TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сагата на Јалдз Веапоска продолжува: Судот прифати да се прави супервештачење

Слободен Печат - 23.04.2024

Со супервештачење ќе се утврдува како и зошто родилката Јалдз Веапоска остана без три органи – матката, јајникот и бубрегот, кога во 2020 година отиде да се породи со царски рез во струшката болница.

Родилката од Дебар Веапоска после две години голгота низ судовите сега ќе чека супервештачење за да се докаже вина кај ...

Сакам да кажам - 23.04.2024

Поради двете спротивставени вештачења, едното побарано од Обвинителството, а другото од одбраната за случајот со родилката од Дебар Јилдиз Веапоска, која по породувањето остана без три органи, судијата на денешното рочиште во струшкиот суд даде ...

Со супер вештачење ќе продолжи судскиот процес за родилката Веапоска

OhridNews - 23.04.2024

Судскиот процес против тројцата лекари од струшката Болница, гинекологот Мухамед Асани, неговиот син доктор Блертон Асани и доктор Лилјана Јованоска, обвинети за отстранувањето на три органи на родилката од Дебар Јилдз Веапоска ќе продолжи со супер ...

Со супервештачење ќе се утврдува одговорност за случајот со родилката која остана без три органи

Локално - 23.04.2024

Во Основниот суд Струга, денеска продолжи судењето за родилката Јилдз Веапоска од Дебар, која при породување во 2020-та година во струшката болница, остана без три органи бубрег, јајници и матка.

Со супер вештачење ќе продолжи судскиот процес за родилката од Дебар

Курир - 23.04.2024

Супер вештачењето треба да го прави судско медицински одбор при Медицинскиот факултет од Скопје. Тоа, според директорот на Институтот за судска медицина професор доктор Александар Станков, треба да го направат три вешти лица.

Со супер вештачење ќе продолжи судскиот процес за родилката од Дебар

Независен - 23.04.2024

Судскиот процес против тројцата лекари од струшката Болница, гинекологот Мухамед Асани, неговиот син доктор Блертон Асани и доктор Лилјана Јованоска, обвинети за отстранувањето на три органи на родилката од Дебар Јилдз Веапоска ќе продолжи со супер ...

Судскиот процес за родилката од Дебар ќе продолжи со супервештачење: Едвај чекам да излезе вистината, кажа Веапоска

Н.Македонија - 23.04.2024

Судскиот процес против тројцата лекари од струшката болница, гинекологот Мухамед Асани, неговиот син доктор Блертон Асани и доктор Лилјана Јованоска, обвинети за отстранувањето на три органи на родилката од Дебар Јилдиз Веапоска ќе продолжи со ...

По две години голгота, Јилдиз Веапоска во случајот против лекарите ќе чека супервештачење

А1 On - 23.04.2024

Судскиот процес против тројцата лекари од струшката Болница, гинекологот Мухамед Асани, неговиот син доктор Блертон Асани и доктор Лилјана Јованоска, обвинети за отстранувањето на три органи на родилката од Дебар Јилдз Веапоска ќе продолжи со супер ...

Судскиот процес за родилката од Дебар ќе продолжи со супер вештачење

Нетпрес - 23.04.2024

Судскиот процес против тројцата лекари од струшката Болница, гинекологот Мухамед Асани, неговиот син доктор Блертон Асани и доктор Лилјана Јованоска, обвинети за отстранувањето на три органи на родилката од Дебар Јилдз Веапоска ќе продолжи со супер ...