19.08.2017

Долгови на болницата од околу 5 милиони евра или 243 милиони денари кон разни фирми, неплатени сметки, режиски трошоци и затезни камати, нереновирани операциски оддели, единица за реанимација и амбулатнти, но и недостиг на персонал затекнало новото ...

ГОБ „8 Септември“ оставена со долг од околу 5 милиони евра

Стандард - 19.08.2017

Долгови на болницата од околу 5 милиони евра или 243 милиони денари кон разни фирми, неплатени сметки, режиски трошоци и затезни камати, нереновирани операциски оддели, единица за реанимација и амбулатнти, но и недостиг на персонал затекнало новото ...

Костов: ГОБ „8 Септември“ оставена со долг од околу 5 милиони евра

Либертас - 19.08.2017

Долгови на болницата од околу 5 милиони евра или 243 милиони денари кон разни фирми, неплатени сметки, режиски трошоци и затезни камати, нереновирани операциски оддели, единица за реанимација и амбулатнти, но и недостиг на персонал затекнало новото ...

Костов: ГОБ „8 Септември“ оставена со долг од околу 5 милиони евра

Локално - 19.08.2017

Долгови на болницата од околу 5 милиони евра или 243 милиони денари кон разни фирми, неплатени сметки, режиски трошоци и затезни камати, нереновирани операциски оддели, единица за реанимација и амбулатнти, но и недостиг на персонал затекнало новото ...

Костов: ГОБ „8 Септември“ оставена со долг од околу 5 милиони евра

Канал 77 - 19.08.2017

Долгови на болницата од околу 5 милиони евра или 243 милиони денари кон разни фирми, неплатени сметки, режиски трошоци и затезни камати, нереновирани операциски оддели, единица за реанимација и амбулатнти, но и недостиг на персонал затекнало новото ...